Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Sku.... nie ma granic
Autor Wiadomość
Aulos 
weteran

Twój sprzęt: Bürstner Solano na Ducato
Nazwa załogi: SOKOŁY
Piwa: 62/37
Wysłany: 2010-07-20, 13:03   

Ręce opadają i załamuje się wiara w ludzi :-/
Na szczęście, mimo wszystko, otacza nas wiele osób serdecznych, życzliwych i uczynnych; takich, które dostrzegają potrzeby innych dookoła, a nie jedynie okazję własnego zysku za wszelką cenę - także zysku nieuczciwego.

Życzymy Waszemu Maluchowi szybkiego powrotu do pełnego zdrowia, a Wam, aby otaczali Was ze wszystkich stron ludzie uczciwi i przyjacielscy, a na tych nielicznych, którzy mają nieuczciwe zamiary, niech z daleka zapala się Wam lampka ostrzegawcza.

jury 
zaawansowany

Twój sprzęt: N-126 za Lancia Ypsilon
Piwa: 3/2
Wysłany: 2010-07-20, 13:03   

Każda kradzież to jest cios bo nagle stajemy oko w oko z czymś dla nas niepojętym, czymś co nam zniknęło i jest dla nas niepowetowaną stratą.

Laptop jest szczególnym przedmiotem po stracie którego tracimy nie tylko sam przedmiot ale wszystko to co w nim przechowywaliśmy i przez to ta strata jest jeszcze cięższa bo tam były rzeczy których nie odtworzymy (zdjęcia, filmy i inne pliki).

Dlatego powtarzam wszystkim że laptop trzeba zabezpieczać maksymalnie jak się to da i myślę tu nie o hasłach dostępu bo to byle jaki marny informatyk obejdzie choć trochę utrudni dostęp, ale można taki laptop zabezpieczyć linką jakie są sprzedawane na kluczyk lub na szyfr.
Wiem że marne to zabezpieczenie na dłuższe pozostawienie ale zawsze taki łajdak musi mieć dłuższą chwilę na przecięcie linki, a tu zadziałała chwila okazji że sprzęt leżał niezabezpieczony.

Ludziom trzeba wierzyć, bo inaczej byśmy skończyli u czubków rozglądając się na wszystkie strony, ale zabezpieczać się trzeba.

Mam nadzieje że złodziej się znajdzie. Telefon ma swój IMEI i jak go znaliście to gdy tylko się podłączy do jakiejś sieci powinien go operator widzieć i można go odzyskać.
Gorzej przedstawia się sprawa z Laptopem, śledźcie ALLEGRO i miejscowe giełdy komputerowe bo może się on tam pojawić. Jeżeli sprawa została zgłoszona na Policję i zostały podane dane sprzętu to „MOŻE” się on odnaleźć czego życzę. Jak i powrotu do zdrowia dla syna.

Postaw piwo autorowi tego posta

MER-lin 
stary wyga

Twój sprzęt: Ford Transit
Nazwa załogi: Ewa i Marek
Piwa: 44/9
Wysłany: 2010-07-20, 14:09   

Limit pecha już wyczerpaliście, teraz może być tylko lepiej. :roza:

BaWa 
weteran

Nazwa załogi: JaroW
Pomogła: 2 razy
Piwa: 36/62
Wysłany: 2010-07-20, 19:10   

Dla nas dorosłych oczywiście najważniejsze jest JEGO zdrowie.

Natomiast, tak jak napisał wcześniej Roger, dzieciaki do rzeczy materialnych podchodzą w szczególny sposób. Ten telefon był dla niego nie tylko maszynką do dzwonienia, ale czymś bliskim. Takim osobistym gadżecikiem.Tam były nr do znajomych, tam były zdjęcia, tam była jego ulubiona muzyka, sekretne wiadomości.Ktoś wredny wdarł się w jego życie a ja nie umiem mu pomóc nawet nie stać mnie w tej chwili żeby kupić mu nowy ....no mam nadzieje,że czas goi rany. Choć sporo ich ostatnio było.

Jeszcze raz dzięki za miłe słowa.

Amerykanie 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: ford econoline
Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-07-20, 19:36   

Życzymy Waszemu Synowi szybkiego powrotu zdrowia :spoko

roger 
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Piwa: 42/38
Wysłany: 2010-07-20, 19:36   

BaWa napisał/a:
Ktoś wredny wdarł się w jego życie a ja nie umiem mu pomóc

I tego niestety przeskoczyć się nie da ..... :( ...... Życie niestety brutalnie weryfikuje nasze jego postrzeganie ....wiem to frazes .....to oczywista oczywistość ale niestety prawdziwa ktoś powiedział "nic nie boli tak jak życie" i to prawda ....

PS
Może ktoś ma jakiś fajny telefonik którego nie używa ..... może coś wspólnie wymyslimy ....
może kupimy taki sam ..... Ja poproszę na PW nr konta chętnie dołączę się do poprawienia choć troszkę humoru młodemu ..... ;) z pewnością nie będę sam .....

Duszka 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Ducato Fendt
Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2010-07-20, 20:16   

Najważniejsze aby syn był zdrów,czego z całego serca Wam życzę.Reszta jakoś się ułoży.Sam mam dwóch zuchów więc wiem co przeżywacie.

BaWa 
weteran

Nazwa załogi: JaroW
Pomogła: 2 razy
Piwa: 36/62
Wysłany: 2010-07-21, 08:33   

dodam jeszcze, że ten 'słynny" szpital nosi imię Jana Pawła II - co za ironia losu ;) .

Jeszcze raz dziękuje za słowa wsparcia. :spoko

marcin_z1 
trochę już popisał

Wysłany: 2010-08-05, 12:01   

Szybkiego powrotu do zdrowia :bukiet:

BaWa napisał/a:
dodam jeszcze, że ten 'słynny" szpital nosi imię Jana Pawła II - co za ironia losu ;) .

Wadowice???

marcin_z1 
trochę już popisał

Wysłany: 2010-08-19, 06:56   

Jakieś wieści????

roger 
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Piwa: 42/38