|
Jaki mobilny internet warto mieć a jaki nie ??? |
| Autor |
Wiadomość |
krzysztofCz
weteran
Twój sprzęt: Frankia 460A Fiat Talento 1,9D 1992
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Wrz 2009 Piwa: 49/56 Skąd: z nad morza
|
Wysłany: 2010-07-07, 10:49 Re: Orange Free na kartę
|
|
|
| oskp napisał/a: | | Jestem nad morzem od 29 czerwca , w Kołobrzegu jestem jakieś 11 km |
No to jesteś w moich okolicach - być może się gdzieś mijaliśmy |
_________________ I NIE ŻAL NIC...
I ŻAL TAK WIELE...
/NIEMEN/ |
|
|
|
 |
evvcik
trochę już popisał

Twój sprzęt: Czasami TEDowy Mruczek
Nazwa załogi: ta wieksza (?) Maruda
|
Wysłany: 2010-07-23, 22:18
|
|
|
Od 2 lipca używam na moim "maluchu" - netbooku MSI - mobilny net Orange Free (na domowym notebooku z pingwinem tez "chodzi").
Do ceny startowej doładowałam 25 zl. Do dzis zuzylam 1,86 PLN.... w tym jakies smsy i mms.
Dokupiłam modem na usb HUAWEI E510 z tunerem cyfrowym DVB-T (NTC - na razie do uzycia tylko w wawie i okolicach)
W domu mam predkosc do 7,2 Mb/s.
Nijak nie moge "przejeść" tych pieniędzy i gigabajtów....chyba zacznę ściągać jakieś filmy
Zaczęłam sie zastanawiać czy nie zrezygnować z Neostrady (mam opcje 6Mb/s za 69 zl m-cznie)
Tylko ze po wakacjach Orange moze skończyć z tą promocja...ale gdyby nie, to liczac w orange free 50 zl raz na 90 dni (16,66 zl na m-c) przy bardzo podobnej predkosci w domu, moze to bylby jednak jakis pomysl?
W kazdym razie orange sie postaralo i na wakacje to calkiem niezla propozycja mobilnego internetu |
|
|
|
 |
ML
zaawansowany

Twój sprzęt: Buerstner Levanto A574
|
Wysłany: 2010-07-24, 22:36
|
|
|
Zachęcony przez Was postanowiłem zakupić starter Orange Free i.... lipa wielka. Niedostępny nawet w salonie Orange (szukałem we Wrocławiu). Przez internet też nie można kupić pre-paid (sprzedawane są tylko produkty abonamentowe). Czyżby reglamentacja ?
Pozdrowienia. |
_________________ To tylko MATRIX ...
 |
|
|
|
 |
Ahmed
Kombatant Burak

Twój sprzęt: Bezdomny
Nazwa załogi: Buraki
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lut 2009 Piwa: 207/303 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2010-07-24, 22:38
|
|
|
Kupujesz pierwszy lepszy numer pre-paid Orange i jedną komenda czy SMS-em zmieniasz taryfę na Orange Free |
|
|
|
 |
evvcik
trochę już popisał

|
|
|
|
 |
ML
zaawansowany

|
Wysłany: 2010-07-24, 22:51
|
|
|
To jest jedyna aukcja na allegro - z licytacją, która kończy się za dwa dni. A ja chciałem kupić już i z fakturą jak normalny biały człowiek.
Pozdrowienia. |
 |
|
|
|
 |
Ahmed
Kombatant Burak

|
Wysłany: 2010-07-24, 22:58
|
|
|
| ML napisał/a: | A ja chciałem kupić już i z fakturą jak normalny biały człowiek. |
Idz biały człowieku do kiosku lub na CPN i kupuj |
|
|
|
 |
ML
zaawansowany

|
Wysłany: 2010-07-24, 23:16
|
|
|
W takim razie mi wyjaśnijcie po co jest starter Orange Free ? W punktach sprzedaży Orange wyjaśniono mi, że jeśli chcę korzystać z modemu USB, to muszę mieć starter Orange Free. A ja właśnie chcę korzystać przez modem, a nie przez telefon. Jednak ten starter Orange Free to towar deficytowy i chyba zarydzykuję i spróbuję ze zwykłym Orange Go. Ciekawe czy zadziała przez modem ?
Pozdrowienia. |
 |
|
|
|
 |
Ahmed
Kombatant Burak

|
Wysłany: 2010-07-25, 09:02
|
|
|
| ML napisał/a: | chyba zarydzykuję i spróbuję ze zwykłym Orange Go. Ciekawe czy zadziała przez modem ?
|
Zadziała , tylko finansowo Cię zrujnuje
Jeżeli korzystasz z Nowego Orange Go, Orange Go, POP, Jednej Idei na Kartę lub Dla Każdego przełącz się na Orange Free na kartę:
* wyślij SMS-a pod numer 3033 o treści FREE (koszt SMS-a zgodny z cennikiem Twojej obecnej oferty), lub
* wpisz kod *101*40# i potwierdź zieloną słuchawką.
http://www.orange.pl/port...ee_pre_discover
|
|
|
|
 |
ML
zaawansowany

|
Wysłany: 2010-07-25, 11:21
|
|
|
| oskp napisał/a: | Jeżeli korzystasz z Nowego Orange Go, Orange Go, POP, Jednej Idei na Kartę lub Dla Każdego przełącz się na Orange Free na kartę:
* wyślij SMS-a pod numer 3033 o treści FREE (koszt SMS-a zgodny z cennikiem Twojej obecnej oferty), lub
* wpisz kod *101*40# i potwierdź zieloną słuchawką.
|
Czyli taką operację robię telefonem, a później przekładam kartę do modemu i śmigam po necie w taryfie Orange Free. Dobrze rozumuję ? Tylko po co, jeśli to takie proste, są startery Orange Free wykupowane jak ciepłe bułeczki ?
Pozdrowienia. |
 |
|
|
|
 |
Ahmed
Kombatant Burak

|
Wysłany: 2010-07-25, 11:39
|
|
|
| ML napisał/a: | Czyli taką operację robię telefonem, a później przekładam kartę do modemu i śmigam po necie w taryfie Orange Free. Dobrze rozumuję ? Tylko po co, jeśli to takie proste, są startery Orange Free wykupowane jak ciepłe bułeczki ?
Pozdrowienia. |
Dobrze rozumiesz
Te startery Orange Free są po 20 zł i mają chyba kilka GB gratis na start
Ale jak sobie kupisz starter Orange Go za 5 zł. albo zamówisz go gratis na stronie Orange to wychodzi mniej więcej na to samo . Też szukałem startera Orange Free i nie było szans , zamówiłem gratis starter Orange Go , przerobiłem na Free i wakacje z internetem miałem gratis
Dodam tylko , że jak zamówisz taki starter gratis na stronie orange , to przy każdym doładowaniu od 25 zł. dostajesz jeszcze promocyjne 10 zł. |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
ML
zaawansowany

|
Wysłany: 2010-07-25, 11:52
|
|
|
| Cytat: | Ale jak sobie kupisz starter Orange Go za 5 zł. albo zamówisz go gratis na stronie Orange to wychodzi mniej więcej na to samo . Też szukałem startera Orange Free i nie było szans , zamówiłem gratis starter Orange Go , przerobiłem na Free i wakacje z internetem miałem gratis
Dodam tylko , że jak zamówisz taki starter gratis na stronie orange , to przy każdym doładowaniu od 25 zł. dostajesz jeszcze promocyjne 10 zł. |
Śliczne dzięki za tą informację. Piweczko postawione - to oczywista oczywistość
Pozdrowienia. |
 |
|
|
|
 |
evvcik
trochę już popisał

|
Wysłany: 2010-07-25, 11:58
|
|
|
| ML napisał/a: |
Czyli taką operację robię telefonem, a później przekładam kartę do modemu i śmigam po necie w taryfie Orange Free.
|
Nie wiem jaki masz modem, ale ten mój również wysyła i odbiera smsy
Ja kupiłam modem, bo nie chciało mi sie przekładać w telefonie kart sim. Do dzwonienia od lat używam Simplusa.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Jacek M
weteran

Twój sprzęt: Dethleffs na J5 2,5D '89 - ciągle jeździ :)
|
Wysłany: 2010-07-26, 22:15
|
|
|
| KOGUT napisał/a: | | a u mnie leżała jedna nokia to mówię jej do roboty i teraz tyra za modem... | opowiedz łopatologicznie jak to się robi, bo u mnie też leży i rdzewieje |
_________________ "Najlepsze są amerykańskie koszule w kratę.
Bierzesz sobie winko, siadasz nad Wisłą, rozpinasz kołnierzyk.
Najlepsze są amerykańskie koszule w kratę"
M. Piwowski vel A. Krost |
|
|
|
 |
jury
zaawansowany

Twój sprzęt: N-126 za Lancia Ypsilon
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lis 2009 Piwa: 3/2 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-07-26, 23:01
|
|
|
Jeżeli chodzi o mobilny Internet to używam dwóch w zależności od możliwości zasiegu.
Mam Plusa prywatnego i Orange służbowe.
Niestety jeżeli chodzi o zasięg to niestety Plus ma o niebo lepszy. Dwa identyczne laptopy z innymi operatorami dały możliwość sprawdzenia i w przypadki Plusa mamy pewny EDGE jeżeli niema 3G a Orange skacze między GPRS a EDGE i przez to szybko się nagrzewa modem.
Jestem zwolennikiem abonamentów więc iPlus też jest na abonament i nic nie wiem o doładowaniach. |
|
 |
|
|