|
|
|
pomocna ksiązka Ducato 1982-2002 |
| Autor |
Wiadomość |
dziwaczek
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato EuraMobil 625 1995r.
Nazwa załogi: dziwaczki
Pomógł: 17 razy Dołączył: 30 Sie 2010 Piwa: 58/18 Skąd: Osowiec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2010-08-31, 05:57
|
|
|
Właśnie przymierzam się do kilku drobnych napraw w kamperku i niestety mam brak literatury tj.:
-wymiana płynu w chłodnicy - bo jest woda
-padnięte jest tez sterowanie wycieraczek bo tzw. interwał.
Jakbyście mieli i mogli przesłać na meila jakieś pomocne materiały bylibyśmy szalenie wdzięczni. Instrukcja i ww. książka Ducato 1988 2.5D tez by się przydała bo mam po niemiecku niestety. O ogrzewaniu i termie juz sobie znalazłem (-:
Dziwni |
_________________ Dziwaczek II oraz Dziwaczek I
 |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
Wysłany: 2010-08-31, 07:57
|
|
|
| dziwaczek napisał/a: | | -wymiana płynu w chłodnicy - bo jest woda |
Tu to sprawa prosta wiec nie ma o czym pisać -zalć płyn odpowietrzyć i jazda -NIE JEŹDZIĆ NA WODZIE !!!!!! niższa temperatura wrzenia niz płynu, kamień .....generalnie destrukcja.
| dziwaczek napisał/a: | | -padnięte jest tez sterowanie wycieraczek bo tzw. interwał |
A tutaj to poradze Ci tak ....jak jesteś troszkę mechanikowaty to wyjmij silnik wycieraczek rozkręć go oczyść styki (te okrągłe na plastikowym kole przekładni) ..... wyjmij płytkę regulatora weź w łapkę lutownicę i popraw ładnie wszystkie lutu na płytce (szczególnie te duże) ..... w 90% przypadków pomaga i nie trzeba wymieniać silniczka ..... czasem też przepala się ścieżka na płytce wtedy kawałek przewodu i połaczyć lutując ....... Operacja szybka a kilka typów tego silniczka jest więc w ciemno nie kupuj ... |
_________________ rkw1968@tlen.pl
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ˙˙˙ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
 |
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato EuraMobil 625 1995r.
Nazwa załogi: dziwaczki
Pomógł: 17 razy Dołączył: 30 Sie 2010 Piwa: 58/18 Skąd: Osowiec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2010-08-31, 10:23
|
|
|
Musze pozbyc sie tej wody bo to tylko szkodzi. Zaleje potem borygo lub czyms podobnym.
Mechaczny troszke jestem to moze z silniczkiem dam sobie rade.
Dzieki za podpowiedz |
_________________ Dziwaczek II oraz Dziwaczek I
 |
|
|
|
 |
ALUMINIUM
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Ducato 1990 r. 2,5D Dethleffs A-531
|
Wysłany: 2013-09-05, 15:47
|
|
|
Witam.
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Kampera i postanowiłem pojawić się tutaj.
A więc kupiłem i teraz szukam materiałów czyli książek typu "sam naprawiam", podeślijcie proszę linki gdzie mogę pobrać.
Pozdrawiam
Daniel - ALUMINIUM |
|
|
|
 |
ezto
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Burstner A620 - dukates delikates 2.5 ;)
|
Wysłany: 2013-09-05, 16:48
|
|
|
Podepne sie chetnie bo tez zakupilem burstnera na dukatesie '90. Probowalem kopac w necie za pdfowym 'sam naprawiam', ale bida z nedza. Mam co prawda ksiazke obslugi po niemiecku...tylko na co komu niemiecki
Pozdrowienia
e. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|