Zamknięty przez: Świstak 2017-05-28, 10:21 |
Autobus - kemping |
Autor |
Wiadomość |
jury
zaawansowany

Twój sprzęt: N-126 za Lancia Ypsilon
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lis 2009 Piwa: 3/2 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-09-01, 16:26
|
|
|
Cieszę się i gratuluje, teraz zrobisz Milką kolejne miliony kilometrów ciesząc się jej możliwościami i komfortem. |
|
 |
desperos
trochę już popisał
Twój sprzęt: Hymercamp 55 1990 i Eura Mobil 1994
Nazwa załogi: Zdzichu Hymer
|
Wysłany: 2010-09-01, 16:48
|
|
|
Gratulacje,najgorsze już za Tobą Teraz tylko dopieszczanie i ognień z rury,przód do góry |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/471 Skąd: z Nienacka
|
Wysłany: 2010-09-01, 18:17
|
|
|
Świstak napisał/a: | Tak więc doposażę Milkę we wszystkie niezbędne wskaźniki i czujniki. A w międzyczasie powstaje kompletny komputer pokładowy oparty o procesor Atmega i wyświetlacz graficzny.... z telefonu komórkowego. Obecna konstrukcja będzie miała za zadanie zastąpić mój prymitywny energoblok, ale niezmieniona elektronika będzie służyć za nowoczesny kokpit. Oczywiście zamiast wyświetlacza z komórki zastosowany będzie 7 calowy monitorek LCD, którego używam do kamery cofania. (...) Będzie miał wbudowaną inteligentną ładowarkę wszystkich akumulatorów, kontrolę procesu ładowania i temperatury ogniw, będzie rozliczał gospodarkę energrtyczną oraz informował o procentowym zużyciu energii z akumulatorów. Praktycznie każda funkcja będzie możliwa do zrealizowania.... |
Świstak... następny krok to już loty w kosmos... Szacun. |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/85 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2010-09-01, 23:13
|
|
|
Uff.....Bardzo się cieszę ,że jednak nadchodzi oczekiwany koniec remontu,Arku trzymaj się,wszyscy trzymamy kciuki.Myślę ,że EXPO w Krakowie zaliczysz już własnym sprzętem. |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
Świstak
Kombatant

Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 482/100 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 2010-09-03, 15:45
|
|
|
Milkowe serducho wydało dźwięki! Nie było mnie przy tym, ale dostałem informacje że silniczek zamruczał, i pociągnął Milkę. Do poprawki jest kompresor który pomimo wymiany całego zestwu zaworków i uszczelek, a także pierscieni na tłokach - słabiutko pompuje. Może gdzieś zrobiła się dziurka? Może w przewodach jest ciało obce???? W porównaniu do innych - rozwiązanych już - problemów, taki problem to pryszcz. Pojawiły się drobne wycieki paliwa i wody, ale to normalne po takich rozbiórkach. Pan Stanisław (szef ekipy mechaników w warsztacie Leszka) właśnie z nimi walczy....
Kończę pakowanie.... Osobówka zapakowana po dach, a wszystko to w Milce wsiąknie w szafach i szafkach. A skąd to pakowanie? Wraz z żoneczką udajemy się do Trójmiasta! Gdy tylko wszystko popodłączamy, sprawdzimy kilkukrotnie, poprawimy, ulepszymy, zamontujemy dodatkowe wskaźniki i posprzątamy - rozpoczniemy króciutkie przejazdy po Kaszubach. W tamtych rejonach będziemy docierać Milkowy silniczek, pewnie dzień lub dwa spędzimy na Helu, dzionek na kempingu 19 w Sopocie a następny weekend w Zieleninie! Co po weekendzie? Zobaczymy! Wreszcie WOLNOŚĆ!!! Niczego nie trzeba planować, rezerwować, zamawiać.... Tam mój hotel gdzie paliwa zabraknie!
Czyżby temat budowy Milki miał się na tym wpisie zakończyć? Zgodnie z założeniami - powinien, ale jak znam życie pewnie tak się nie stanie... Ale to zależy to już tylko od Was!
Dziękuję wszystkim za słowa otuchy, porady, krytykę, pochwały, opinie... Dziekuję za sympatię jaką okazywaliście mi na każdym kroku, za nowe przyjaźnie które mogłem zawrzeć dzięki Forum, za to że dzięki Wam inaczej spojrzałem na wiele zagadnień. Za przywrócenie wiary w ludzką życzliwość i przyjaźń. Za te wszystkie spotkania które są dopiero przed nami...
Do spotkania na szlaku! |
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Milka - może ją spotkacie?
 |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły Więcej szczegółów |
Wystawiono 2 piw(a): Kct, desperos |
 |
pirat666
weteran

Twój sprzęt: Ducato 1.9D Dethleffs
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Kwi 2009 Piwa: 9/17 Skąd: Warszawa-Wesoła
|
Wysłany: 2010-09-03, 16:03
|
|
|
Czekamy na foto story i relację - szkoda że nie widzimy waszych uśmiechów od ucha do ucha |
_________________  |
|
|
|
 |
GOSIAARCADARKA
weteran

Nazwa załogi: ARCADARKA
|
Wysłany: 2010-09-03, 16:06
|
|
|
Arku, gratulacje. Szczęście i radość płynie z Twojej klawiatury. Cieszymy się z Wami. Szerokości i wysokości - a może nawet długości |
|
|
|
 |
gebi6
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: VW T4/z długą nazwą zabudowy/
Nazwa załogi: GASTAN
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 04 Maj 2009 Piwa: 6/3 Skąd: KATOWICE
|
Wysłany: 2010-09-03, 17:17
|
|
|
Zyczymy powodzenia i samych już tylko przyjemnych niespodzianek.A jesli już ma być jakaś nieprzyjemna to tyko malutka ,taki pryszcz.
Gratulujemy serdecznie wytrwałości i pogody ducha.
Właśnie ruszamy ze śląska w stronę Wielkopolski a potem Pomorza i będziemy pilnie wypatrywać Milki na drodze.Może się spotkamy.
Pozdrawiamy serdecznie. |
_________________ Praktyka czyni mistrza. |
|
|
|
 |
BiG Team
Kombatant

Nazwa załogi: Beata I Grzegorz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Gru 2007 Piwa: 53/40 Skąd: Karpacz
|
Wysłany: 2010-09-03, 17:19
|
|
|
Arku, to jest najlepsza wiadomość, na którą czekałem. Nasze wspólne plany na wrzesień już dopięlismy na 99% /dzisiejsza rozmowa tel./ |
_________________ Najlepsze, co może nas spotkać to ludzie, których kochamy, miejsca, które oglądamy oraz wspomnienia, które nam pozostaną
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
jury
zaawansowany

Twój sprzęt: N-126 za Lancia Ypsilon
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lis 2009 Piwa: 3/2 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-09-03, 18:28
|
|
|
Szerokiej drogi bez konca.
Po tylu problemach należy wam sie długi wypoczynek. |
|
 |
Świstak
Kombatant

|
Wysłany: 2010-09-03, 18:31
|
|
|
Zatem szykuję miseczkę na resztki z szampana którego rozbijemy o kółka!!!! Ale będzie impreza! Zaczynamy w czwartek. Grzesiu, nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę!
Gebi, wypatrujcie powolnych pojazdów. Będę docierał silniczek.... |
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
 |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 279/1350 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-09-03, 19:11
|
|
|
ARKU TAK BARDZO SIE CIESZE ZE TO JUZ NIO PRAWIE JUZ SKONCZONA PRZYGOA W KONSTRULOWANIU TWOJEGO WYMAZONEGO DOMKU NA KOLKACH .DOMYSLAM SIE ZE TEMAT TEN NIE ZOSYANIE ZAMKNIETY I BEDZIESZ W NIM NADAL PISAL O LULEPSZENAICH JAKIE JESZCZE MASZ ZAMIAR WPROWADZIC W MILCE DO SZYBKIEGO SPOTKANIA NA TRASACH I ZLOTACH . |
|
|
|
 |
KrzysF
zaawansowany

Twój sprzęt: "Hyniek" - Hymermobil 540 1978r
|
Wysłany: 2010-09-03, 21:39
|
|
|
Czyżby to był koniec epopei? Mam łzy w oczach. Nigdy w tym wątku nic nie napisałem ale wiernie kibicowałem . Każdy kto go czytał przyzna, że można po jego lekturze nabrać wiary w ludzi, nawet gdy się tę wiarę zaczęło już tracić w dzisiejszych nie-ludzkich czasach. Pokłady zapału, życzliwości, pozytywnej energii i czego tam jeszcze.
Teraz gdy Milka zacznie przemierzać kolejne kilometry, wątek "budowa" pewnie zastąpi wątek "naprawa" i szczerze życzę, żeby w nim nie było żadnych wpisów |
_________________ Pozdrawiam, Krzysiek
...milczenie jest głupie, jeśli jesteśmy mądrzy, ale mądre, jeśli jesteśmy głupi...(Charles Caleb Colton)
 |
|
|
|
 |
BiG Team
Kombatant

Nazwa załogi: Beata I Grzegorz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Gru 2007 Piwa: 53/40 Skąd: Karpacz
|
Wysłany: 2010-09-03, 22:12
|
|
|
KrzysF napisał/a: | Teraz gdy Milka zacznie przemierzać kolejne kilometry, wątek "budowa" pewnie zastąpi wątek "naprawa | raczej "relacje z podróży" |
_________________ Najlepsze, co może nas spotkać to ludzie, których kochamy, miejsca, które oglądamy oraz wspomnienia, które nam pozostaną
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
Świstak
Kombatant

|
Wysłany: 2010-09-03, 23:05
|
|
|
Wątek pewnie będzie żył dalej. Gdy otwiera mi się stona CT - zaczynam od tego wątku... Nie mam sumienia go zabijać, więc jeśli pozwolicie - będę dalej opisywał może nie tyle remonty, co przeróbki i udoskonalenia. Coś mi mówi że będzie ich kilka....
Poza tym w sumie Milka jeszcze nie ochrzczona.... Czeka ją również trochę prac plastycznych, przygotowanie do zimy. W sumie chyba taka konstrukcja nigdy nie będzie całkowicie zakończona.
Czas mi w drogę. Na rano muszę być w Redzie gotowy do pracy! |
 |
|
|
|
 |
|