Postój w Krynicy |
Autor |
Wiadomość |
szuwarek
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Poessl 2 WIN
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Kwi 2007 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Łódź/Włodzimierzów
|
Wysłany: 2010-08-09, 21:47 Postój w Krynicy
|
|
|
Mam prosbe do bywalcow Krynicy gorskiej o wskazanie miejsca na nocleg kamperem. Planuje tam stanac w drodze na Wegry w pierwszych dniach wrzesnia. |
_________________ szuwarek
doświadczony podróżnik i żeglarz |
|
|
|
 |
tomo
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: bawarska szafa dwudrzwiowa
|
Wysłany: 2010-08-10, 11:28
|
|
|
W Czarnym Potoku jest właśnie chyba jedyny w Krynicy kemping. Widziałem kiedyś Przyczepy czy kampery stojące koło lodowiska na parkingu. A tak w ogóle to w Krynicy nie ma chyba innego miejsca w miarę poziomego do nocnego postawienia kampera. No, może jeszcze stacja benzynowa przy wjeździe. Wszystkie ulice i dostępne place są mniej lub bardziej pochyłe
Miłego wypoczynku życzę
Tomek |
_________________ Żyć - można
Kamperować - musi się |
|
|
|
 |
bogus bednarski
zaawansowany b.b tulipan

Twój sprzęt: Nie A4, Nie L4 tylko T4
|
Wysłany: 2010-08-10, 16:56
|
|
|
szuwarek,
Cały miesiąc spędziłem w okolicach Krynicy G.i niema w najbliższej okolicy campingu.
Jest pole namiotowe w Uściu Gorlickim nad j. Klimówka.
Na Czarnym potoku też niema. Stałem tam kilka dni na starym wyciągu narciarskim na początku, kilkadziesiąt metrów za światłami.Dobry właściciel użyczył nam miejsca i prądu za dziękuję. Natomiast jest dobre miejsce dla kampera w miejscowości Powroźnik, lecz miejsce to jest nie czynne ze względu na majowe powodzie.Musieliśmy się długo nachodzić za właścicielem ale się opłacało.
Myślę że przejazdem przez Krynicę to jak poprosisz kogokolwiek z mieszkańców to wszyscy są dobrymi ludźmi i Tobie pozwolą się noc przespać na swojej posesji. |
_________________ Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.
Pozdrawiam z Wrocławia.
 |
|
|
|
 |
szuwarek
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2010-08-11, 20:54
|
|
|
Dziękuję za porady. Rozsądnym wyjściem chyba będzie stanąć na parkingu pod wyciągami na Jaworzynę. |
|
|
|
 |
szuwarek
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2010-09-06, 18:58
|
|
|
Dla krótkiego zwiedzania Krynicy dobry parking dla kampera jest przy końcu deptaku. Jeśli kogoś to interesuje to podam namiary GPS. Na nocleg pojechaliśmy do Czarnego Potoku ale obecnie jest tam ciężki dojazd bo remontują drogę. Za to nocleg w spokoju i pięknej okolicy a do granicy rzut beretem. |
|
|
|
 |
hrys
zaawansowany w camperze jestem wolny

Twój sprzęt: VW T4
Nazwa załogi: marys
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: lublin
|
Wysłany: 2010-09-06, 21:06
|
|
|
Ja spałem przu ośrodku wypoczynkowym w drodze na wyciąg niedaleko za światłami z głównej trasy duży parking poziomy spałem po uzgodnieniu z adm na noc zamykany. Można skorzystać z toalet w ośrodku |
_________________ z turystycznym pozdrowieniem
hrys
 |
|
|
|
 |
hrys
zaawansowany w camperze jestem wolny

Twój sprzęt: VW T4
Nazwa załogi: marys
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: lublin
|
Wysłany: 2010-09-07, 17:18
|
|
|
nie ten plac był duży jak boisko asfaltowy |
_________________ z turystycznym pozdrowieniem
hrys
 |
|
|
|
 |
Zielony
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Fiat ducato 2.5 D Weinsberg
|
Wysłany: 2010-09-07, 22:37
|
|
|
Cześć. Kempingów nie ma! Na końcu deptaku nie radzę-straż miejska bardzo aktywna. Trudno wskazać sensowne miejsce,ale jeśli na jedną noc to proponuję w zacisznej uliczce koło Lwigrodu ( samo centrum koło kościoła). Tam widziałem kilka nocujących kamperów. Niestety mieszkam w blokach, aż mi wstyd , że nie dysponuję placem. Powodzenia! |
|
|
|
 |
bogus bednarski
zaawansowany b.b tulipan

Twój sprzęt: Nie A4, Nie L4 tylko T4
|
Wysłany: 2010-09-08, 10:43
|
|
|
Zielony,
Witaj, ja stałem na starym wyciągu przez trzy dni za zgodą właściciela, na Czarnym Potoku, obok domków kampingowych.
A w Tyliczu jest pole campingowe, lecz nie zagospodarowane.
Można jeszcze zapytać o postój w Powrożniku obok nowego basenu, lub na agroturystyce.
DSC07907.JPG tu pobieraliśmy wodę ze źródełka w czasie postoju na Czarnym Potoku. |
 |
Plik ściągnięto 89 raz(y) 96,45 KB |
|
_________________ Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.
Pozdrawiam z Wrocławia.
 |
|
|
|
 |
Zielony
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Fiat ducato 2.5 D Weinsberg
|
Wysłany: 2010-09-08, 16:07
|
|
|
bb. Od dziś w Krynicy jest forum gospodarcze,policja z całego woj. przeczesuje teren, więc chyba postój na dziko odpada. Jak będziesz w Krynicy to proszę o kontakt, będe mógł to pomogę! Pozdrawiam Zielony. |
|
|
|
 |
kazbar
weteran

|
Wysłany: 2010-09-08, 22:06
|
|
|
Jakby co, mogę załatwić teraz i w przyszłości miejsce postojowe na terenie DW "Rzymianka" lub DW "Tęcza".
Tylko proszę wcześniej na PW. Nie obiecuję ale myślę, że się da. To moi biznesowi klienci, których, co tu dużo mówić, "zaraziłem" caravaningiem". Dla braci CT myślę, że nie odmówią darmowego postoju (za moim nie chwaląc się pośrednictwem. ) |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/471 Skąd: z Nienacka
|
Wysłany: 2010-09-20, 20:08
|
|
|
I tuaj koledze Kazkowi muszę podziękować. Udało Nam się dzięki niemu.. znaczy Kazbarkowii spędzić miły (choć pochmurny) week w Krynicy Zdrój parkując pod DW Rzymianka.
Oczywiście również dziękujemy Panu Pawłowi- właścicielowi Rzymianki, za możliwość parkowania.
|
|
|
|
 |
|