|
Prąd w Norwegii |
| Autor |
Wiadomość |
darboch
Kombatant KMW_SILESIA

Twój sprzęt: Rimor Super Brig 648
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Lip 2009 Piwa: 68/48 Skąd: Górny Śląsk
|
Wysłany: 2010-07-13, 21:13
|
|
|
skoli chyba zwiedza |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 220/168 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2010-07-15, 12:19
|
|
|
| darboch napisał/a: | skoli chyba zwiedza |
Albo podłączył się na parkingu do prądu kablem przez okno w łazience i.................... |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/469 Skąd: z Nienacka
|
Wysłany: 2010-07-15, 13:59
|
|
|
| MILUŚ napisał/a: | | Albo podłączył się na parkingu do prądu kablem przez okno w łazience i.................... |
Nie no, co wy... Teraz tam za to rąk już nie ucinają... |
|
|
|
 |
darboch
Kombatant KMW_SILESIA

|
Wysłany: 2010-07-15, 21:06
|
|
|
| MILUŚ napisał/a: | | darboch napisał/a: | skoli chyba zwiedza |
Albo podłączył się na parkingu do prądu kablem przez okno w łazience i.................... |
albo poprostu nie ma za duzo do powiedzenia w sprawie Norwegii oprocz miejsc w ktorych przebywal z powodu wykonywania pracy .... |
|
|
|
 |
szuwarek
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Poessl 2 WIN
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Kwi 2007 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Łódź/Włodzimierzów
|
Wysłany: 2010-07-17, 21:18
|
|
|
| Wróciłem właśnie z Norwegii. Tam tyle się jeździ, że przy sprawnych akumulatorach nie potrzeba ich dodatkowo ładować i bez sensu jest obciążanie się kablem do podłączenia. Poza kempingami legalnych miejsc do podłączenia się praktycznie ni ma. |
_________________ szuwarek
doświadczony podróżnik i żeglarz |
|
|
|
 |
darboch
Kombatant KMW_SILESIA

|
Wysłany: 2010-09-07, 22:05
|
|
|
| szuwarek napisał/a: | | Poza kempingami legalnych miejsc do podłączenia się praktycznie ni ma. |
Może akurat nie trafiłeś na nie bo ja kilka takich parkingow miałem i zadałem sobie trud żeby zapytać Pana który akurat "obsługiwał" taki parking ..."dla kogo są te gniazdka?'...Pan powiedział..."Dla turystów"
pozniej zdjęcia,są w trakcie selekcji |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 220/168 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2010-09-08, 18:22
|
|
|
| darboch napisał/a: | | szuwarek napisał/a: | | Poza kempingami legalnych miejsc do podłączenia się praktycznie ni ma. |
Może akurat nie trafiłeś na nie bo ja kilka takich parkingow miałem i zadałem sobie trud żeby zapytać Pana który akurat "obsługiwał" taki parking ..."dla kogo są te gniazdka?'...Pan powiedział..."Dla turystów"
pozniej zdjęcia,są w trakcie selekcji |
A będą z kibelkowymi gniazdeczkami dla spragnionych "cudzego" prądu kradzionego przez okno ? |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
darboch
Kombatant KMW_SILESIA

|
|
|
|
 |
Stanek
weteran

Twój sprzęt: HYMER Exis-i 562
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Piwa: 215/47 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-09-09, 09:03
|
|
|
| darboch napisał/a: | | skorzystałem ładując zdjecia na laptopa jak widac |
e tam to na pewno też tylko dla obsługi do odkurzania parkingu z liści ..... dla nas Polaków jest to tak niewyobrażalne, że istnieje kraj w którym są takie udogodnienia dla turystów, że od razu włącza się lampka ostrzegawcza - "nie ma nic za darmo" - albo to kradzież, albo jakiś podstęp i zaraz ktoś nas skasuje
Ja bardzo lubię Norwegię, a w tym szaleństwie (udogodnień dla turystów) jest metoda, bo jest to kraj do którego zawsze chętnie wrócę i zostawię trochę kasy chociażby na stacjach benzynowych, promach, sklepach (pomimo że drogo). Koszt udostępnienia prądu za free jest przy tym żaden bo w końcu ile tej energii zużyjemy ładując laptopa lub akmulator w aucie. Jest takich jak ja pewnie wielu i turystyka kwitnie. Jak pomyślę sobie że miałbym jeszcze raz jechać do Francji np. na Lazurowe Wybrzeże gdzie podstawowa dwewiza to "płać albo spadaj" to dostaję drgawek. Drugi raz nie pojadę i kasy tam nie wydam. |
_________________ Pozdrawiam
Stanek
https://www.dzienpodniu.com.pl
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|