|
|
|
Opony |
| Autor |
Wiadomość |
AUTOJUR
Kombatant

Twój sprzęt: TRANSIT-RIVIERA 1996
Pomógł: 8 razy Dołączył: 02 Cze 2007 Piwa: 9/1 Skąd: Poznań okolica
|
Wysłany: 2010-09-10, 20:34
|
|
|
Może faktycznie przekręciłem ale opony takie znalazłem Continental VancoContact 2 215/60 R16 99 H RF C przeznaczone do samochodów dostawczych |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 78/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2010-09-10, 21:57
|
|
|
doczytałem czym się różni Michelin Camping od zwykłej ...i wybrałbym zwykłą.
Nie wiem po co aż tak bardzo chceaz mieć "kamperowe" opony skoro zwykłe Micheliny "C" są tańsze i łatwiejsze do dostania... skoro wytrzymują ponad 120 kkm i użytkowanie na blaszakach to wytrzymają i wasze "fanaberie".
Strzeli opona, jak pójdzie w diabły trzeba będzie kupić nową. będziesz czekał tygodniami żeby ci ściągnęli ? czy kupisz od razu pare innych ? A tak idziesz szukasz po dostępnych oponiarzach i znajdujesz dość szybko bo Agilisy są cenione i popularne - w związku z tym wiele większych warsztatów je ma na stanie.
Ted69, Wszystko zależy od Twojego mniemania - i budżetu. Chociaż...jeśli w ogóle stać cię na Agilisy to nie ma chyba znaczenia czy wydasz na komplet 2100 czy 2300 |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 59/73 Skąd: Gdańsk-Wrzeszcz
|
Wysłany: 2010-09-11, 19:22
|
|
|
| maszakow napisał/a: | | doczytałem czym się różni Michelin Camping od zwykłej ...i wybrałbym zwykłą. |
różni się m.in. wytrzymałością statyczną. w moim aucie opony Michelin XC Camping (wtedy nie było Agilis) wytrzymały 10 lat i bieżnik się zużywał, ale konstrukcja opony nie...
nic dziwnego, że nowe kupiłem również Agilisy Camping po 680 zł sztuka
pompowane są wyższym ciśnieniem, co daje moim zdaniem większy komfort jazdy
rozumiem, że do starszego kampera żal takich opon, ale nie lekceważyłbym ich z powodu ceny |
_________________ Camper Diem! |
|
|
|
 |
perfex
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Teraz: Rimor Katamarano 3
Nazwa załogi: WielkaPiątka
|
Wysłany: 2010-09-16, 10:25
|
|
|
| affa napisał/a: | | maszakow napisał/a: | | doczytałem czym się różni Michelin Camping od zwykłej ...i wybrałbym zwykłą. |
różni się m.in. wytrzymałością statyczną. w moim aucie opony Michelin XC Camping (wtedy nie było Agilis) wytrzymały 10 lat i bieżnik się zużywał, ale konstrukcja opony nie...
nic dziwnego, że nowe kupiłem również Agilisy Camping po 680 zł sztuka
pompowane są wyższym ciśnieniem, co daje moim zdaniem większy komfort jazdy
rozumiem, że do starszego kampera żal takich opon, ale nie lekceważyłbym ich z powodu ceny |
Na stronie www.baloon.pl najtańsze Agilisy (nie camping) w rozmiarze 215/75R16C są w cenie 590 zł natomiast opony Matador po 364zł (nie chińszczyzna, grupa Continental). To przy zakupie kompletu 4 szt. jest 2360 zł vs. 1456 zł....
No co kto lubi ale ja wolałbym kupić Matador i po 5 latach kupić nowy komplet niż jeździć 10 lat na Michelinach..
Pozdrawiam, |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
Wysłany: 2010-09-16, 10:51
|
|
|
| perfex napisał/a: | | Matador |
To przyzwoite gumy do dostawczaka ..... rozsadny kompromis miedzy cena a jakością ... |
_________________ rkw1968@tlen.pl
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ˙˙˙ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
 |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

|
Wysłany: 2010-09-16, 17:16
|
|
|
| perfex napisał/a: | | No co kto lubi ale ja wolałbym kupić Matador i po 5 latach kupić nowy komplet niż jeździć 10 lat na Michelinach.. |
5 lat na Matadorach? podobno komuś się to udało, ale nie wiem czy to przypadkiem nie legenda
perfex, szukaj tańszej alternatywy, ale Matador i Agilis to różnica klas |
|
|
|
 |
perfex
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Teraz: Rimor Katamarano 3
Nazwa załogi: WielkaPiątka
|
Wysłany: 2010-09-17, 14:49
|
|
|
| affa napisał/a: |
perfex, szukaj tańszej alternatywy, ale Matador i Agilis to różnica klas |
No w to nie wątpię Rozchodzi się jednak zawsze o kasę również |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

|
Wysłany: 2010-09-17, 17:02
|
|
|
| perfex napisał/a: | | Rozchodzi się jednak zawsze o kasę również |
pewnie, że rozchodzi się o kasę. mnie zdarzało się kupować używane, ale dobrej marki, opony do samochodu jak nie śmierdziałem groszem |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|