Licencja na zabijanie. |
Autor |
Wiadomość |
łoś
Kombatant szary stary łoś
Twój sprzęt: złom hymer eriba 544 87'
Nazwa załogi: łoś
|
Wysłany: 2010-09-12, 20:40 Licencja na zabijanie.
|
|
|
Nie chodzi o Jamsa Bonda. I temat nie dotyczy wiatrówek.
Cztery lata temu musiałem oddać broń gazową, bo nie poszedłem na badanie za 500zł. Ten pistolecik zarejestrowany komuś od prawa i przepisów mocno przeszkadzał, choć leżał sobie w domku i miał służyć do obrony. Dziś pewnie miałbym go w camperku.
Nie miałem okazji go użyć i tego nie żałuję. I czemu to było takie restrykcyjne podejście prawa do posiadania takiego w sumie nie szkodliwego środka obrony. Jednocześnie zezwolono wszystkim na zakup wiatrówek bez zezwolenia. Skutki tych przepisów są znane i ostrzelanie autobusów lub dzieci w piaskownicy nie robią na ustawodawcach wrażenia.
To właściwie są sporadyczne wypadki i nie ma się co rozczulać. Biznes się kręci i po wykupieniu wszystkich wiatrówek ukaże się ustawa by każdy posiadacz przeszedł test za 500zł. I zaczną zabierać wiatrówki.
Idąc tym tokiem myślenia ustawodawcy powinni skierować na badania parę milionów kierowców (oczywiście za odpowiednią opłatą) i zacząć zabierać samochody i prawa jazdy.
Nie. Nie zwariowałem. To tylko porównanie do zagrożeń wynikających z posiadania broni palnej i wiatrówek w porównaniu z posiadaniem prawa jazdy i samochodu.
Wniosek jest prosty. Moda to styl życia i dziś modne jest zabijanie innymi środkami. Samochodem po pijaku, motocyklem na wariata i nie ważne czy zabiję, czy sam zginę.
TO JEST LICENCJA NA ZABIJANIE!!!!!! |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2010-09-12, 21:35
|
|
|
Myślę,że w pierwszym rzędzie, powinni być kierowani na badanie psychatryczne kandydaci na posłów. |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
desperos
trochę już popisał
Twój sprzęt: Hymercamp 55 1990 i Eura Mobil 1994
Nazwa załogi: Zdzichu Hymer
|
Wysłany: 2010-09-12, 21:41
|
|
|
Cytat: | TO JEST LICENCJA NA ZABIJANIE!!!!!! |
Takie same słowa padły z ust instruktora prawa jazdy gdy byłem w trakcie kursu...widać coś w tym jest... |
|
|
|
 |
doris i archie
zaawansowany

Twój sprzęt: Niedługo będzie stał pod domem :)
Nazwa załogi: CAYENE
|
Wysłany: 2010-09-12, 22:11
|
|
|
Witam to powiem lepiej posiadam broń gazową oraz ostrą i ponad 8 lat strzelałem zawodowo , a kiedy postanowiłem że sobie kupie sportową wiatrówkę to odmówiono mi pozwolenia , bo niby za dużo szt. broni - więc musiałem albo oddać gazową lub ostrą na rzecz sportowej wybrałem wariant że zostanę przy swych giwerkach a wiatrówkę kupie bez pozwolenia w sklepie tylko z mniejszą siłą początkową
Takie nasze Polskie prawo .
Pozdrawiam Archie |
|
|
|
 |
łoś
Kombatant szary stary łoś
Twój sprzęt: złom hymer eriba 544 87'
Nazwa załogi: łoś
|
Wysłany: 2010-09-12, 22:35
|
|
|
Rzecz w tym, że zostałem źle zrozumiany. Tak mi się wydaje.
Kogutowe uwagi jak zawsze są nie na miejscu i z moim słabym wzrokiem (to on tak twierdzi) mogę to i owo strzelić.
Cytat: | Myślę,że w pierwszym rzędzie, powinni być kierowani na badanie psychatryczne kandydaci na posłów. |
To jest dobra uwaga, bo oni przegłosowują przepisy, które mają nam ułatwić i przetrwać życie. Tym czasem w naszym prawie i społecznej tolerancji wciąż działa LICENCJA NA ZABIJANIE. |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
Wysłany: 2010-09-12, 22:41
|
|
|
Adaś Ty uważaj .... bo Lepciak na Smołdzino dostał LICENCJĘ NA UBÓJ .... |
_________________ rkw1968@tlen.pl
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ˙˙˙ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
 |
|
|
|
 |
doris i archie
zaawansowany

|
Wysłany: 2010-09-12, 23:02
|
|
|
Kogut my tego nie trzymamy pod poduszką ..
Broń trzeba trzymać w szafach i to z zamkiem najlepiej w sejfach to jest nasze prawo zrypane ...
Broń do obrony w sejfie a jak przyjdzie coś do czego to zapominasz szyfru do niego.... |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

|
Wysłany: 2010-09-12, 23:05
|
|
|
Ja tam nigdzie nie chodze z Bronią ...... biorę i wolę Wiolę ...
A Bronię mam zamkniętą ... i nie wiem po co ... |
 |
|
|
|
 |
doris i archie
zaawansowany

|
Wysłany: 2010-09-12, 23:09
|
|
|
ROGER ty masz dobry opis :,,Mówić, nie myśląc - to strzelać, nie celując.,,
Masz to w podpisie i jakie na czasie |
|
|
|
 |
StasioiJola
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Bürstner
Nazwa załogi: StasioiJola
Pomógł: 12 razy Dołączył: 25 Lip 2008 Piwa: 81/283 Skąd: Gąbin
|
Wysłany: 2010-09-12, 23:14
|
|
|
Łoś ma rację- bo nie chodzi tu o to czy kogoś stać na 500zł czy nie, tylko o sposób przyznawania licencji na broń i jej przedłużania corocznego jak również o sposoby uzyskiwania np prawa jazdy i badania psychologiczne z tym związane!!! Czy prawo nasze jednakowo traktuje obywateli w tym zakresie??????????. Jak wiemy o wiele więcej ludzi ginie w wypadkach spowodowanych przez nieodpowiedzialnych kierowców , aniżeli z rąk ludzi którzy posiadają bron palną.!!!! |
|
 |
roger
Kombatant

|
Wysłany: 2010-09-12, 23:14
|
|
|
Opowiem Wam w Smołdzinie swoja historię użycia broni w roku 1990 .... bo długo by pisać tylko mi przypomnijcie .... bo ja mam dobrą tą .... no........ pamięć ooooo |
 |
|
|
|
 |
StasioiJola
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Bürstner
Nazwa załogi: StasioiJola
Pomógł: 12 razy Dołączył: 25 Lip 2008 Piwa: 81/283 Skąd: Gąbin
|
Wysłany: 2010-09-12, 23:18
|
|
|
A dlaczego w Smołdzinie??????? Ja tez chcę wiedzieć!!! No i Robciu pisz.... pisz....... dopóki jeszcze pamietasz o co chodziło!!!! |
|
 |
doris i archie
zaawansowany

|
Wysłany: 2010-09-12, 23:18
|
|
|
Kogut jakie ty miałeś dzieciństwo ...?( bez obrazy )
wszystko widzisz w czarnych kolorach jak przychodzisz do domu nawalony to nie szukasz od razu broni żeby do kogoś strzelać ... no chyba że masz kogoś takiego na myśli , jak ci ją ukradną to chyba cię za to nie wsadzą....?
Broń się wydaje ludziom którzy jej potrzebują a nie walą w łeb jak tylko im się coś nawinie lub wypiją , po to są właśnie wywiady środowiskowe i psychotesty i przez sito wyłapywani są tacy ludzie , może to sito i inne środki są słabe w naszym państwie , ale zawsze są i dlatego może nie masz broni ...? ( bez urazy )
A tak na poważnie dziś broń załatwić można szybciej w inny sposób niż kraść ją od kogoś z domu to raz , a dwa od razu po kradzieży z domu strzelać do kogoś.... zbyt naciągane.. |
|
|
|
 |
doris i archie
zaawansowany

|
Wysłany: 2010-09-12, 23:24
|
|
|
Staś brawo za stwierdzenie ...
To niech mi ktoś powie kto wybierał władze i kto im dał prawo nas tak poniewierać ....
Czy my jesteśmy gorsi od nich..?
Więc dlaczego nas tak nękają głupimi przepisami ....? |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

|
Wysłany: 2010-09-12, 23:24
|
|
|
StasioiJola napisał/a: | Czy prawo nasze jednakowo traktuje obywateli w tym zakresie???? |
No Stasiu prosze Cię jakbym Cię nie znał to bym pomyslał, że nie wiesz co piszesz ..... wszystkim równo już się skończyło , wszystkie te sita , wywiady psychotechniki, doszkalania obowiazkowe to zwykłe wyciąganie kasy ..... nikt nie mówił że ma być łatwo ...
PS
Kto Wam kiedykolwiek sprawdzał czy macie gdzie i jak przechowujecie i zabezpieczacie bron ... ? no proszę WAS..... fikcja pic na wodę fotomontaż..... |
 |
|
|
|
 |
|