|
|
Polski Caravaning listopad-grudzień |
Autor |
Wiadomość |
JaWa
Kombatant Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 367/235 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2007-11-29, 10:00
|
|
|
kamper/szałas napisał/a: | przeciez to Ty jestes na tej focie (popieram: bardzo efektowna fotka, widac dobrą rękę fotografa i pracę stylisty).. |
Jaka fotka ? Ja nic nie widzę. Za późno się obudziłeś |
_________________ Wanda i Jacek Kutno
-------------------------------------------
www.youtube.com/@JacekKropidlowskikutno/videos
 |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1600/2330 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2007-11-29, 13:31
|
|
|
Tak,antwad, to ursynowska Kazoora. Tak tę górę nazywają tacy szaleni rowerzyści jak mój wnuk. Mają swoje międzynarodowe fora. Jest ich (nie do wiary)kilka tysięcy.
Pozdrowienia - Tadeusz |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
baja02
weteran "Mała Karawana" CT-Pomorze

Twój sprzęt: Fiat Ducato LMC
Nazwa załogi: baja
|
Wysłany: 2007-11-29, 15:22 PC 6(14)
|
|
|
Dostałem ten ostatni nr dopiero wczoraj, przeglądnąłem go, a najbardziej skupiłem się na artykułach dotyczących karawaningu. Jak by nie patrzył wszystkie one są mocno spóźnione, czasami o 6 miesięcy. Ale szczególną uwagę zwróciłem na 73.FICC Rally w Irlandii. Przeczytanie tego może zniechęcić do brania udziału w takich imprezach, a przecież to nie jedyna "tego gatunku". Pytanie Kol. J.J. Słowińskicj - "czy warto jeszcze za duże pieniądze (..........) jechać 3.000 km" jest w pełni uzasadnione. Czy nie można od organizatorów uzyskać prawdziwych informacji o warunkach socjalno-bytowych. Czy organizatorzy nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za to co przygotowali (także i finansowej !!!). Czy PC ma możliwości sprawdzenia tego co przygotowali organizatorzy? Jeżeli nie, to postarajcie się, żeby nasze załogi nie były wypuszczane w maliny. A tak na marginesie - należy sobie zdawać sprawę z tego, ze takie imprezy organizowane są najczęściej na terenach bez odpowiedniej infrastruktury i to jest główny powód rozczarowania uczestników. |
_________________ O wiele lepiej spotkać się na szczycie niż nad brzegiem przepaści. |
|
|
|
 |
kamper/szałas
początkujący forumowicz ale doswiadczony w innych sprawach...:)

Twój sprzęt: VW T3 WESTFALIA-JOKER
Nazwa załogi: DUDUSIE
|
Wysłany: 2007-11-29, 16:17
|
|
|
JaWa napisał/a: | Jaka fotka ? Ja nic nie widzę. Za późno się obudziłeś |
ja za późno..??
to Ty miły JaWa przespaleś..bo fota była, że aż....:) tylko z różnych przyczyn została....usunięta....
przespałeś....JaWa.... |
|
|
|
 |
kamper/szałas
początkujący forumowicz ale doswiadczony w innych sprawach...:)

Twój sprzęt: VW T3 WESTFALIA-JOKER
Nazwa załogi: DUDUSIE
|
Wysłany: 2007-11-29, 16:19
|
|
|
baja02 napisał/a: | ze takie imprezy organizowane są najczęściej na terenach bez odpowiedniej infrastruktury i to jest główny powód rozczarowania uczestników. |
pewnie chodzi o kasę...jak zawsze w takich 'wypadkach'...
ale miły Baja...Twoje zdanie w pełni słuszne..popieram! |
|
|
|
 |
kazbar
weteran

|
Wysłany: 2007-11-29, 18:06 Re: PC 6(14)
|
|
|
baja02 napisał/a: | Dostałem ten ostatni nr dopiero wczoraj, przeglądnąłem go, a najbardziej skupiłem się na artykułach dotyczących karawaningu. Jak by nie patrzył wszystkie one są mocno spóźnione, czasami o 6 miesięcy. Ale szczególną uwagę zwróciłem na 73.FICC Rally w Irlandii. Przeczytanie tego może zniechęcić do brania udziału w takich imprezach, a przecież to nie jedyna "tego gatunku". Pytanie Kol. J.J. Słowińskicj - "czy warto jeszcze za duże pieniądze (..........) jechać 3.000 km" jest w pełni uzasadnione. Czy nie można od organizatorów uzyskać prawdziwych informacji o warunkach socjalno-bytowych. Czy organizatorzy nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za to co przygotowali (także i finansowej !!!). Czy PC ma możliwości sprawdzenia tego co przygotowali organizatorzy? Jeżeli nie, to postarajcie się, żeby nasze załogi nie były wypuszczane w maliny. A tak na marginesie - należy sobie zdawać sprawę z tego, ze takie imprezy organizowane są najczęściej na terenach bez odpowiedniej infrastruktury i to jest główny powód rozczarowania uczestników. |
Ja też na to zwróciłem uwagę.
Pamiętam, że była w którymś PC relacja z czegoś podobnego we Włoszech (nie pamiętam ale też jakiś międzynarodowy zlot). Tam ustawiono uczestników na wybetonowanym, brudnym i oddalonym od "centrum" placu - bez dostępu do wody i sanitariatów.
Ludziska podobno zdychały z upałów! |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2007-11-29, 18:27
|
|
|
Na zlocie w Krakowie była załoga z Wrocławia (niestety nie pamiętam imion), która była na tym zlocie w Irlandi .Byli zdegustowani.Podobno stali gdzieś w polu kukurydzy. |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
kazbar
weteran

|
Wysłany: 2007-11-29, 18:54
|
|
|
kimtop napisał/a: | Podobno stali gdzieś w polu kukurydzy. |
Słyszałem, że na Zachodzie w przysłowiową kukurydzę (ze względów bezpieczeństwa) odstawia się tych kamperowiczów, którzy nie mają odpowiednich badań instalacji gazowej, elektrycznej czy wodnej (tak, tak..wodnej też!). Jak nie ma naklejki na przyczepie czy kamperze potwierdzającej badania techniczne, to...w kukurydzę delikwenta!
Dobrze, że ktoś nareszcie wpadł u nas na pomysł (Spotkanie Caravaningowej Grupy Bezpieczeństwa- PC str.12) uporządkowania tych spraw.
Wielkie brawa dla PC i PZM-ot |
|
|
|
 |
baja02
weteran "Mała Karawana" CT-Pomorze

Twój sprzęt: Fiat Ducato LMC
Nazwa załogi: baja
|
Wysłany: 2007-12-01, 13:21
|
|
|
Kazek Kluska napisał/a: | kimtop napisał/a: | Podobno stali gdzieś w polu kukurydzy. |
Słyszałem, że na Zachodzie w przysłowiową kukurydzę (ze względów bezpieczeństwa) odstawia się tych kamperowiczów, którzy nie mają odpowiednich badań instalacji gazowej, elektrycznej czy wodnej (tak, tak..wodnej też!). Jak nie ma naklejki na przyczepie czy kamperze potwierdzającej badania techniczne, to...w kukurydzę delikwenta!
Dobrze, że ktoś nareszcie wpadł u nas na pomysł (Spotkanie Caravaningowej Grupy Bezpieczeństwa- PC str.12) uporządkowania tych spraw.
Wielkie brawa dla PC i PZM-ot |
"... nareszcie wpadł na pomysł ... "spotkanie Caravaningowej Grupy Bezpieczeństwa..."
No faktycznie już ktoś wpadł na pomysł ! Nie minęło kilka lat rozwoju karawaningu, a już ktoś wpadł na pomysł. . Życzę dalszego wpadania na pomysły, ale z większym przyspieszeniem. Już od 2 lat realizujemy to przez ścisły kontakt z jednym z założycieli tej grupy - kol. Mirkiem, który w ubiegłym i tym roku na spotkaniach Towarzystwa Statecznych Karawaningowców przebadał i wystawił certyfikaty bezpieczeństwa kamperom i przyczepom, przy okazji badał i inne. To co K. Kluska pisze jest prawdą, dotyczy to również promowania. A tak już całkiem serio, ciekawy jestem po ilu latach będą owoce pracy Caravaningowej Grupy Bezpieczeństwa |
_________________ O wiele lepiej spotkać się na szczycie niż nad brzegiem przepaści. |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2007-12-01, 13:56
|
|
|
Dalej o Grupie bezpieczeństwa jeżeli ktoś ma ochotę to proszę tutaj |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|