Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Polski Caravaning listopad-grudzień
Autor Wiadomość
JaWa 
Kombatant
Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Piwa: 367/235
Wysłany: 2007-11-29, 10:00   

kamper/szałas napisał/a:
przeciez to Ty jestes na tej focie (popieram: bardzo efektowna fotka, widac dobrą rękę fotografa i pracę stylisty)..

Jaka fotka ? Ja nic nie widzę. Za późno się obudziłeś :haha: :haha:
Postaw piwo autorowi tego posta

Tadeusz 
Administrator
CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Piwa: 1600/2330
Wysłany: 2007-11-29, 13:31   

Tak,antwad, to ursynowska Kazoora. Tak tę górę nazywają tacy szaleni rowerzyści jak mój wnuk. Mają swoje międzynarodowe fora. Jest ich (nie do wiary)kilka tysięcy.

Pozdrowienia - Tadeusz

baja02 
weteran
"Mała Karawana" CT-Pomorze

Twój sprzęt: Fiat Ducato LMC
Nazwa załogi: baja
Piwa: 39/4
Wysłany: 2007-11-29, 15:22   PC 6(14)

Dostałem ten ostatni nr dopiero wczoraj, przeglądnąłem go, a najbardziej skupiłem się na artykułach dotyczących karawaningu. Jak by nie patrzył wszystkie one są mocno spóźnione, czasami o 6 miesięcy. Ale szczególną uwagę zwróciłem na 73.FICC Rally w Irlandii. Przeczytanie tego może zniechęcić do brania udziału w takich imprezach, a przecież to nie jedyna "tego gatunku". Pytanie Kol. J.J. Słowińskicj - "czy warto jeszcze za duże pieniądze (..........) jechać 3.000 km" jest w pełni uzasadnione. Czy nie można od organizatorów uzyskać prawdziwych informacji o warunkach socjalno-bytowych. Czy organizatorzy nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za to co przygotowali (także i finansowej !!!). Czy PC ma możliwości sprawdzenia tego co przygotowali organizatorzy? Jeżeli nie, to postarajcie się, żeby nasze załogi nie były wypuszczane w maliny. A tak na marginesie - należy sobie zdawać sprawę z tego, ze takie imprezy organizowane są najczęściej na terenach bez odpowiedniej infrastruktury i to jest główny powód rozczarowania uczestników.

kamper/szałas 
początkujący forumowicz
ale doswiadczony w innych sprawach...:)

Twój sprzęt: VW T3 WESTFALIA-JOKER
Nazwa załogi: DUDUSIE
Wysłany: 2007-11-29, 16:17   

JaWa napisał/a:
Jaka fotka ? Ja nic nie widzę. Za późno się obudziłeś

ja za późno..??
to Ty miły JaWa przespaleś..bo fota była, że aż....:) tylko z różnych przyczyn została....usunięta....
przespałeś....JaWa.... :bajer

kamper/szałas 
początkujący forumowicz
ale doswiadczony w innych sprawach...:)

Twój sprzęt: VW T3 WESTFALIA-JOKER
Nazwa załogi: DUDUSIE
Wysłany: 2007-11-29, 16:19   

baja02 napisał/a:
ze takie imprezy organizowane są najczęściej na terenach bez odpowiedniej infrastruktury i to jest główny powód rozczarowania uczestników.

pewnie chodzi o kasę...jak zawsze w takich 'wypadkach'...

ale miły Baja...Twoje zdanie w pełni słuszne..popieram!

kazbar 
weteran

Piwa: 36/4
Wysłany: 2007-11-29, 18:06   Re: PC 6(14)

baja02 napisał/a:
Dostałem ten ostatni nr dopiero wczoraj, przeglądnąłem go, a najbardziej skupiłem się na artykułach dotyczących karawaningu. Jak by nie patrzył wszystkie one są mocno spóźnione, czasami o 6 miesięcy. Ale szczególną uwagę zwróciłem na 73.FICC Rally w Irlandii. Przeczytanie tego może zniechęcić do brania udziału w takich imprezach, a przecież to nie jedyna "tego gatunku". Pytanie Kol. J.J. Słowińskicj - "czy warto jeszcze za duże pieniądze (..........) jechać 3.000 km" jest w pełni uzasadnione. Czy nie można od organizatorów uzyskać prawdziwych informacji o warunkach socjalno-bytowych. Czy organizatorzy nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za to co przygotowali (także i finansowej !!!). Czy PC ma możliwości sprawdzenia tego co przygotowali organizatorzy? Jeżeli nie, to postarajcie się, żeby nasze załogi nie były wypuszczane w maliny. A tak na marginesie - należy sobie zdawać sprawę z tego, ze takie imprezy organizowane są najczęściej na terenach bez odpowiedniej infrastruktury i to jest główny powód rozczarowania uczestników.

Ja też na to zwróciłem uwagę.
Pamiętam, że była w którymś PC relacja z czegoś podobnego we Włoszech (nie pamiętam ale też jakiś międzynarodowy zlot). Tam ustawiono uczestników na wybetonowanym, brudnym i oddalonym od "centrum" placu - bez dostępu do wody i sanitariatów.
Ludziska podobno zdychały z upałów! :gwm

kimtop 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Piwa: 144/44
Wysłany: 2007-11-29, 18:27   

Na zlocie w Krakowie była załoga z Wrocławia (niestety nie pamiętam imion), która była na tym zlocie w Irlandi .Byli zdegustowani.Podobno stali gdzieś w polu kukurydzy.

Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.

kazbar 
weteran

Piwa: 36/4
Wysłany: 2007-11-29, 18:54   

kimtop napisał/a:
Podobno stali gdzieś w polu kukurydzy.

Słyszałem, że na Zachodzie w przysłowiową kukurydzę (ze względów bezpieczeństwa) odstawia się tych kamperowiczów, którzy nie mają odpowiednich badań instalacji gazowej, elektrycznej czy wodnej (tak, tak..wodnej też!). Jak nie ma naklejki na przyczepie czy kamperze potwierdzającej badania techniczne, to...w kukurydzę delikwenta!

Dobrze, że ktoś nareszcie wpadł u nas na pomysł (Spotkanie Caravaningowej Grupy Bezpieczeństwa- PC str.12) uporządkowania tych spraw.
Wielkie brawa dla PC i PZM-ot :bigok

baja02 
weteran
"Mała Karawana" CT-Pomorze

Twój sprzęt: Fiat Ducato LMC
Nazwa załogi: baja
Piwa: 39/4
Wysłany: 2007-12-01, 13:21   

Kazek Kluska napisał/a:
kimtop napisał/a:
Podobno stali gdzieś w polu kukurydzy.

Słyszałem, że na Zachodzie w przysłowiową kukurydzę (ze względów bezpieczeństwa) odstawia się tych kamperowiczów, którzy nie mają odpowiednich badań instalacji gazowej, elektrycznej czy wodnej (tak, tak..wodnej też!). Jak nie ma naklejki na przyczepie czy kamperze potwierdzającej badania techniczne, to...w kukurydzę delikwenta!

Dobrze, że ktoś nareszcie wpadł u nas na pomysł (Spotkanie Caravaningowej Grupy Bezpieczeństwa- PC str.12) uporządkowania tych spraw.
Wielkie brawa dla PC i PZM-ot :bigok

"... nareszcie wpadł na pomysł ... "spotkanie Caravaningowej Grupy Bezpieczeństwa..."
No faktycznie już ktoś wpadł na pomysł ! Nie minęło kilka lat rozwoju karawaningu, a już ktoś wpadł na pomysł. :bigok . Życzę dalszego wpadania na pomysły, ale z większym przyspieszeniem. Już od 2 lat realizujemy to przez ścisły kontakt z jednym z założycieli tej grupy - kol. Mirkiem, który w ubiegłym i tym roku na spotkaniach Towarzystwa Statecznych Karawaningowców przebadał i wystawił certyfikaty bezpieczeństwa kamperom i przyczepom, przy okazji badał i inne. To co K. Kluska pisze jest prawdą, dotyczy to również promowania. A tak już całkiem serio, ciekawy jestem po ilu latach będą owoce pracy Caravaningowej Grupy Bezpieczeństwa

janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2007-12-01, 13:56   

Dalej o Grupie bezpieczeństwa jeżeli ktoś ma ochotę to proszę tutaj

Odpowiedz do tematu