|
|
Markiza - uszkodzenie |
Autor |
Wiadomość |
eMKa
Kombatant

Twój sprzęt: Ducato 2,3 09 CAMPERIA
Nazwa załogi: eMKa
Pomógł: 18 razy Dołączył: 22 Sty 2010 Piwa: 296/156 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 2010-09-19, 20:20 Markiza - uszkodzenie
|
|
|
W Serbii ,w drodze powrotnej z Grecji (3.09) niemiłosiernie dmuchało,podmuchy niesamowite,ruch na autostradzie trwał normalnie tylko "zwolniony" jakie też było moje zdziwienie kiedy zatrzymaliśmy się na nocleg .Obudowa markizy wygięła sie jakby była z folii aluminiowej a nie z blachy.Nadmieniam ze zamknięta była prawidłowo - do końca (widać na foto końce markizy) Nie reaguje już na "korbe"
Będę próbował reklamować (ma 6 miesięcy)
Ciekaw jestem czy ktoś miał takie zdarzenie
markiza prz..JPG
|
 |
Plik ściągnięto 6470 raz(y) 127,55 KB |
markiza tył.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 6470 raz(y) 130,93 KB |
|
_________________ Gosia & Krzysiek
 |
|
|
|
 |
wmaker
stary wyga

Twój sprzęt: bezdomny :|
Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Wrz 2007 Piwa: 5/20 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: 2010-09-20, 09:41
|
|
|
Ciekawe, ciekawe jak naprawisz/wymienisz markizę trzeba chyba pomyśleć o dodatkowym zabezpieczeniu (opasce) w połowie długości. |
_________________ Non omne licitum honestum |
|
|
|
 |
papamila
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Cze 2007 Piwa: 120/5 Skąd: Trójmiasto i okolica
|
Wysłany: 2010-09-27, 15:50
|
|
|
KOGUT napisał/a: | obstawiam , że nie uwierzą , że to wiatr zrobił .... |
a ja myslę odwrotnie,
to wiatr jest sprawcą.
wydaje się że w czasie gdy markiza byla rozlozona
a nogi solidnie umocowane do podloza
podmuch uniósl ( moze zbyt lużny material) stąd to wybrzuszenie
a ty skladajac markizę tego nie zauwazyleś |
|
|
|
 |
MAWI
Kombatant

Twój sprzęt: Carthago E-line L55 Yachting
Pomógł: 17 razy Dołączył: 19 Sty 2010 Piwa: 100/17 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2010-09-27, 17:31
|
|
|
Moim zdaniem nie ma szans ,żeby w 'pi zet ju' uwierzyli że boczny wiatr tak wygiął tę blachę ,jaka by nie była.Raczej by obaliło samochód.Więc zostaje raczej opcja Jarka. |
_________________ Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy.
MARZENKA i WIESIEK |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
Wysłany: 2010-09-27, 19:39
|
|
|
Hmmmm .... no współczuję szkoda jej bo nówka..... tak na mój mały rozum rodzaj markizy i sposób montażu na samochodzie jest nie dość ,że niefortunny to jeszcze uniemożliwia reklamację samej rolety i mocno utrudni roszczenie ubezpieczeniowe. Takie pochylenie markizy będącej w tym przypadku najwyższym punktem pojazdu zakłócającym przy bocznym wietrze kierunek opływu powietrza spowodowało zrobienie z tej nieszczesnej blachy osłonowej "żagla" .... uderzenia nawet mocniejszego wiatru ale "od czoła" obudowy nie miałoby prawa tak jej uszkodzić ..... to niestety wina montażu .... |
_________________ rkw1968@tlen.pl
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ˙˙˙ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
 |
Ostatnio zmieniony przez roger 2010-09-27, 19:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
Twój sprzęt: Pojazd specjalny
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Piwa: 85/99 Skąd: STOLYCA
|
Wysłany: 2010-09-27, 19:48
|
|
|
roger napisał/a: | Hmmmm .... no współczuję szkoda jej bo nówka..... tak na mój mały rozum rodzaj markizy i sposób montażu na samochodzie jest nie dość ,że niefortunny to jeszcze uniemożliwia reklamację samej rolety i mocno utrudni roszczenie ubezpieczeniowe. Takie pochylenie markizy będącej w tym przypadku najwyższym punktem pojazdu zakłócającym przy bocznym wietrze kierunek opływu powietrza spowodowało zrobienie z tej nieszczesnej blachy osłonowej "żagla" .... uderzenia nawet mniejszego wiatru ale "od czoła" obudowy nie miałoby prawa tak jej uszkodzić ..... to niestety wina montażu .... |
Robert ,,super jesteś spostrzegawczy brak rozumu przy montażu ,ale mogę pomóc kolega niech napiszę nazwę markizy i numer ,,,,,zobaczymy co da się zrobić |
_________________ Darek |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
|
Wysłany: 2010-09-27, 20:01
|
|
|
ARCADARKA napisał/a: | roger napisał/a: | Hmmmm .... no współczuję szkoda jej bo nówka..... tak na mój mały rozum rodzaj markizy i sposób montażu na samochodzie jest nie dość ,że niefortunny to jeszcze uniemożliwia reklamację samej rolety i mocno utrudni roszczenie ubezpieczeniowe. Takie pochylenie markizy będącej w tym przypadku najwyższym punktem pojazdu zakłócającym przy bocznym wietrze kierunek opływu powietrza spowodowało zrobienie z tej nieszczesnej blachy osłonowej "żagla" .... uderzenia nawet mniejszego wiatru ale "od czoła" obudowy nie miałoby prawa tak jej uszkodzić ..... to niestety wina montażu .... |
Robert ,,super jesteś spostrzegawczy brak rozumu przy montażu ,ale mogę pomóc kolega niech napiszę nazwę markizy i numer ,,,,,zobaczymy co da się zrobić |
rysunek to top nie eska ,ale podaj długość markizy ,jest to część wymienna
usytuowania się nie zmieni bo są otwory wywiercone ,ale odpowiedni adapter i będzie lepiej i praktyczniej ,tylko podpowiedam
DSC00025.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 268 raz(y) 81,35 KB |
|
|
|
|
 |
Rockers
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT 28
Nazwa załogi: Rockersiki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Sie 2008 Piwa: 23/14 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2010-09-27, 21:24
|
|
|
uszkodzenie nie jest takie straszne, no i części są, mnie jak wygieło markizę w czasie rozkładania nad jeziorem to aż się cieszę że udało mi się ją poskładać > wygladała ja więlki pogięty pająk i niestety części już do niej nie ma, na dokładkę okazało się że poprzednim właścicielom tez musiała się przynajmniej raz taka przygoda przytrafić bo boczne klapki ledwo się czymają są w środku połamane i nitowane już były w nowych miejscach. Ale roleta nadal działa i się cieszę choć prosta już nie jest
Pozdrawiam i życze udanej naprawy najlepiej gwarancyjnej |
|
 |
eMKa
Kombatant

|
Wysłany: 2010-09-29, 23:35
|
|
|
ARCADARKA napisał/a: | mogę pomóc kolega niech napiszę nazwę markizy i numer ,,,,,zobaczymy co da się zrobić |
Dzieki ,napewno sie zgłoszę ,czekam na targi w Krakowie bo firma napewno będzie sie wystawiać,choć w sprawie reklamacji nie mam złudzeń ,nie uznają a chodzić po sądach nie mam czasu,cieszę sie ze to część zamienna.
markiza była złożona prawidłowo,sprawdzałem nawet czy nie podeszły liście po złożeniu,poza tym zdarzenie miało miejsce 3 dni po jej użytkowaniu .Co do montażu ,ciekawe spostrzeżenie,ale czekam do oględziny. |
 |
|
|
|
 |
f68
weteran

Twój sprzęt: Dethleffs Globethrotter A520
Nazwa załogi: f68
|
Wysłany: 2010-09-30, 12:05
|
|
|
bo to fiamma jest , omnistor jest znacznie lepszy |
_________________ *** www.edenchemicals.pl***
 |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
|
Wysłany: 2010-09-30, 23:23
|
|
|
f68 napisał/a: | bo to fiamma jest , omnistor jest znacznie lepszy |
Fasol zostaw te słoneczne wspomnienia ,co tam z twoim nabytkiem reanimowanym ,jestem bardzo ciekaw jak wybrnąłeś z tych czterech ścian
pozdrawiam cię cieplusio |
|
|
|
 |
f68
weteran

Twój sprzęt: Dethleffs Globethrotter A520
Nazwa załogi: f68
|
Wysłany: 2010-10-01, 08:35
|
|
|
NABYTEK LADA DZIEŃ BĘDZIE UBRANY W ŚCIANY
niestety troszke sie przeciągnęło a miało byc tak kolorowo i pieknie
ściany zrobi mi niewiadów dlaczego a dlatego że mają prasę i doświadczenie
koszt jest taki sam jak w każdej firmie robiącej zabudowy , tylko doświadczenie większe
mi się nie śpieszy resztę sam podłącze i ubiore w mebelki
co do markizy ja uważam że to co włoskie jest bardzo piękne ale i bardzo słabe
oczywiście są wyjatki potwierdzające regułę
ale jest to tylko moje zdanie poparte moim własmym doświadczeniem |
_________________ *** www.edenchemicals.pl***
 |
|
|
|
 |
Stanek
weteran

Twój sprzęt: HYMER Exis-i 562
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Piwa: 217/47 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-10-01, 09:11
|
|
|
W poprzednim kamperku mieliśmy roletę Fiamma a w obecnym Omnistor. Moje odzczucia są zupełnie odwrotne - czyli na korzyść Fiammy. |
_________________ Pozdrawiam
Stanek
https://www.dzienpodniu.com.pl
 |
|
|
|
 |
donald
weteran

Twój sprzęt: Mercedes 310 FFB Europa 560
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Paź 2007 Piwa: 32/46 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-10-01, 09:13
|
|
|
Moze zależne jest to od modelu..... |
_________________ “Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach” |
|
|
|
 |
eMKa
Kombatant

|
Wysłany: 2010-10-01, 23:11
|
|
|
roger napisał/a: | Hmmmm .... no współczuję szkoda jej bo nówka..... tak na mój mały rozum rodzaj markizy i sposób montażu na samochodzie jest nie dość ,że niefortunny to jeszcze uniemożliwia reklamację samej rolety i mocno utrudni roszczenie ubezpieczeniowe. Takie pochylenie markizy będącej w tym przypadku najwyższym punktem pojazdu zakłócającym przy bocznym wietrze kierunek opływu powietrza spowodowało zrobienie z tej nieszczesnej blachy osłonowej "żagla" .... uderzenia nawet mocniejszego wiatru ale "od czoła" obudowy nie miałoby prawa tak jej uszkodzić ..... to niestety wina montażu .... |
Montaż chyba prawidłowy znalazłem instrukcje montazu i wszystko sie zgadza,pozatym "firmowe kampery "blaszaki"tak mają
!!s1)iQwB20~$(KGrHqR,!iIE)qvw8QW3BMk1z22NPw~~_19.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 5822 raz(y) 20,71 KB |
!!s66Le!!20~$(KGrHqMOKicEyVlZcrYRBMpUBqwG4w~~_19.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 5822 raz(y) 23,06 KB |
!!s6GDnQ!m0~$(KGrHqJ,!joEybsSH(9hBMoqDRNRMg~~_19.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 5823 raz(y) 13,35 KB |
CCF20101001_00000.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 5822 raz(y) 40,55 KB |
|
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|