WZDŁUŻ POLSKIEGO WYBRZEŻA 2010 |
Autor |
Wiadomość |
ccsrally
zaawansowany

Twój sprzęt: Był FENDT 640 , vw T4multivan teraz szukamy
Nazwa załogi: Kotek i Słoneczko
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Gru 2008 Piwa: 3/5 Skąd: wroclaw
|
Wysłany: 2010-11-23, 18:51 WZDŁUŻ POLSKIEGO WYBRZEŻA 2010
|
|
|
Witam
Sorki że tak późno opisuje naszą pierwszą tak długą podróż kamperem,ale nawał pracy nie pozwolił na wcześniejsze opisanie jej. Wyjechaliśmy z Wrocławia w piątek 30lipca po południu.Kierunek Szczecin Pierwszy nocleg miał miejsce na stacji benzynowej ORLEN w Skwierzynie. Rano po śniadanku dojechaliśmy do Szczecina.Tam zwiedzanie miasta oraz portu.Później pojechaliśmy do Lubina na punkt widokowy polecany przez forumowiczów.Widok przepiękny,statki pływające po zalewie wydają się malutkie,ale oglądając przez lunetę okazują się dużymi statkami morskimi.Wstęp na punkt widokowy 2zł.od osoby.Następnie udaliśmy nad jezioro Turkusowe widok piękny,a że mieliśmy słoneczko to woda miała jeszcze bardziej turkusowy kolor.Na parkingu obok jeziorka zjedliśmy obiadek i późnym popołudniem dojechaliśmy do Świnoujścia. Nocowaliśmy w bocznej uliczce koło stacji ORLEN.Miło cicho i blisko do centrum.
W Świnoujściu polecamy stacje benzynowa SHELL chcieliśmy tam nabrać wody do kamperka konewką ale miły pan z obsługi wyciągnął węża i napełnił nam zbiornik szybciutko.Nawet nie chciał na piwko za fatygę
następnego dnia zwiedzaliśmy miasto oraz zrobiliśmy sobie wycieczkę rowerową do latarni.Wspinaczka schodami na górę straszna ale za to jaki widok.Tego samego dnia udaliśmy się do Międzyzdrojów. Znalezienie miejsca do spania graniczyło z cudem.Wreszcie znaleźliśmy miejsce w bocznej uliczce i tam spędziliśmy nockę.Rano wyjechaliśmy z miasta i udaliśmy się na punkt widokowy który jest kilka kilometrów za miastem.
na dziś tyle wypocin
CDN |
Ostatnio zmieniony przez ccsrally 2010-11-24, 18:07, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Annmir
zaawansowany
Twój sprzęt: na razie w planach
|
Wysłany: 2010-11-23, 19:51
|
|
|
Fajnie zaczynasz daj tylko więcej fotek:-) Pozdrawiamy |
_________________ Annmir |
|
|
|
 |
Krzysztof M
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2000
|
Wysłany: 2010-11-24, 18:26
|
|
|
Czekam na ciąg dalszy. Mam nadzieję, że na opowieści z jednej podróży nie skończysz. |
|
|
|
 |
ccsrally
zaawansowany

|
Wysłany: 2010-11-24, 18:58
|
|
|
Dziś następna część opowieści
Dojechaliśmy do punktu widokowego,parking położony przy głównej drodze i bezpłatny. do punktu prowadzi dróżka przez las pod górkę.Widok jaki nam się ukazał był piękny,było nawet widać molo w Międzyzdrojach.
parking przy punkcie widokowym
widok na molo
jak się naoglądaliśmy to z powrotem na parking tam obiadek w kamperku i w drogę.Daleko nie ujechaliśmy bo tak jakoś nas zmorzyło i zatrzymaliśmy się w Międzywodziu.Stanęliśmy w bocznej piaszczystej uliczce.Miło cicho i na przeciwko domki jednorodzinne więc uznaliśmy że bezpiecznie.Poszliśmy zwiedzić plaże,ale długo nie pochodziliśmy bo zaczął padać deszcz.Rano następnego dnia dalej padało.Jedziemy dalej,zwiedzamy Trzęsacz pod parasolami
plaża w Trzesaczu
ruiny kościoła
Znowu posiłkujemy się opiniami forumowiczów i jedziemy do Rogowa.Chcemy stanąć na starym lotnisku.Zaraz po wjeździe do Rogowa po prawej stronie widzimy hangary wjeżdżamy uliczka obok nich myśląc że to lotnisko opisywane na forum.Stoją jakieś 2 kamperki.Ustawiamy kamperka w dogodnym miejscu a tu nagle podchodzi pan i mówi że to teren prywatny i musimy płacić.Rezygnujemy bo jak płacić to wolimy kemping.Wyjeżdżamy z terenu prywatnego i jedziemy szukać kempingu lub innego miejsca do noclegu.Już wyjeżdżaliśmy z Rogowa tracąc nadzieje na nocleg aż tu nagle zaraz za tablica koniec Rogowa piękny placyk betonowy a na nim z 7kamperków i 2 przyczepki
Widok piękny z jednej strony jeziorko a z drugiej wydmy las i morze.Następnego dnia było słonecznie.Plaża grill wycieczka rowerowa do Mrzeżyna i Dźwirzyna.Spędziliśmy tam 2 cudowne dni chcieliśmy dłużej ale do końca wybrzeża jeszcze było daleko.
CDN |
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2010-11-24, 19:06
|
|
|
Się w pierwszym rzędzie, bezczelnie przysiadam...
|
|
|
|
 |
ccsrally
zaawansowany

|
Wysłany: 2010-11-29, 20:02
|
|
|
hej
dziś następna część opowieści.
wyjechaliśmy z Rogowa i udaliśmy się w stronę Kołobrzegu. Tu musieliśmy zostawić kamperka na parkingu kauflanda gdyż w Kołobrzegu był zakaz wjazdu do centrum aut powyżej 2.5tony.Ściągnęliśmy rowerki i zaczęliśmy zwiedzanie.Oczywiście ludu co nie miara.Później zrobiliśmy zakupy w kauflandzie i dalej w drogę.Mielno.Nie polecamy.Tłumy i jeszcze raz tłumy.A ceny z kosmosu.Wieczorem dojechaliśmy do Darłówka.Zaparkowaliśmy kamperka na parkingu przy ulicy i poszliśmy zwiedzać.Miasteczko wieczorkiem bardzo ładnie oświetlone.
Mielno
Darłówko wieczorem
Rano po śniadanku zwiedzania Darłówka ciąg dalszy.W dzień miasteczko jeszcze ładniejsze.Idąc do portu ukazał się nam taki widok.Żałowaliśmy że nie znaleźliśmy tego noclegu poprzedniego wieczoru.
miejsce na nocleg Darłówko
Opuszczamy Darłówko i jedziemy do Jarosławca.Czekają tam na nas znajomi na kempingu z przyczepką.Tam spędzamy noc,jedyny raz kiedy płaciliśmy za nocleg.Oczywiście piwko ze znajomymi.Najlepiej smakuje z dachu kamperka
Na drugi dzień wyjeżdżamy z Jarosławca i zmierzamy w kierunku 3miasta.Po drodze zatrzymujemy się w Łebie.Miasteczko ładne i co nas zaskoczyło darmowe miejsca parkingowe.Jemy rybkę na kutrze i idziemy zwiedzać miasteczko.Po drodze widzimy reklamy wystawy zabawki prl.nie możemy jej ominąć.Warto było wejść.Przypomniały się nam dziecięce lata.
Wyjeżdżamy z Łeby i jedziemy dalej.Zmęczeni podróżą szukamy miejsca na nocleg.Mijamy miejscowość Karwia a zaraz za nią w lesie znajdujemy ładny parking leśny.Parking znajduje się przy wejściu na plażę OSTROWO wejście nr.37.Stoją już tam2 kamperki i przyczepka.Zatrzymujemy się bo w kupie raźniej
Fajne,przytulne i ciche miejsce.Po drugiej stronie drogi piękny las-wydmy a zaraz za nimi nasze morze.
na dziś to tyle.W następnym odcinku 3miasto i i dalej. |
|
|
|
 |
Rumun
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: BURSTNER LEVANTO A580
|
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
|
Wysłany: 2010-12-05, 19:13
|
|
|
A co Wy, Rumun, tak się na tym fejsbuku afiszujesz? |
|
|
|
 |
Rumun
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-12-05, 19:32
|
|
|
spoko... Urząd Skarbowy nie czyta fbk |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2010-12-05, 19:33
|
|
|
Rumun, bardzo fajne fotki..... |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
|
Wysłany: 2010-12-05, 19:35
|
|
|
Ja serwisów tzw. społecznościowych nie trawię, a zwłaszcza afiszowania/lansowania się za wszelką cenę...
Nie bierz tego do siebie...
Taką mam filozofię.
Jeżeli już coś wchodzi do neta, to raczej z niego nie wychodzi, zwlaszcza foty najbardziej ukochanych...
Zdrawim.
Fux. |
|
|
|
 |
Rumun
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-12-05, 20:39
|
|
|
i pewnie masz rację, jednak moje zainteresowania to nie tylko kampening ale także off road i inne harce jednak jeśli skupiam wokół siebie ludzi i ciągnę ich przez pół mojego życia np. podstawówkę i kolegów ze studiów to bardziej to traktuję jako wspomnienia a nie żaden lans.
dlaczego? dlatego, że uwierz mi, szereg ludzi mi bliskich jest tak przemiło zaopatrzona finansowo że nikt nigdy nie traktował moich zdjęć jako lans....
Raczej chodzi tu o to że wielu moich znajomych niestety mieszka w innym niż nasz kraj i jest to tak naprawdę jeden z nielicznych sposobów żeby zobaczyli zarówno moje życie jak i ich życie TAM...
... ale może i dla takich jak ja stworzyli w/w portale jak nk czy fbk no cóż w pewien sposób nasze forum kamperowe jest wynikiem naszego chwalenia się jak na fajnie było jeżdżąc kamperem i wymiana zdań. Serdecznie pozdrawiam. |
|
|
|
 |
ccsrally
zaawansowany

|
Wysłany: 2010-12-07, 10:55
|
|
|
Timot masz racje a najciekawsze miejsca zobaczysz podróżując kamperkiem |
|
|
|
 |
Rumun
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-12-07, 19:59
|
|
|
najdziwniejsze że w szczycie sezonu znalazłem przefajne i ciche miejsca w samym środku burzy turystów.
Jednak jestem ciekawy czy któryś z was był kiedyś nad morzem w miejscowości Poddębie? |
|
|
|
 |
pilocik
zaawansowany

Twój sprzęt: peugeot J5 PILOTE R640 1988 2,0
Nazwa załogi: Ala i Maciej
|
Wysłany: 2010-12-07, 20:43
|
|