Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Laika
Autor Wiadomość
Pawcio 
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Piwa: 141/469
Wysłany: 2010-11-12, 08:19   

adam180 napisał/a:
P.S : Widziałem dzisiaj jak dużo kamperków i przyczep przemykało przez Sandomierz !
Pozdrawiam ich szczególnie

Dziękujemy! :ok
I zapraszamy do odwiedzin! :spoko
Postaw piwo autorowi tego posta

koko 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Piwa: 70/31
Wysłany: 2010-11-13, 12:12   

Przed Lipskiem targowałem 2 lajki Roxoline 722 zadzwonił do mnie Tommar kolega z forum i podał mi adres w Ostrowie Wielkopolskim gdzie stała Lajka 721 i co się okazało:
Lajka ma szer.217cm jest na pojedyńczej ramie ma stopień między kabiną a resztą kabina jest jakaś mała jak w półintegralu.
A w ogóle to dziękuję wszystkim którzy zabrali głos w tym temacie z każdej wypowiedzi
płynie jakaś wiedza i wyrażają one gust i zdanie własciciela wypowiedzi a osobiste uwagi wzajemne są na pewno nie potrzebne jeszcze raz DZIĘKUJĘ

neptyk 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Challenger Genesis 52
Piwa: 3/1
Wysłany: 2010-11-28, 15:13   

Ja tez dorzuce ze dwa zdania...

Bez emocji, zarowno z jednej jak i z drugiej strony, osobiste wycieczki zadnej ze stron niepotrzebne....

Co do Carthago i Laiki - wydaje mi sie, ze - wbrew temu co pisze kolega Dakota - nie jest to jednak ta sama polka cenowa. Najdrozsze Laiki kosztuja tyle co tansze Carthago. Laika jako producent zaliczana jest jeszcze do producentow powszechnych, a Carthago przyznaje sie juz miano producenta tzw. Premiumklasse. Moim zdaniem produkty Carthago rzeczywiscie sa lepsze... nieco. Nieduzo...

Ponadto wydaje mi sie, ze trzeba dodac, iz od jakiegos czasu Laika jest wlasnoscia niejakiego Pana Erwina Hymera, tak, tak, tego z grupy Hymer. Ktos kto sledzi rozwoj rynku kamperow w ostatnich kilku latach wie jakie olbrzymie trudnosci ma obecnie Hymer. Zamknieta fabryka we Francji, zwolniona kupa ludzi, produkcja przyduszona. Nie mieli nawet kasy na Targi w Lipsku w tym roku no i wydaje sie tez, ze olewaja Ossis i Ostdeutschland. Oczywiscie oficjalna wersja brzmi inaczej...
A cienko im idzie bo produkty drogie, za to koszmarna fala krytyki od paru lat jesli chodzi o jakosc. Jak sie poczyta tutejsze fora i co ludzie pisza o Hymerach to wlosy staja deba... Chlopaki oszczedzaja na kazdym kroku, moim zdaniem to sie odbija m.in. rowniez na jakosci i to dotyczy spolek kupionych przez grupe Hymera rowniez. Moze w mniejszym stopniu Dethleffsa (znakomity serwis, ktory to wszystko potem potrafi uprzatnac, co sknocone) i Bürstnera. No ale to akurat marki w holdingu CMC gdzie pan Erwin Hymer ma tylko 50% udzialow i inni tez cos maja do powiedzenia.

Jak sie komus podoba Laika, uwazam ze jest b. godna polecenia, dosc ekslkuzywna, fajna technika (Doppelboden!!!) i piekny wloski design, Ogolnie raczej sie tu na Laiki nie narzeka, b. dobre samochody...
Jednak w klasie 90 000-100 000 euro mozna juz sie spokojnie rozejrzec za czyms innym dla porownania.

Chwilowo chlopcami do bicia na tut. rynku sa Hymer i Euramobil (koszmarna fala krytyki jesli chodzi o jakosc).

pzdr
neptyk

koko 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Piwa: 70/31
Wysłany: 2010-11-28, 17:48   

Dziękuje za twoje uwagi ale już pozamiatane zadatkowałem carthago c-line i 4.8 z 2009r
Po moim Knausie Laika wydawała się ciasna no to tyle. Jak piszą ludzie o moim nabytku
miło by było się dowiedzieć'
pzdr Konrad

Fux 
Kombatant

Piwa: 29/96
Wysłany: 2010-11-28, 18:01   

eeik napisał/a:
Jako zimowy po prostu rewelacja , dla mnie zmarzlucha to bardzo ważny plus no i najfajniejsza sprawa nasz "napęd na 4 kółka" czyli jak to mówi Sławek Dehler "szpera" - genialnie rozwiązanie no ale tu wchodzimy na konika więc nasz fordek to ma
nie wiem czy ma to Iveco.

Tak dla uporządkowania to szpera jest mechanizmem, ktory ma za zadanie ograniczyc uślizg jednego z koł napędzanych!
Czym innym bedzie blokada mechanizmu różnicowego, gdyz wtedy oba kola na osi beda mialy przekazywany naped o takiej samej sile i nie będzie możliwa bezpieczna jazda po zakrętach tak dla pasażerow jak i dla mostu.

neptyk 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Challenger Genesis 52
Piwa: 3/1
Wysłany: 2010-11-28, 18:34   

koko uau :gra:

super kamper, gorna polka, mnie sie widzi, ze bedziesz zadowolony

i powiadaja, ze dobry serwis, nie dyskutuja tylko naprawiaja jak trzeba

jak bym mial tyle eciepecie to tez bym zezowal w strone Carthago

pzdr
neptyk

Fux 
Kombatant

Piwa: 29/96
Wysłany: 2010-11-28, 18:44   

koko, przeleciała informacja o zakupie. Szacun!

Odpowiedz do tematu