|
|
T4 Multivan Westfalia - kilka pytań świeżego właściciela |
Autor |
Wiadomość |
gregu
zaawansowany

Twój sprzęt: CaliforniaExclusive'03
Nazwa załogi: Hotel California
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Paź 2010 Piwa: 8/16 Skąd: B-Mitte
|
Wysłany: 2010-10-07, 14:15
|
|
|
podpisuje sie pod powyzszym, w moim poprzednim multivanie 2,5TDI przerobilem dogrzewacz na ogrzewanie postojowe. dodaje sie sterownik, pompe wymuszajaca obieg plynu przy wylaczonym silniku oraz opcjonalnie pilot zdalnego sterowania. |
_________________ pozdrawiam |
|
|
|
 |
gregu
zaawansowany

|
Wysłany: 2010-10-07, 16:47
|
|
|
KOGUT, wydaje mi sie, ze napisales to samo co juz napisano...
swiadomie nie wymienilem zadnej z dwoch znanych nazw firm w swoim poscie tylko uzylem okreslen: og. postojowe i dogrzewacz (zuheizer)
drugi patent o ktorym piszesz rowniez przerobilem, system sie nazywa DEFA:
http://www.defa.com
fajne tylko wtedy gdy masz dostep do wlasnego gniazda 230V. |
|
|
|
 |
gregu
zaawansowany

|
Wysłany: 2010-10-26, 14:26
|
|
|
Cytat: | 5) Mam webasto suche i sterownik do niego na górze nad siedzeniem z lodówką, ale jakoś dziwnie to działa, bo muszę włożyć kluczyk do stacyjki i przekręcić aż się deska zaświeci, po kilku sekundach wszystko gaśnie i po 3-4 minutach zaczyna sobie webasto tyrkotać i ciepełko leci, ale dlaczego muszę do tego mieć kluczyk w stacyjce, czy przez to że jest przekręcony to nie zużywa mi się bardziej akumulator?
6) A webasto mokre to nie udało mi się zmusić do działania, sterownik jest ale nic nie dzieje, bez znaczenia czy jest kluczyk czy nie, wiec tutaj pewnie coś trzeba będzie naprawić. |
Jak poszlo?
Ja sie zabieram za ogrzewanie u siebie, mam fabrycznego Eberspachera B2L.
Zamierzam go dzis po pracy wybudowac i zrobic maly przeglad.
Co do przykrywania sie, kolega w multivanie uzywa koca elektrycznego na 230 V i przetwronicy z 12V do niego... moze gdyby byly takie koce na 12V to faktycznie mialo by to sens.. |
|
|
|
 |
bielki
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: VW T4 WestFalia (Składak :-)
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|