|
dostalem zielone swiatlo na zakup |
| Autor |
Wiadomość |
OMEGA
weteran
Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINIE 4,9
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Lip 2007 Piwa: 40/51 Skąd: Górny Śląsk
|
Wysłany: 2010-12-13, 21:33
|
|
|
| neptyk napisał/a: | | Dlatego - po lekturze kilku niemieckich forow - rwac wlosy z glowy co do jakosci hymera, euramobila&co (nowe auta), po mojej gehennie z nowiutkim golfem zonki mojej, itd, itp. kupilismy francuskiego kamperka |
Tak trzymaj dalej OK, szkoda że zaprzestali produkować Syrenki. |
_________________ Marian
za stary by pracować , za młody by umierać , za to akurat do podróży bliskich i dalekich.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=10387 |
|
|
|
 |
andreas p
Kombatant

Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA:
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2008 Piwa: 15/43 Skąd: Bad Driburg
|
Wysłany: 2010-12-13, 22:24
|
|
|
Neptyk jak tak zle Ci w Niemczech to pakuj manatki i wracaj. Widocznie gdzies zawaliles bo mi do dzisiaj sie klaniaja ZA DARNO . Mamy wolna Europe wiec w czym problem. Jestem ciekawy czy w Polsce tak za darmo wszystko rozdaja. Nasluchales sie opowiesci nie z tej ziemi jak to w Niemczech wszystko rozdaja, a prawda jest taka zawsze ludzie ciezko pracowali na doczesne dobra i nigdy ich nie rozdawali. Te okazje , prezenty to tylko opowiesci tych co nie chcieli prawdy powiedziec ile zaplacili za samochody naprawde, wiec wszyscy kupowali za grosze.Pozdrawiam |
_________________ Nadszedl czas .
zabawy i wypoczynku
 |
|
|
|
 |
neptyk
trochę już popisał
Twój sprzęt: Challenger Genesis 52
|
Wysłany: 2010-12-13, 23:12
|
|
|
Kolego Andreas P
chyba mnie nie do konca zrozumiales to Ci moze przeliteruje:
MI JEST W NIEMCZECH BARDZO DOBRZE
na szczescie nie musze sie tym przejmowac, jak mnie jakis rodak z powrotem do domu bedzie chcial wysylac. Niemcy mnie nie chca na razie stad wypuscic i podwyzki daja, a teraz to i nawet paszport wciskaja i - o moj Boze - nawet przed uplywem ustawowych 8 lat!!!
To co opisalem, to moje doswiadczenia i to co codziennie widzialem i o czym z sasiadem z gory przy piwku gawedzilem lub jak trawniczek razem w sobote przed domkiem kosilismy. Ten sasiad to nawet do dzisiaj moj bardzo dobry kolega...
Oczywiscie to tylko pewien wycinek tutejszej rzeczywistosci, bywa i inaczej...ale takie jest moje zdanie i juz...
wiekszosc z nich - przynajmniej na mojej drodze - ma dzis znacznie gorzej niz jeszcze 10 lat temu, statusik sie troche pogorszyl i euro nie to samo, co kochana mareczka...
jak pare miesiecy temu wystawialismy taki domek ogrodowy dla dzieci na Sperrmüll to (niemiecka) sasiadka przyszla pytac, czy moze go sobie wziac...
tu chodzi o cos innego... nie krytykuje Niemcow za to, ze zbiednieli, jak ich nawet podziwiam, zbiednieli, a itak kupuja i wspomagaja swoja gospodarke
Niemiec jest "patriota", idzie i kupuje niemieckie produkty...
a my Polacy tylko kombinujemy i sie rozgladamy jakby tu kupic taniej i lepiej, a potem i tak kupujemy niemieckie...
nie mozna zjesc tanio i smacznie...
albo smacznie, albo...
pzdr i bez obrazy Andreas
nie mam nic do Ciebie
ja po prostu jestem z pokolenia, ktore rownie dobrze moze sobie poukladac zycie w Anglii, Niemczech czy Skandynawii i nie ma we mnie zadnych wdrukowanych zachwytow ani kompleksow czy innych Klichee's
nikt mi niczego nie dawal i jak cos potrzebuje to za to place, jak wszyscy
neptyk |
|
|
|
 |
tojfel
trochę już popisał
Twój sprzęt: chwilowo jeep cheroke i namiot
|
Wysłany: 2010-12-14, 05:49
|
|
|
powracajac do tematu...dobrze ze popadalo w weekend i pojechalem kolejny raz.....auto cieknie i to nawet z przodu, i jeszcze dziwna rzecz ze pan kupil 5 lat temu auto a pierwsza rejestracja jest z 2009r, wnikajac w szczegoly auta troche sie gubil...
dzieki wszystkim za pomoc |
|
|
|
 |
donald
weteran

Twój sprzęt: Mercedes 310 FFB Europa 560
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Paź 2007 Piwa: 32/46 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-12-14, 07:28
|
|
|
| tojfel napisał/a: | | powracajac do tematu... | i tego sie trzymajmy |
_________________ “Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach” |
|
|
|
 |
ccsrally
zaawansowany

Twój sprzęt: Był FENDT 640 , vw T4multivan teraz szukamy
Nazwa załogi: Kotek i Słoneczko
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Gru 2008 Piwa: 3/5 Skąd: wroclaw
|
Wysłany: 2010-12-14, 16:03
|
|
|
hihih
to widze ze to jakas mina. nic dziwnego ze juz jakis czas stoi i cena coraz nizsza. tojfej nic innego ci nie zostaje jak jechac po kamperka wystawionego na forum.cena w sam raz
pozdrawiam |
|
|
|
 |
StasioiJola
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Bürstner
Nazwa załogi: StasioiJola
Pomógł: 12 razy Dołączył: 25 Lip 2008 Piwa: 81/282 Skąd: Gąbin
|
Wysłany: 2010-12-14, 20:17
|
|
|
Tojfel- Ty Juz dawno powinieneś ogladać autko od JHJ - jesli jeszcze jest!!!! |
|
 |
tojfel
trochę już popisał
|
Wysłany: 2010-12-15, 12:15
|
|
|
| wiem, wiem, umowilem sie wstepnie na sobote - tylko jak to bedzie to, to auto stoi na letnich oponach a do wroclawia jest troche drogi... |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/168 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2010-12-15, 12:33
|
|
|
| tojfel, jakoś to będzie.... najważniejsze aby się spodobał a reszta to już jakos sama się ułoży.... |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
pirat666
weteran

Twój sprzęt: Ducato 1.9D Dethleffs
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Kwi 2009 Piwa: 9/17 Skąd: Warszawa-Wesoła
|
Wysłany: 2010-12-15, 16:31
|
|
|
| tojfel napisał/a: | | wiem, wiem, umowilem sie wstepnie na sobote - tylko jak to bedzie to, to auto stoi na letnich oponach a do wroclawia jest troche drogi... |
Kupisz teraz odbierzesz jak będzie się dało spokojnie przejechać
Jeśli oczywiście Ci podpasuje sprzęt |
_________________  |
|
|
|
 |
Mutek
zaawansowany

Twój sprzęt: Ducato Riva
Nazwa załogi: Zibi i Dona
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sty 2010 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Hrubieszów
|
Wysłany: 2010-12-15, 22:21
|
|
|
Przepraszam że wtrącę się do tematu przeglądałem go od początku i w pełni Cię rozumiem jeśli chodzi o wątpliwości przy zakupie kamperka sam zmienilem dwa razy a że nie jestem majętny to kupowałem niemłode rocznikiem (a wcześniej zmieniłem cztery ciepki campingowe) i powiem Ci że jeżdżenie po europie szukanie tam to drogi i wcale nie pewniejszy biznes niż szukanie w Polsce nawet od pośredników. Dlatego radziłbym kupować od kogoś z "Naszych"bo masz największą pewność że nie zostaniesz oszukany.
Poza tym powodzenia - niech moc bedzie z Tobą i miej oczy szeroko otwarte . Zibi |
_________________ Misiaczek jest jak życie.
 |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/168 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2010-12-15, 22:28
|
|
|
| Mutek napisał/a: | | niech moc bedzie z Tobą |
ewentualnie opony zimowe do transportu |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
tojfel
trochę już popisał
|
Wysłany: 2010-12-16, 07:58
|
|
|
witam w tym wiejacym w oczy dniu.....dziekuje wszystkim za poswiecony czas ale z przyczyn wyzszych musze odlozyc kupno auta ( nawet i pol roku, moze mniej...nie wiem ) nic tylko sie pochlastac, bo zawsze tak jest, jak cos wychodzi dobrze to nie...musi sie usrac.... |
| Ostatnio zmieniony przez tojfel 2010-12-16, 08:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
donald
weteran

Twój sprzęt: Mercedes 310 FFB Europa 560
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Paź 2007 Piwa: 32/46 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-12-16, 07:59
|
|
|
Szkoda.... |
_________________ “Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach” |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 280/1363 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-12-16, 08:20
|
|
|
tojfel, szkoda bo wlasnie\ boli mnie gardlo i przydaloby sie je czyms przeplukac a tu nic nawet opicja zakupu nie bedzie szkoda |
|
|
|
 |
|
|