Karpacz - prośba o poradę |
Autor |
Wiadomość |
Stanek
weteran

Twój sprzęt: HYMER Exis-i 562
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Piwa: 217/47 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-01-17, 10:49 Karpacz - prośba o poradę
|
|
|
Witam Szanownych Kamperomaniaków
Zwracam się z takim zapytaniem. Nasi znajomi w marcu wybierają się na wczasy do Karpacza. Pomyśleliśmy sobie, że może rozpoczelibyśmy sezon kamperowy i też byśmy się wybrali. W związku z tym zapytuję czy ktoś ma jakieś doświadczenie z kamperowaniem w Karpaczu? Szukam jakiegoś miejsca gdzie można stanąć na dziko lub za symboliczną opłatą. Wdzięczny będę również za wszelkie sugestie odnośnie możliwości dokonania serwisu kampera (nabranie/spuszczenie wody itp.) w tych okolicach.
Z góry dzięki za wszelkie informacje. |
_________________ Pozdrawiam
Stanek
https://www.dzienpodniu.com.pl
 |
|
|
|
 |
MAWI
Kombatant

Twój sprzęt: Carthago E-line L55 Yachting
Pomógł: 17 razy Dołączył: 19 Sty 2010 Piwa: 100/17 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2011-01-17, 12:17
|
|
|
Byliśmy na dwa kampery w Karpaczu jesienią.Pomógł nam BIG TEM,Grzesio on tam zamieszkuje ,od niedawna też Wojtek FEST .Grześ pogadał z właściciele płatnego parkingu w centrum miasta i tam za jakieś niewielkie pieniądze podłączyliśmy się do prądu można opróżnić kota ,dolać wody i wszędzie blisko.Skontaktuj się z nimi ,ponoć Wojtek jakieś pole pod kampery kombinuje. Widziałem ich wczoraj w Uniejowie i o tym gadaliśmy. |
_________________ Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy.
MARZENKA i WIESIEK |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2011-01-17, 15:56
|
|
|
Stanek, jak się coś dowiesz daj mi znać .... plisssss |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
maga
weteran

Twój sprzęt: Roller Team Granduca Garage P
Nazwa załogi: Ewa i Maciek
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Maj 2007 Piwa: 79/187 Skąd: Zaniemyśl (Wlkp)
|
Wysłany: 2011-01-17, 18:14
|
|
|
Stanek,zrób tak jak Tobie radzi MAWI.
Chyba nie wrócili jeszcze z Uniejowa ,Grzesiu już by się odezwał w tym temacie.
Zwróć się do Grzesia (BiG Team),to dobry i uczynny kolega,mieszka na miejscu,na pewno Ci pomoże |
_________________ Pozdrowienia z Pyrlandii !
Czołem wiaruchna kochana !!
 |
|
|
|
 |
andreas p
Kombatant

Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA:
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2008 Piwa: 15/43 Skąd: Bad Driburg
|
Wysłany: 2011-01-17, 20:07
|
|
|
Ja jak odwiedzam Karpacz nocuje w osroku Ustronie na parkingu prywatnym tego osrodka.Wlasciciele to Ela i Jurek bardzo zyczliwi kamperowcom. Pozdrawiam |
_________________ Nadszedl czas .
zabawy i wypoczynku
 |
|
|
|
 |
prezesuu
weteran 102 dni to nie zbyt wiele

Twój sprzęt: chwilowo bezdomny
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lut 2008 Piwa: 22/13 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
|
Wysłany: 2011-01-17, 20:33
|
|
|
maga napisał/a: | Zwróć się do Grzesia (BiG Team),to dobry i uczynny kolega,mieszka na miejscu,na pewno Ci pomoże |
i jeszcze na kanapę zaprosi |
|
|
|
 |
prezesuu
weteran 102 dni to nie zbyt wiele

Twój sprzęt: chwilowo bezdomny
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lut 2008 Piwa: 22/13 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
|
Wysłany: 2011-01-17, 20:39
|
|
|
maga napisał/a: | Zwróć się do Grzesia (BiG Team),to dobry i uczynny kolega,mieszka na miejscu,na pewno Ci pomoże |
i jeszcze na kanapę zaprosi |
|
|
|
 |
Stanek
weteran

|
Wysłany: 2011-01-17, 20:59
|
|
|
Dzięki wszystkim za rady.
Narazie sytuacja wygląda tak, że rozmawiałem z ośrodkiem do którego jadą znajomi i tam za parkowanie na ich terenie życzą sobie 25 zł za dobę Co jak za samo parkowanie wydaje mi się dosyć sporo. W wakacje płaciliśmy 15 zł za dobę na polu namiotowym nad jeziorem z dostępem do toalety i wody, a w centrum Zakopanego za parking strzeżony płacilismy 20 zł/doba. Napisałem maile do ośrodków sąsiadujących (bo jednak najfajniej byłoby być blisko znajomych). Z jednego odpisali i podali cenę 15 zł/doba co już wydaje mi się być OK.
Temat jednak nadal otwarty szczególnie odnośnie serwisu kampera bo nie wiem czy w tym ośrodku będzie to możliwe, a może jeszcze ktoś jakąś fajniejszą propozycję będzie miał. |
Stanek
 |
|
|
|
 |
BiG Team
Kombatant

Nazwa załogi: Beata I Grzegorz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Gru 2007 Piwa: 53/40 Skąd: Karpacz
|
Wysłany: 2011-01-17, 22:16
|
|
|
napisz cos bliżej, w jakim ośrodku mają być znajomi i w jakim Ty masz zamiar się zakwaterować, to moze cos pomogę |
_________________ Najlepsze, co może nas spotkać to ludzie, których kochamy, miejsca, które oglądamy oraz wspomnienia, które nam pozostaną
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
Stanek
weteran

|
Wysłany: 2011-01-17, 23:21
|
|
|
BiG Team napisał/a: | napisz cos bliżej, w jakim ośrodku mają być znajomi i w jakim Ty masz zamiar się zakwaterować, to moze cos pomogę |
Znajomi mają być w ośrodku Halny na ul. Kamiennej, a ja mam zamiar się zakwaterować w ośrodku Antea również na Kamiennej. |
Stanek
 |
|
|
|
 |
BiG Team
Kombatant

|
Wysłany: 2011-01-20, 14:07
|
|
|
Miejsce, które wybraliście jest 3 km od centrum /skrótami pieszo/ samochodem 4 km. Są piękne widoki, ale jak będzie śnieg może być nieciekawie z dojazdem. Jak masz parking za 15 zł , to bierz bo w pobliżu nie ma gdzie stanąć. Jak bylibyście w centrum, to stałbyś u mnie za darmochę |
_________________ Najlepsze, co może nas spotkać to ludzie, których kochamy, miejsca, które oglądamy oraz wspomnienia, które nam pozostaną
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
Stanek
weteran

|
Wysłany: 2011-01-20, 14:31
|
|
|
BiG Team napisał/a: | Miejsce, które wybraliście jest 3 km od centrum /skrótami pieszo/ samochodem 4 km. Są piękne widoki, ale jak będzie śnieg może być nieciekawie z dojazdem. Jak masz parking za 15 zł , to bierz bo w pobliżu nie ma gdzie stanąć. Jak bylibyście w centrum, to stałbyś u mnie za darmochę |
Tak naprawdę to nie my wybraliśmy tylko znajomi. My się tylko przyklejamy do nich. Jeśli pozwolisz to spiszę sobie kontakt do Ciebie i w razie problemów z parkowaniem w tamtym miejscu odezwę się z prośbą o pomoc. |
Stanek
 |
|
|
|
 |
BiG Team
Kombatant

|
Wysłany: 2011-01-20, 14:41
|
|
|
|
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
|