|
|
TŁUMACZ |
Autor |
Wiadomość |
jacekj
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Ducato
Nazwa załogi: JulitaJacek
|
Wysłany: 2011-02-01, 13:35 TŁUMACZ
|
|
|
co myślicie o tym
http://allegro.pl/transla...1421359555.html
może ktoś ma już jakieś doświadczenie jak to działa ,czy naprawdę pomoże nam np. w Grecji czy Turcji? |
_________________ Pozdrawiam
Jacek
 |
|
|
|
 |
Zaradek
stary wyga

Twój sprzęt: Peugeot Boxer PILOTE Pacific 65px
|
Wysłany: 2011-02-01, 15:33
|
|
|
Hm
Jadąc pierwszy raz na Węgry wylicytowałem na allegro rozmówki Polsko-Węgierskie będąc przekonany o ich niezbędności w kraju, w którym nawet pojedyncze słowo nie jest zbliżone do jakiegokolwiek innego w znanych mi językach.
Użyłem ich tylko raz pytając się o najbliższy bank (w domyśle bankomat). Pytanie zadałem czytając z rozmówek łamaną "węgierszczyzną" i o dziwo Węgierka ( kobieta narodowości węgierskiej ) mnie zrozumiała, ale to co mi odpowiedziała w nijaki sposób nie można było przetłumaczyć na nasz ojczysty język.
Konkluzja:
Tego typu tłumacze mogą się przydać do tłumaczenia tekstu pisanego ale do rozmów z tubylcami sądzę, że nie przydadzą się w ogóle. Prędzej załatwisz sprawę na migi.
|
|
|
|
 |
hhmariusz
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Był Fiat Ducato z 1992
Nazwa załogi: hhmariusz
|
Wysłany: 2011-02-02, 19:23
|
|
|
Zaradek, ta Węgierka nie miała swoich rozmówek dlatego nie mogła Ci odpowiedzieć po Polsku
Taki translator działa w dwie strony, piszę ja - tłumaczone na jego język, oddaję urządzenie, pisze on - tłumaczone na polski.
Problemem jest tylko natknięcie się na analfabetę |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|