|
1kg butla gazowa - gdzie napełniać |
| Autor |
Wiadomość |
Rockers
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT 28
Nazwa załogi: Rockersiki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Sie 2008 Piwa: 23/14 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2011-02-14, 21:08
|
|
|
Ja mam butle 1 kg i długo używałem jeżdząc na ryby pod namiot, na parę wyjazdów starczało ale że użytkowanie było w róznych okresach i z różnym zużyciem ( czasem nawet próbowałem ogrzać namiot wtedy momentalnie brakło gazu ) to ciężko mi określić na jak długo starczy ale na najwyżej na parę dni
Obecnie w kamperze mam 11 kg planowałem podwoić ale koszty obecnie dla mnie za duże, dlatego kupiłem przejściówkę i obecnie mogę 1 kg podłączyć do układu zamiast 11 kg. Więc tę małą wożę jako awaryjną na wszelki wypadek
Z napełnieniem to tak jak wyżej pisano trza dobrze poszukać to ktoś się znajdzie jedyny problem to cena na jednej stacji brali 5 zł ale obecnie jest zamknięta, a na innej podali mi cenę 10 zł |
|
 |
lepciak
weteran
Twój sprzęt: FIAT Ducato 2,5TD Burstner
Nazwa załogi: lepciaki
Pomógł: 9 razy Dołączył: 14 Wrz 2008 Piwa: 61/39 Skąd: Gdańsk-Oliwa
|
Wysłany: 2011-02-15, 06:51
|
|
|
| Butlę 1 kg napełnisz w Rozlewni Gazu w Gdyni przy ul. Chylońskiej. Koszt 15 zł - napełnianie od ręki. |
_________________ lepciak
''A najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy przeważnie nic nie mają do powiedzenia''
 |
|
|
|
 |
TomekW
weteran

Twój sprzęt: bezdomny :(
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Mar 2007 Piwa: 29/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2011-02-15, 09:12
|
|
|
| lepciak napisał/a: | | Koszt 15 zł |
ILE?
Pewnie sobie pomyślicie, że taki ze mnie "centuś", ale to już nie groszowa różnica, tylko prawie dwa razy drożej niż u nas, w tym roku gaz kosztuje 8zł/kg:
http://www.mexol.pl/info_cennik,23.html |
|
|
|
 |
szymic1
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2011-02-15, 13:26
|
|
|
| znalazłem niedaleko mojego stacje LPG gdzie maja porzadnie wygladajace butle a przy okazji mozna za kaucja wypozyczyc butle. Tak wiec pewnego dnia z boxem podjade do nich i przypasuje jaka butla wejdzie do boxa. W kazdym razie z lektury waszych postow wynika, ze 2kg bedzie zbyt mala. |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 638/977 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2011-02-15, 13:36
|
|
|
| TomekW napisał/a: | | lepciak napisał/a: | | Koszt 15 zł |
ILE?
Pewnie sobie pomyślicie, że taki ze mnie "centuś", ale to już nie groszowa różnica, tylko prawie dwa razy drożej niż u nas, w tym roku gaz kosztuje 8zł/kg:
http://www.mexol.pl/info_cennik,23.html |
cos w tym jest...
ja 1kg napelniam za 10pln..ale faktycznie to wychodzi 2razy drozej....
bo liczac w ten sposob...11kg musialaby kosztowac 110pln..../u Lepciaczka 165!!/ a u nas 11kg kosztuje 49.... |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
Oskar
zaawansowany
Twój sprzęt: T4 Multivan
|
Wysłany: 2011-02-15, 15:52
|
|
|
Achoj !
Przed chwileczką dzwoniłem do firmy w Częstochowie "Elkom-Gaz" i 1kg kosztuje 5 pln.
Pozdrawiam Oskar |
|
|
|
 |
Rockers
Kombatant

|
Wysłany: 2011-02-15, 16:30
|
|
|
| u mnie mam taką fajną stację gdzie za wymianę 11kg płacę równe 40 zł |
|
 |
Darek1968 [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-02-18, 08:14
|
|
|
| ja planuję na miesięczny wyjazd dokupić 3 kg butlę do grilla gazowego, mam dwie butle 11 kg i nimi obsługuję pozostałe urządzenia, myślałem żeby podpinać do jednej z nich grilla, ale ze wzgledu nagabaryty butli chyba lepszym wyjściem będzie dokupienie mniejszej a przez to poręczniejszej |
|
|
|
 |
andreas p
Kombatant

Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA:
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2008 Piwa: 15/43 Skąd: Bad Driburg
|
Wysłany: 2011-02-18, 08:20
|
|
|
Ja grila podpinam do butli 11 |
_________________ Nadszedl czas .
zabawy i wypoczynku
 |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 143/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2011-02-18, 08:48
|
|
|
| Ja do grila mam długi przewód gazowy z reduktorem na BP.Przeciągam go pod samochodem(butle są po lewej stronie).Najlepszym wyjściem byłoby zrobienie dodatkowego wyjścia gazu,ale nie mogę się za to zabrać. |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
andreas p
Kombatant

Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA:
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2008 Piwa: 15/43 Skąd: Bad Driburg
|
Wysłany: 2011-02-18, 08:52
|
|
|
| Jan tez na 5 metrowym przewodzie pod autem bo butle po lewej stronie. |
_________________ Nadszedl czas .
zabawy i wypoczynku
 |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 280/1363 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-02-18, 09:51
|
|
|
| A w swoim w zeszlym roku dolozylem zewnetrzne wyjscie gazowe do zasilenia drugiej kuchenki gazowej z grilem. |
|
|
|
 |
Rockers
Kombatant

|
Wysłany: 2011-02-18, 17:48
|
|
|
ja już gdzieś o tym pisałem, chyba nawet zdjęcie reduktora dałem. Butle mam w szafcw przy dzwiach i dojście od zewnątrz, założyłem reduktor z dwoma wyjściami, jak używam zewnętrzną kucenkę podpinam pod drugie wyjście i już, w kamperze nadal mam gaz |
|
 |
Bogusław i Ewa
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato HYMER PREMIUM 678 TRAMP
Nazwa załogi: EB
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Kwi 2010 Piwa: 75/27 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2011-02-18, 19:02
|
|
|
W moim 90r. jest wyprowadzenie na zewnątrz z szybkozłączką Do grila super sprawa.
podróże kamperkiem cd 234 (2).jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 124 raz(y) 158,34 KB |
|
|
|
|
 |
izola [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-01-30, 13:48
|
|
|
ożywie ten stary temat...
mam pytanie dotyczące małych( np. 2 kg) butli gazowych turystycznych - gdzie mozna takie w Polsce kupić?
w moim camperze używam do gotowania /kuchnia niebieskie butle Campinggaz typu R907. 2,750kg
Te butle Campinggaz typu R907. 2,750kg wprawdzie wystarczają mi na długo ale ich wymiana jest dosyc droga a i nie wszedzie je mozna kupic. -- w tym wiąkszy problem.
Butla która jest teraz zapięta nie jest całkiem pełna .Obawiam sie ze przy moim ca. 8 tygodniowym rejsie po Polsce mi gazu zabraknie , zapasowej bym nie chciała wozic.
Pytanie: czy i gdzie w PL mozna bez problemu kupic napełnione butle 2 kg albo 3 kg kilogramowe .
ze względu na miejsce w Box gdzie jest podłączona nie może jej wysokosc wraz z Ventylem ca. 32 cm, a srednica ca. 21 cm nie przekraczać.
Interesują mnie też butle które pózniej sama przy pomocy redukcji z większej butli do małej moge napełniać.
Jak wygląda rynek zaopatrzeniowy?
Zaczynam jazdę od Pomorza dalej Mazury, Mazowsze , Małopolska, Dolny Sląsk itd. chyba gdzies butlę kupię a może i się na jakiś zlot załapię?
Pozdrawiam iz góry dzięki za porady |
|
|
|
 |
|
|