Stara piosenka w nowym Camper Dysku |
Autor |
Wiadomość |
MAREKH
weteran

Twój sprzęt: LMC na DUKATO
|
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2011-03-01, 17:46
|
|
|
super..... |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
MAREKH
weteran

Twój sprzęt: LMC na DUKATO
|
|
|
|
 |
Santa
weteran

Twój sprzęt: dreamliner
Nazwa załogi: ROMULUSI
|
Wysłany: 2011-03-01, 19:52 Re: Stara piosenka w nowym Camper Dysku
|
|
|
MAREKH napisał/a: | Za całokształt pracy na Forum |
Świetny pomysł, super realizacja |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 134/101 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2011-03-01, 20:03
|
|
|
MAREKH napisał/a: | Za całokształt pracy na Forum, |
No nie nie za całokształt .
Mam nadzieję , że to za piątą nie bawem zbliżającą się rocznicę działalności na tym wirtualnym padole.
Fajny pomysł i super składanka i to w wykonaniu samego beneficjenta nie skojarzyłem po pierwszym odsłuchaniu.
Wczoraj słuchałem w Trójce benefisu Kociniaka i mam nadzieję że też kiedyś doczekamy takiego wydarzenia ale nie w radiu |
|
|
|
 |
ReginaZW
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato Niesmann+Bischoff ARTO
|
Wysłany: 2011-03-01, 20:50
|
|
|
Super! |
_________________ Gdy wieje wiatr przemian, jedni budują schrony , inni - elektrownie wiatrowe... |
|
|
|
 |
maniek68
trochę już popisał

Twój sprzęt: PEUGEOT J5 90r 2.5D
|
Wysłany: 2011-03-01, 20:53
|
|
|
Nie znam osobiście Tadeusza ,ale widać że super ludek
Muszę wybrać się na jakiś zlot z ludkami CT.
Serdecznie pozdrawiam |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 278/1300 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-03-02, 07:25
|
|
|
Fajna sprawa |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1602/2335 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2011-03-02, 18:41
|
|
|
Marku, serdeczne dzięki za tę miłą niespodziankę. Obejrzałem swoją facjatę w towarzystwie tylu fajnych ludzi. Odżyły wspomnienia.
Mam pomysł.
Moglibyśmy wielu kolegom zrobić taką frajdę. Może ci spośród nas, którzy dysponują umiejętnościami i możliwościami technicznymi, przygotowaliby podobne pokazy dla swoich najbardziej lubianych koleżanek i kolegów.
Byłaby frajda i z samej radości tworzenia i z przyjemności obdarowywania własnym dziełem.
Twórcze umysły - co Wy na to? |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
krynia i stan
weteran

Twój sprzęt: w budowie
Nazwa załogi: G-Team
|
Wysłany: 2011-03-03, 11:54
|
|
|
Tadziu zgodnie z obietnicą, dzisiaj wieczorem zamieszczę tutaj poradnik jak taki filmik zrobić |
_________________ jak coś wymyślę to tu napiszę ..... |
|
|
|
 |
krynia i stan
weteran

|
Wysłany: 2011-03-03, 20:56
|
|
|
Jak stworzyć film z podkładem muzycznym ze zdjęć ze swoich wakacji ?
Taki film nazywa się diaporama.
W sumie jest to prosta sprawa, można by powiedzieć ściągnij program x, kilka kliknięć i po sprawie. Ale niestety program jest komercyjny i kosztuje słono a wersja testowa wkleja paskudną reklamę programu.
I tak jest z każdym programem który jest coś wart, ponieważ nie będę tu propagował piractwa więc postanowiłem znaleźć darmową alternatywę,
Ciekawą i darmową alternatywą będzie Picassa ściągnięta z Gogle, tyle że ma pewną wadę można dodać jako podkład tylko jeden plik muzyczny i jak się on kończy to dalej mamy ciszę.
Co można zrobić ? Wybrać kilka mp3-jek i połączyc je w jedną za pomocą programu np.
plik
Po zainstalowaniu otwieramy program.
Klikamy na plusik, otwiera nam się okienko w którym znajdujemy nasze pliki muzyczne i trzymając wciśnięty Ctrl na klawiaturze zaznaczamy myszką interesujące pliki.
Po czym zatwierdzamy wybór, i wracamy do okienka w którym mamy listę plików do połączenia.
Możemy teraz kliknąć na wybierz i zmienić nazwę pliku docelowego oraz jego położenie na dysku, ale nie ma takiej konieczności.
Klikamy połącz pliki i po chwili mamy jeden długi plik muzyczny składający się z wybranych mp3-jek.
Następnie przygotowujemy folder ze zdjęciami, nazywamy go jakoś, na razie jest on pusty.
Kopiujemy do niego następnie wszystkie fotki jakie chcemy mieć w naszym filmiku.
Otwieramy Picassę i nasz folder z fotkami, możemy teraz nad nimi popracować, poobracać rozjśnić itp. Oraz dodać opisy, a mogą one się przydać gdyż Picassa umożliwia ich wyświetlanie na filmie.
Za pomocą skrótu klawiaturowego Carl + A zaznaczamy wszystkie fotki i klikamy na ikonie powyżej zdjęć utwórz prezentację filmową. Otwiera się nowe okienko.
Teraz możemy dodać nasz plik muzyczny, klikamy na ładuj i wybieramy go następnie zatwierdzamy wybór.
Jeśli mamy konto na YouTube to możemy od razu kliknąć odpowiedni przycisk o ile własnie tam chcemy nasz filmik umieścić, w innym przypadku klikamy utwórz film.
Powyżej mamy pole do zaznaczania o nazwie pokaż podpisy, jeśli je zaznaczymy to na filmie wyświetlą się napisy dodane do fotek o których wspominałem wcześniej.
Klikamy przycisk utwórz film i czekamy zależnie od mocy komputera i ilości fotek od kilku do nawet kilkudziesięciu minut na utworzenie prezentacji.
To wszystko, właśnie zrobiłeś(aś) swoją pierwszą diaporamę – gratuluję. |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1602/2335 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2011-03-03, 21:44
|
|
|
Bogusiu, dziękuję.
Twoja instrukcja będzie bardzo przydatna dla tych Kolegów, którzy pragną rozszerzyć zakres zabawy na forum.
Dla wielu z nas wykonanie takiej pracy w celu zrobienia niespodzianki ulubionej osobie jest czystą przyjemnością.
Przy okazji powolutku wzrasta poziom umiejętności poruszania się po skomplikowanym świecie informatyki.
Zechciej przyjąć skromne piwko ode mnie, a przy najbliższym spotkaniu poprawimy je kawóweczką naszej produkcji według Twojej receptury. |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
krynia i stan
weteran

|
Wysłany: 2011-03-03, 22:17
|
|
|
Tadeusz napisał/a: |
Zechciej przyjąć skromne piwko ode mnie, a przy najbliższym spotkaniu poprawimy je kawóweczką naszej produkcji według Twojej receptury. |
Dziękuję za piwko , a co do kawówki to w takim razie będziemy mieli dwie butelki do wypicia
Wakacje już blisko, i będzie okazja do spotkań |
|
|
|
 |
|