|
Spotkanie Caravaningowej Grupy Bezpieczeństwa |
| Autor |
Wiadomość |
Dorota i Robert
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: 9lat James Cook teraz HYMER
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 5/2 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2007-12-06, 23:21
|
|
|
Bylam zalogowana, a wyszlo, ze jestem gosciem
Dorota |
|
|
|
 |
Marek
stary wyga

|
Wysłany: 2007-12-06, 23:27
|
|
|
Ludzie , a o czym dyskutować, należy robić badania instalacji bez wzgledu na to czy "Niemiec daje papier". Ja wiem ,że jak będe miał widoczny znaczek naklejony taki jak mają inne zachodnie campery to nie bę dę dyskryminowany. Ponoć obowiazuje Nas EU, a po za tym - jak włazisz we wrony to musisz krakać jak one.
Trochę nie po Polsku i dlatego żadne pisma do Posłów , Senatorów z Automobilklubów nie zapewnią Ci bezpieczeństwa osobistego.
I to by było na tyle.
Pozdrawiam Marek. |
_________________ "Róbmy swoje" |
|
|
|
 |
sasquatch
weteran CamperPark.pl

Twój sprzęt: Riva Mobil City540 Ducato 1,9td
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Lut 2007 Piwa: 5/1 Skąd: Przedzeń
|
Wysłany: 2011-01-28, 20:30
|
|
|
Dzień dobry
W drugim tygodniu lutego będę w Warszawie i okolicach. Chciałbym zrobić przegląd instalacji gazowej. Do kogo mogę się udać? Kto z okolic Warszawy robi przeglądy instalacji gazowej?
pozdrawiam
Sasquatch |
_________________ "Jeśli chcesz - szukasz sposobów. Jeśli nie chcesz - szukasz powodów"
www.CamperPark.pl
 |
|
|
|
 |
Amerykanie
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: ford econoline
|
Wysłany: 2011-01-29, 10:14
|
|
|
| Zqdzwoń do Mirka 694553878 |
_________________ Amerykanie |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/168 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2011-01-29, 21:56
|
|
|
| Gdzie w okolicach Śląska mogę zrobić takie badanie i dostać papier o sprawnośći?? |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
OMEGA
weteran
Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINIE 4,9
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Lip 2007 Piwa: 40/51 Skąd: Górny Śląsk
|
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

|
Wysłany: 2011-01-30, 14:41
|
|
|
Dziś byłem w S-campie w Bieruniu, przeglądy wykonują po wcześniejszym umówieniu się na wizytę, dają certyfikat i naklejkę na 2 lata, zalecają wymianę reduktora gazowego jeśli jego ważność ma skończyć się w czasie tych zaakceptowanych 2 lat, koszt przeglądu 200 zł netto, reduktor ok 60 zł z movera, przewód jakieś tam grosze.....Przegląd wykonywany "na poczekaniu" chyba że coś wyskoczy to wtedy albo zostawić do naprawy albo przyjechać po wykonanej naprawie.......
Obsługa bardzo miła i fachowa, uprzejmość bez ograniczenia rzadko spotykana..... oczywiście nie puścili mnie z pustymi rękoma a z troszkę chudszym portfelem......
Naprawdę polecam chłopaków z Bierunia.... |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

|
Wysłany: 2011-03-25, 07:12
|
|
|
na 1 kwietnia 9.00 rano jestem umówiony na przegląd instalacji gazowej, ciekawe czy nie zrobią mi jakiegoś psikusa. |
|
|
|
 |
Witold Cherubin
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Mar 2007 Piwa: 81/48 Skąd: Warszawa-Międzylesie
|
Wysłany: 2011-03-25, 21:00
|
|
|
| martini44 napisał/a: | Dziś byłem w S-campie w Bieruniu, przeglądy wykonują po wcześniejszym umówieniu się na wizytę, dają certyfikat i naklejkę na 2 lata, zalecają wymianę reduktora gazowego jeśli jego ważność ma skończyć się w czasie tych zaakceptowanych 2 lat, koszt przeglądu 200 zł netto, reduktor ok 60 zł z movera, przewód jakieś tam grosze.....Przegląd wykonywany "na poczekaniu" chyba że coś wyskoczy to wtedy albo zostawić do naprawy albo przyjechać po wykonanej naprawie.......
Obsługa bardzo miła i fachowa, uprzejmość bez ograniczenia rzadko spotykana..... oczywiście nie puścili mnie z pustymi rękoma a z troszkę chudszym portfelem......
Naprawdę polecam chłopaków z Bierunia.... |
Ja byłem w S-Campie wczoraj - mają autoryzację Elnagh'a, który wyprodukował mojego SEA Winner A 5.4.
Wymienili mi okienko w alkowie (zewnętrzna osłona uleciała z wiatrem - przestroga, aby sprawdzać czy okienka są szczelnie zamknięte - moje nie było) i przy okazji zrobili przegląd instalacji gazowej.
Byłem pod wrażeniem, bo okazało się, że w kuchence przy jednym z palników uszkodzona jest termopara (jeden przewód odpadł). Groziło mi nie uzyskanie certyfikatu bezpieczeństwa instalacji gazowej.
Jednak fachowcy postawili na ambit i po kilku próbach udało się im termoparę naprawić - co trzeba uznać za niezwykły wyczyn i dużą fachowość.
Chwała im za to, też polecam S-Camp z Bierunia.
Pozdrawiam |
_________________ Witek |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

|
Wysłany: 2011-03-25, 21:05
|
|
|
byłeś tak blisko i nie wpadłeś na kawkę |
|
|
|
 |
Witold Cherubin
weteran

|
Wysłany: 2011-03-26, 07:20
|
|
|
| martini44 napisał/a: | byłeś tak blisko i nie wpadłeś na kawkę |
Sorry, ale naprawa termopary trochę trwała i zrobiło się późnawo, a jazda po rozkopanej "gierkówce" w ciemnościach i przy złym oznakowaniu nie należała do przyjemności.
Dzięki za zaproszenie, może następnym razem, jak będę w tej okolicy.
Pozdrawiam z zaśnieżonej Warszawy |
|
|
|
 |
cooper
zaawansowany BALTIC SAIL 2011

Twój sprzęt: COOPERMOBIL ek... benzynka- 210 KM :3 AUTOMAT
Nazwa załogi: COOPERKI
Dołączył: 17 Maj 2009 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: 11 km do 3 CESARZY
|
Wysłany: 2011-03-26, 08:57
|
|
|
| Witold Cherubin napisał/a: | | Byłem pod wrażeniem, bo okazało się, że w kuchence przy jednym z palników uszkodzona jest termopara (jeden przewód odpadł). Groziło mi nie uzyskanie certyfikatu bezpieczeństwa instalacji gazowej. |
Ja nie mam w kuchence termopary i nurtuje mnie teraz takie pytanie, czy nie będę mógł zrobić certyfikatu?
PS. Po co wam WITOLDZIE ten śnieg w Warszawie o tej porze roku? |
_________________ „Pełnia szczęścia dana jest tylko imbecylom. Nawet najbardziej niepoprawny optymista nie uśmiecha się bez przerwy”
 |
|
|
|
 |
Witold Cherubin
weteran

|
Wysłany: 2011-03-26, 16:17
|
|
|
| cooper napisał/a: | Ja nie mam w kuchence termopary i nurtuje mnie teraz takie pytanie, czy nie będę mógł zrobić certyfikatu?
PS. Po co wam WITOLDZIE ten śnieg w Warszawie o tej porze roku? |
W mojej kuchence termopara stanowi zabezpieczenie i dlatego była obawa, że nie dostanę certyfikatu bezpieczeństwa. Jak kuchenka nie ma termopary to nie będziesz miał tego problemu co u mnie.
Śnieg jest nam potrzebny, żeby docenić jaki piękny może być świat o różnych porach roku.
Teraz już mamy piękną słoneczną pogodę, po śniegu zostało mgliste wspomnienie, a niebawem w Tawernie Patris spotyka się grupa mazowiecka coby pomarzyć o lecie i dalekich wyprawach.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

|
Wysłany: 2011-04-01, 18:48
|
|
|
No i ja jestem po przeglądzie... wszystko sprawne i działa jak należy, instalacja szczelna wymienili mi tylko reduktor i wężyk pomarańczowy bo już miały swoje lata..... dostałem naklejkę i żółty certyfikat...
Obsługa jak zwykle SUPER !!!!!!!!!!!!!!!!!! przy okazji poprawili kilka detali.... ZA DARMO ....
Po raz kolejny przekonałem się o solidności i fachowości S-CAMP w Bieruniu.......
IMAG0005.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 217 raz(y) 89,62 KB |
|
|
|
|
 |
|
|