Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2011-04-12, 11:52
Zawiedziony :(
Autor Wiadomość
gino 
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Piwa: 638/977
Wysłany: 2011-04-12, 18:23   

janus napisał/a:
Ja nikomu na zabraniam zmiany reguł działalności poza sezonem, ale o tym trzeba powiadomić

http://www.kemping-nad-pilica.pl/index.php?pid=108

:spoko :spoko :spoko
Postaw piwo autorowi tego posta

janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2011-04-12, 18:28   

Fajnie, o nieczynnym poza sezonem muzeum są dwie strony dyskusji. Co by było gdyby było czynne :czytaj :czytaj :czytaj :czytaj :czytaj :czytaj :czytaj :czytaj :czytaj :czytaj
Chyba muszę wymyślić wam jakaś nową zabawę, żebyście z nudów Warki nie rozłożyli na czynniki pierwsze. :haha: :haha: :haha:

Roza 
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato Eura Mobil 770 HB
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomogła: 2 razy
Piwa: 103/18
Wysłany: 2011-04-12, 18:42   

gino napisał/a:
janus napisał/a:
Ja nikomu na zabraniam zmiany reguł działalności poza sezonem, ale o tym trzeba powiadomić

nie widze informacji, ze skladowanie sprzetow bedzie w budynku muzeum.

nie potrafie tez znalezc informacji na stronie kempingu czy dzialaja calorocznie czy sezonowo?
ceny tez nie sa zroznicowane pod tym katem, ale jest wzmianka, ze za prad nie licza w okresie jesienno-zimowym. Mozna to rozumiec, ze kemping dziala caly rok!

Jesli jade DO MUZEUM to zawsze sprawdzam na stronie www godziny urzedowania, ceny biletow. Do glowy nie przyloby mi wydzwaniac i pytac.

Z szacunku dla klientow informacja powinna byc pelna i aktualna.

Andrzej 73 
Kombatant
lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Piwa: 345/86
Wysłany: 2011-04-12, 18:45   

A właściwie od kiedy do kiedy jest czynne to muzeum , bo ja chyba czytać nie umiem ;)
Na stronie "Kemping nad Pilicą" nie zauważyłem takiej informacji. Może warto uzupełnić stronę internetową w dodatkowe info.

:spoko

Rockers 
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT 28
Nazwa załogi: Rockersiki
Piwa: 23/14
Wysłany: 2011-04-12, 18:54   

Myślę że ja też bym nie zadzwonił, jedynie na stronie szukał informacji. Nie każdy posiadacz kamperka czy tez podróżujący czyta nasze forum, i myślę że też by nie zadzwonili.
Co do kempingu wiadomo że działają okresowo ale wybierając się do muzeum przyjął bym że działa cały rok. Tak więc myślę że poprostu prośba do Martesa niech plaśnie tych od robienia strony aby zamieszczali na niej przydatne informacje :ok :spoko
Informacja iż na terenie kempingu jest przechowalnia nie jest równoznaczna z zamknięciem czy też wykorzystaniem pomieszczeń muzeum do innych celów.

MILUŚ 
Kombatant
CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Piwa: 219/168
Wysłany: 2011-04-12, 18:57   

gino napisał/a:
janus napisał/a:

Wybacz Grześ ale nie rozumiem o co teraz Ci chodzi............... :bajer
Zamieściłeś link w którym dokładnie................nic nie ma o tym ,że muzeum jest nieczynne po za sezonem czyli ................potwierdzasz wszystko to co było napisane w poprzednich postach :ok

:spoko

Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!

zbychu91 
zaawansowany
w imię złotego,euro i dolara

Twój sprzęt: fiat ducato hobby 600
Nazwa załogi: zbyszki
Piwa: 5/29
Wysłany: 2011-04-12, 19:23   

Ja dzwonie , nie tylko do muzeum (kiedyś zwyczajowo nie czynne w poniedziałki,teraz różnie),ale i na kempingi nawet w sezonie :spoko
A co do strony ,powinno być czynne od-do,ale wydaje mi się że gdzieś czytałem na forum że po sezonie bedą w tym budynku przechowywane kamperki,może się myle i tylko tak zrozumiałem :roll:

gino 
Kombatant

Wysłany: 2011-04-12, 19:24   

Milusku drogi..i inni ludkowie...a nie zauważyliście ze info o PRZECHOWALNI jest w zakladce MUZEUM KARAWANINGU.. :bigok
czyli../dla mnie to logiczne/ przekwalifikowanie muzeum na przechowalnie....dotyczy MUZEUM nie KAMPINGU... :spoko :spoko

pomijam fakt...że przechowalnia pod gołym niebem..byłaby..bez sensu :haha: :haha: :haha:

ale..nie ważne....
jak to mówi OWSIAK...róbta co chceta

bo juz widze..że zaraz i mnie , Bogu ducha winnemu , tu zlinczujecie za to że muzeum było nieczynne... :hide:

ps.
a gdzie jest na stronie napisane ze.....w poprzedni week miało byc czynne... :?: [hura] [hura] [hura] :hihi: :hihi: :hihi:

janus 
weteran

Twój sprzęt: Pössl 4F 2,8 idTD "BILA DODAVKA"
Nazwa załogi: DorJanki
Piwa: 42/47
Wysłany: 2011-04-12, 20:03   

gino napisał/a:
(...)
ps.
a gdzie jest na stronie napisane ze.....w poprzedni week miało byc czynne... :?: [hura] [hura] [hura] :hihi: :hihi: :hihi:

a gdzie jest na stronie napisane ze..... od jesieni jest nieczynne [hura] [hura] [hura] :hihi: :hihi: :hihi:

P.S. Nic logicznego nie ma w umieszczeniu info w zakładce o muzeum. Może to przecież być inny budynek.

Bez tytułu.png
Plik ściągnięto 167 raz(y) 250,72 KB

Jeszcze sporo możemy, ale nic nie musimy!

gino 
Kombatant

Wysłany: 2011-04-12, 21:00   

janus napisał/a:
a gdzie jest na stronie napisane ze..... od jesieni jest nieczynne
też nigdzie...dlatego..zadzwoniłbym i zapytał... :haha: :haha: :haha:

:bigok :bigok :bigok :bigok :bigok :bigok

WINNICZKI 
Kombatant

Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Piwa: 76/86
Wysłany: 2011-04-12, 21:10   

Sorry Gino ,ludzie mają rację i nie ma uproś. Strona internetowa sugeruje ,że muzeum czynne cały rok. Brak odnośnika na "naszą" stronę CT zwalnia czytającego od poszukiwania w naszych info.ogłoszenia Martesa :bajer . Strona sama za siebie powinna przedstawiać pełną i rzetelną informację co,gdzie i kiedy. Inaczej jest do du...Tak trudno wpisać OD....DO....nieczynne. Ja jak szukam atrakcji w okolicach zwiedzanych opieram sie na stronach internetowych. Czesto siedzę nocami , nikt wtedy mi nie zawraca głowy. W związku z taką porą NIGDY nie dzwonię :haha: Jak gdzieś pocałuję klamkę to potem na forum odradzam.Szkoda muzeum,żeby straciło frekwencję z banalnego powodu....brak dokładnego info :spoko

Witold Cherubin 
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Piwa: 81/48
Wysłany: 2011-04-12, 21:27   

Czytając powyższe wypowiedzi zauważyłem, że "dyskutanci" nie wzięli pod uwagę, że "zawiedziony" to początkujący forumowicz, a wiec nie jest tak biegły w czytaniu nie tylko zakładek, ale i poszczególnych wątków (które się często przeplatają) jak stare wygi forumowe, nie mówiąc o weteranach.
Wydaje mi się, że jednak rację mają ci, którzy uważają, że podstawowe informacje dla potencjalnych klientów muszą być zawarte na stronach internetowych tych, którzy chcą tych klientów do siebie przyciągnąć. :bigok
Może jak kolega Zduniol stanie się doświadczonym forumowiczem, to będzie wiedział jak poruszać się po forum, żeby znaleźć potrzebne mu informacje, :szeroki_usmiech ale właściwie to dlaczego ma to robić ON :?: - przecież to ON chciał zostawić kasę za zwiedzenie muzeum karawaningu :!: :!: :!:
Dlaczego lansujemy tezę, że jak ktoś chce zapłacić za jakąś usługę to musi wykonywać dodatkowe telefony, szukać zakładek w informacjach na forum itd. - chyba to przeczy zdrowemu rozsądkowi. :diabelski_usmiech
To wszystko powinno być zawarte w informacji dla klienta na stronie tego, kto sprzedaje usługę - takie są moim zdaniem zasady marketingu i szanowania potencjalnych klientów. :spoko

eler1 
Kombatant

Twój sprzęt: kamper
Nazwa załogi: elerki
Piwa: 52/128
Wysłany: 2011-04-12, 21:40   

Witold Cherubin napisał/a:
Dlaczego lansujemy tezę, że jak ktoś chce zapłacić za jakąś usługę to musi wykonywać dodatkowe telefony, szukać zakładek w informacjach na forum itd. - chyba to przeczy zdrowemu rozsądkowi. :diabelski_usmiech
To wszystko powinno być zawarte w informacji dla klienta na stronie tego, kto sprzedaje usługę - takie są moim zdaniem zasady marketingu i szanowania potencjalnych klientów. :spoko
tylko muzeum jest za free

Nasz nowy kolega jak trochę pojeździ po kraju to się zorientuje że mamy bardzo krótki sezon od maja do końca sierpnia :)

ten przejazd 600km bez dodatkowego planu lub upewnienia się czy jest już czynne świadczy o braku wiedzy o kraju takie sytuacje, że coś jest zamknięte lub niedostępne w tym momencie kiedy my chcemy to nie jest nowość i nie raz nam się to przytrafiło tylko nigdy nie braliśmy tego tak ambicjonalnie do siebie chyba i nie oto w tym wszystkim chodzi :)

ps. dziwny ten temet mielenia pustego młynka do kawy :spoko całe szczęście że już niedługo wiosna

Życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiadomo na co się trafi.

airgaston 
weteran

Twój sprzęt: Daimler Benz S650 i Ducato 2.5D HEKU
Nazwa załogi: misitaki
Piwa: 13/18
Wysłany: 2011-04-12, 22:03   

Muzeum jest prywatne i bezpłatne i nikt na tym nie zarabia. W sezonie jest obsługa i wszystko działa. Po sezonie Warka jest senym małym miasteczkiem. Fakt brak pewnych informacji na stronie może powodować takie sytuacje jak pocalowanie klamki. Ja tam zawsze dzwonie i nigdy nie mam problemu. Dzisiaj też tam byłem i pojutrze też będę ale po telefonie. Rozumiem że każdy ma swoje życie i jakieś plany i umiem się dopasować. A to że w martwym sezonie nasze kamperki mogą korzystać z gościnnego miejsca wśród zabytków to super.
Trudno przez cały rok trzymać wszystko pod parą. Prąd kosztuje, pracownik kosztuje, zimą bylo tam sniegu do pasa, trzeba odgarniać. Kto ma za to płacić?
Ja rozumiem ekonomie ;)
Czy tramwaj wodny np z Gdyni na Hel pływa cały rok. Nie, bo się nie opłaca. W lipcu i sierpniu tylko wtedy kiedy sa turysci.
itd itd
A który kemping w Polsce jest czynny cały rok? W kurortach tak, ale w Warce? :wyszczerzony: :wyszczerzony: :wyszczerzony:

gryz3k 
Kombatant

Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Piwa: 580/322
Wysłany: 2011-04-12, 22:33   

Ma prawo być nieczynne poza sezonem, ale na stronie powinna być informacja. Jeżeli jej nie ma tzn. jest czynne. To, że prywatne i bezpłatne nie ma w tym momencie znaczenia. Popatrzcie sobie na strony DINO Parków. Jest tam zwykle napisane, że są czynne np. od maja do października w godz. od do. I wszystko jasne :spoko
Chwała im za to co robią, szczególnie jeżeli jest bezpłatne, ale nie możemy wymagać od ludzi, żeby dowiadywali się wszystkimi możliwymi sposobami. Dojść możemy do konieczności potwierdzenia na piśmie ze stemplem :roll:

Odpowiedz do tematu