Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Burstner Levanto A647
Autor Wiadomość
biloowa 
trochę już popisał

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2011-05-10, 11:09   Burstner Levanto A647

Jako ,że sprzedalismy naszego blaszaka Possl Roadmaster L , jestesmy na etapie poszukiwań nowego sprzetu . Uzytkujemy kamperka w 3 rodziny a mianowicie ( moja siostra z mezem i 2 dzieci, ja z zona i dzieckiem no i nasi rodzice), Possl był zdecydowanie za mały. Teraz chcemy cos wiekszego i zastanawiamy sie nad półzintegrowanym ( 1 stałe lóżko plus 2 rozkładane ze stolika ) , po rozmowie z siostra skłaniamy sie ku wersji 4 stałych łózek gotowych w kazdym momencie do spania bez żadnego rozkładania. Czy wersje z alkovą prowadzi sie duzo gorzej od polintegrala??.
Znalazłem broszurę Burstnera z 2006 roku i Levanto A647 wystepował w wersji 4 tonowej , a masa własna 3,1 tony. Przy sprowadzeniu ktos namodził pewnie w Briefie i zrobił DMC 3,5 tony. Auto było uszkodzone w lewy przód zdjecia widziałem zabudowa nie była uszkodzona. Auto kosztuje dosc sporo i chciałbym poznac wasza opinie czy warto sie pchac w takie auto?? Najbardziej nurtuje mnie sprawa DMC.

http://otomoto.pl/burstne...7-T2344018.html
Postaw piwo autorowi tego posta

Dziabong 
weteran

Twój sprzęt: Dziabong
Nazwa załogi: Dziabongi
Piwa: 16/91
Wysłany: 2011-05-10, 18:10   

Tylko o prowadzeniu; prowadzi się dobrze i pewnie z osią Alko to bajka. Należy pamiętać, że podnosi się środek ciężkości!

Pawcio 
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Piwa: 141/469
Wysłany: 2011-05-10, 18:23   

W większości nowszych aut sytuacja DMC wygląda dokładnie tak, jak w tym kamperku. Szczególnie w tych "więksiejszych". Więc jeśli potrzebujesz tak dużego kamperka- nie masz wyjścia.
Mało prawdopodobne, że DMC było zmieniane w czasie importu do kraju. Prawdopodobnie tak zostało zapisane w czasie pierwszej rejestracji.
W porównaniu z półintegralem alkowa stawia większy opór powietrza, zwiększa się spalanie i jest bardziej poddatna na boczny wiatr.

Zwróć uwagę, że w prezentowanym aucie są stałe dwa łóżka dwuosobowe i jedno rozkładane dwuosobowe(ze stolika) . :spoko

biloowa 
trochę już popisał

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2011-05-10, 18:29   

Pawcio napisał/a:

Zwróć uwagę, że w prezentowanym aucie są stałe dwa łóżka dwuosobowe i jedno rozkładane dwuosobowe(ze stolika) . :spoko

Własnie o to chodzi , ze dla 4 osob nic nie trzeba rozkladac i składac tylko kazdy sie kładzie na swoim miejscu i spi a stolik zawsze jest wolny.

Dziabong 
weteran

Twój sprzęt: Dziabong
Nazwa załogi: Dziabongi
Piwa: 16/91
Wysłany: 2011-05-10, 18:33   

Mnie się podoba! Ładowność mniejsza i po krzyku. Coś za coś: duuuży garaż.

biloowa 
trochę już popisał

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2011-05-15, 22:53   

Bylem umowiony na wtorek ale niestety auto sie w sobote sprzedalo :( . Szukam podobnego auta , jak by ktos cos wiedzial proszę o info. 6 miejsc do spania okolice 7 m dlugosci cena do okolice 120000.

MAWI 
Kombatant

Twój sprzęt: Carthago E-line L55 Yachting
Piwa: 100/17
Wysłany: 2011-05-16, 09:49   

Przerabiałem to i wyszło że jak większy i wygodniejszy to zawsze więcej jak 3,5T,jak DMC mniejsze to ciaśniej ,rzadko jest inaczej.Jak masz "długie"prawo jazdy to się nie zastanawiaj wybierz >3,5T.Nie kupuj "przechrzczonych"na granicy,bo się trafiają ,potem masz kłopot na wagach.W Niemczech zmiana DMC to pikuś .ale jak cię zważą to do do mu pieszo.

Odpowiedz do tematu