Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Trochę Czarnogóry...
Autor Wiadomość
yannoo 
zaawansowany

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter
Nazwa załogi: Jola & Jano
Piwa: 10/1
Wysłany: 2011-02-03, 09:09   

and123 napisał/a:
Jeździć Panowie, karawaning uprawiać,

Myślę, że to proste motto Andiego jest właściwym remedium na wszystkie niedociągnięcia mojego postu... Na GPS nie zwracam uwagi, gdyż tam, gdzie stoimy dziś, jutro stoi hotel albo jest to już teren ogrodzony i ktoś może mi zarzucić, że wprowadzam go w błąd. Kilka podpowiedzi uważni "oglądacze" znajdą pod zdjęciami, lecz proszę pamiętać - to był MAJ....
Pozdrawiam

"Podróże kształcą - ale wykształconych..."
Postaw piwo autorowi tego posta

WHITEandRED
[Usunięty]

Wysłany: 2011-02-03, 09:48   

:spoko
Ostatnio zmieniony przez WHITEandRED 2015-09-06, 14:04, w całości zmieniany 1 raz  

bogdanpiotr 
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Talento EURA MOBIL
Postawił 10 piw(a)
Wysłany: 2011-03-09, 20:26   

Byłem w Czarnogórze w sierpniu 2010 roku. Wspaniałe widoki. Na granicy z Chorwacją trzeba za wjazd do Czarnogóry zapłacić 30 EUR. Na tej samej granicy trzeba koniecznie kupić przewodnik po campach w Czarnogórze, inaczej tragedia. Przed Budwą jest duży camp. W samym mieście jest mały camp ale warunki sanitarne kiepskie.
Wyjazd do Czarnogóry w sierpniu jest bardzo uciążliwy, tłumy turystów, brak miejsc parknigowych i straszny upał.

jedrek49 
weteran
badz zawsze usmiechniety

Twój sprzęt: sprinter CDI 2,7 316
Nazwa załogi: jedrek49
Piwa: 52/3
Wysłany: 2011-03-22, 19:47   

Witam
Bylismy w Czarnogorze w 2009r z przyczepa i placilismy za wjazd 10 Eur ,czy oplaty sie zmienily,wybieramy sie w tym roku wlasnie tez do Czarnogory ale camperkiemi chcielibysmy wiedziec jakie oplaty ekologiczne sa
Pozdrawiam
jedrek49

Fux 
Kombatant

Piwa: 29/96
Wysłany: 2011-03-22, 19:53   

Gdzieś na forum sie przewinęło, że raz kogoś skasowano na 10, a innego na 30...

WINNICZKI 
Kombatant

Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Piwa: 76/84
Wysłany: 2011-03-22, 23:45   

Czarnogóra podobała mi się,ale zachowanie Czarnogórców na granicy NIE. Po prostu OKRADAJĄ nieświadomych turystów. Sam też zostałem OKRADZIONY na 20 euro.Za wiazd camperem opłata powinna wynosić 10 Euro, i należy upierać się przy tej kwocie.Podwyższanie opłaty jest BEZPODSTAWNE,twierdzenie ,że kamper kosztuje tyle samo co autobus to KŁAMSTWO!!!!!!Warto pofatygować sie do ambasady tego kraju w Polsce i zasięgnąć języka na jakiej podstawie i wg,jakiego cennika kasowane są opłaty na granicy,najlepiej było by zaopatrzyć się w taki cennik z ambasady.Ja tam więcej nie pojadę,nie lubię być oszukiwany przez urzędników państwowych. :evil: :evil: :spoko

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy
Piwa: 357/408
Wysłany: 2011-05-15, 15:58   

zgadzam sie trzeba sie upierac jak madry celnik to w marcu placilismy 10 euro ,nie sciagamy winetki z szyby,a 2 jata temu zaplacilismy 30e.

and123 
zaawansowany

Twój sprzęt: RTnFD
Piwa: 61/22
Wysłany: 2011-05-17, 22:30   

Opłata dla pojazdów samochodowych o ciężarze do 3,5 tony wynosi 10 EUR na rok, w postaci winietki. Na granicy dostajemy od Pana, który podszedł do samochodu winietkę i wydruk z kasy fiskalnej za 10 EUR. Inne cuda robią na bramkach autostradowych ale to bajka na inną okazję :-)

Odpowiedz do tematu