Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2011-06-13, 13:41
Gdzie niedaleko Śląska?
Autor Wiadomość
jelonka 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Fendt Saphir 450 - też śliczna :))
Piwa: 1/11
Wysłany: 2011-06-01, 22:24   Gdzie niedaleko Śląska?

Jako, że trzeba sprawdzić nową przyczepkę :) chcieliśmy pojechac na weekend gdzieś niedaleko. Czy znacie może jakieś fajne miejsca około 60-100km od Gliwic?
spokojne, piękne i przyjazne dzieciom ;) lubimy wodę i rowerowe wycieczki ...
dzięki za informacje - pozdrawiam
Postaw piwo autorowi tego posta

artanek
weteran

Piwa: 23/1
Wysłany: 2011-06-02, 09:47   

Ja byłem wczoraj w Zielonej .To jest nie daleko Kalet .jest jesioro są ładne scieżki rowerowe po lasach i znalazłem tam mały autokamping blisko wody .Taki kameralny .Jest tam plac zabaw dla dzieci .Dodaje zdjęcie tego miejsca .Cennik mam również ale moge go dac troche puzniej gdyz mam go w kamperze a ten jest już w garażu .Ja na pewno z niego skorzystam jak będa już grzyby gdyż okolica słynie z obfitosci jak sie pokaża .Dobre miejsce również dla tych co łowią ryby .Widziałem wczoraj jak młode chłopaki złapały ładnego suma .Ja nie byłem na autocampingu gdyz pojechałem tylko na jeden dzien więc stałem nad jeziorem w spokojnym miejscu .

SDC11344.jpg
Autocamping w Zielonej obok Kalet.
Plik ściągnięto 7948 raz(y) 90,72 KB

SDC11347.jpg
ZIELONA
Plik ściągnięto 7948 raz(y) 84,21 KB

SDC11374.jpg
JEZIORO W ZIELONEJ -
Plik ściągnięto 7948 raz(y) 57,66 KB

SDC11384.jpg
Plik ściągnięto 7948 raz(y) 50,77 KB

artanek
weteran

Wysłany: 2011-06-02, 09:54   

Zielona to dzielnica małego miasteczka Kalety. Znajduje się tutaj zespół pałacowo - parkowy pochodzący z XIX wieku położony nad zbiornikiem zaporowym zbudowanym na rzece Mała Panew. Zbiornik zwany również Zielona składa się z dwóch stawów, które stanowią wielką atrakcję w okresie letnim. Woda dostarcza ochłody w upalne dni, co z ochotą wykorzystują pobliscy mieszkańcy oraz turyści. Przyjeżdżają w to miejsce by zażywać kąpieli oraz opalać się na wspaniałych piaszczystych plażach. Wtedy jest tutaj dość tłoczno dzięki czemu możemy poczuć klimat prawdziwych wakacji. Zielona to znakomita baza turystyczno - wypoczynkowa. Znajdują się tu liczne domki campingowe, zajazd oraz pole namiotowe. Wody tutejszych stawów należą do wysokiej klasy czystości, zamieszkiwane są przez prawie wszystkie gatunki ryb słodkowodnych.
Dzięki temu istnieje możliwość wędkowania przez prawie cały rok. Miejsce to na pewno dostarczy wiele wspaniałych okazji do obcowania z przyrodą. Spotkamy tu wiele gatunków ptaków: łabędzie, kaczki, perkozy czy mewy. Jeśli będziemy mieli szczęście zobaczymy jeszcze zwierzynę leśną, a nawet bobry. Stawy w zielonej znajdują się na czternastym kilometrze licząc od źródła rzeki Mała Panew. Powierzchnia lustra wody obu stawów wynosi około 80ha. Mniejszy ma 20ha a większy 60ha. Próg śluz stawu dolnego znajduje się na wysokości 279,5m n.p.m. , a maksymalne spiętrzenie wody wynosi 2,5 m. Lustro wody na przelewie burzowym zbiornika retencyjnego znajduje się na wysokości 284m n.p.m. Pojemność większego stawu wynosi 0,79 mln m sześciennych wody.

martini44 
Kombatant

Piwa: 72/171
Wysłany: 2011-06-02, 13:15   

artanek58, daj jakies namiary GPS ..... plissssss

artanek
weteran

Wysłany: 2011-06-02, 15:30   

Chcesz to masz

N 50-32-48
E 18-58-09
o 18 TEJ PUJDE DO GARAŻU TO DAM WIĘCEJ

darol 
weteran
KMW TEAM

Twój sprzęt: Knaus Sunliner
Nazwa załogi: darole - gorole ;-)
Piwa: 61/24
Wysłany: 2011-06-02, 15:59   

kto chętny na weekend?

artanek
weteran

Wysłany: 2011-06-02, 16:09   

darol napisał/a:
kto chętny na weekend?
Jak widac to ja w tygodniu robie wypady bo w soboty i niedziele moja pracuje a mnie szlak trafia .Kiedy tylko wypadnie jej wolne to gdzies blisko jedziemy .Jedynie dwa wypady miałem dalej po wyżej 100-km w tym roku - na Oravice i do Pajęczna .Ale miałem nie jechac na wczasy tylko po remoncie kampera a tu znów zmiany .Moja dostała urlop od 26 czerwca i zmuszeni jestesmy cos zaplanowac .Na razie opracujemy z dwie trasy a jak co to będzie rzut monetą .Co wyjdzie tam pojedziemy !

artanek
weteran

Wysłany: 2011-06-02, 16:31   

Camping Górniczego Klubu Motorowego ROZBARK z Bytomia

To miejsce, które jest wprost idealne do spędzenia wolnego czasu zwłaszcza w weekendy. Camping położony jest w Kaletach przy ul. Stawowej.
Cały teren ośrodka podzielony jest na 10 sektorów gęsto porośniętych trawą. Wyjątkowa atrakcyjność tego miejsca spowodowana jest bliskim sąsiedztwem dwóch jezior "górnym" większym i "dolnym" mniejszym. Te ostatnie jest najbliżej (już 20metrów od bramy ośrodka). Na terenie ośrodka oprócz miejsc na postawienie namiotu, przyczepy campingowej czy kamperka jest również możliwość wynajęcia pokoi standardowo wyposażonych w dwie wersalki, drobne mebelki, lodówkę itp.
Toalety, umywalnia i zmywalnia naczyń znajdują się w osobnych budynkach. W sezonie letnim, nie wychodząc za bramę można zaopatrzyć się w napoje, piwo, słodycze. Na miejscu można również wypożyczyć namioty, materace dmuchane a nawet rowery.
Do najbliższej plaży nad jeziorem - ok.100 m
do sklepu spożywczo-przemysłowego - ok. 300 m
do najbliższego mini-baru (piwo, lody, drobne ciepłe posiłki) - ok. 400 m
do miasta Kalety - 7 km
Jeżeli więc macie Państwo ochotę spędzić u nas wolny czas z rodziną, popływać w jeziorze, pojeździć na rowerze, powędkować itp.- zapraszamy do Zielonej.
Chcą skorzystać z pokoju dobrze jest wcześniej uzgodnić to w sekretariacie klubu w Bytomiu tel. (32) 282-23-33 lub bezpośrednio do ośrodka (34) 801-11-42

artanek
weteran

Wysłany: 2011-06-02, 16:35   

"Polska prapremiera Magazynu Aktywnego Wypoczynku ,,Polski Caravaning” odbyła się w Kaletach-Zielonej, na kempingu Górniczego Klubu Motorowego “Rozbark”, podczas zlotu Dahlie Rallye w dniach 8-11 września 2005 roku. Pierwszy numer nie był sprzedawany, lecz rozdawany na zlotach, spotkaniach i targach. Ponadsiedmiotysięczny nakład rozszedł się szybko. Rok temu jeden z fanów naszego magazynu oferował za egzemplarz pierwszego numeru 200 złotych!"
Jak sie okazuje to i,,Polski Caravaning” zachaczył sie w Zielonej - to taka ciekawostka

artanek
weteran

Wysłany: 2011-06-02, 17:24   

A żeby było wszystko w komplecie to jeszcze cennik .Co prawda nie wszystko w nim rozumie ale to mały szczegól .
cennik autokampingu Rozbark w zielonej.

cennik.jpg
cennik
Plik ściągnięto 217 raz(y) 156,88 KB

makdrajwer 
weteran
Artur,Ola,Zosia,Zuzia

Twój sprzęt: Bezdomny
Piwa: 50/75
Wysłany: 2011-06-02, 17:47   

Ja planuje na weekend Ogrodzieniec , Błedów, Ojców i okolice. Byleby za bardzo nie lało.

artanek
weteran

Wysłany: 2011-06-02, 17:59   

A kto wie jak sie przedstawia sytuacja nad jeziorem pławnowickim.Byłem tam kilka razy ale stałem od strony zamku na dziko .Podobno jest tam jakis autokamping ?

martini44 
Kombatant

Piwa: 72/171
Wysłany: 2011-06-02, 20:49   

artanek58, dziękuje za informacje.... a plac to jakiś srogi na kamperki czy jakieś maleństwo na tym kmpingu ???

darol napisał/a:
kto chętny na weekend?

ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja

darol 
weteran
KMW TEAM

Twój sprzęt: Knaus Sunliner
Nazwa załogi: darole - gorole ;-)
Piwa: 61/24
Wysłany: 2011-06-02, 21:34   

no to jedziem jutro panie...

darboch 
Kombatant
KMW_SILESIA

Twój sprzęt: Rimor Super Brig 648
Piwa: 68/48
Wysłany: 2011-06-03, 09:25   

artanek58 napisał/a:
A kto wie jak sie przedstawia sytuacja nad jeziorem pławnowickim.Byłem tam kilka razy ale stałem od strony zamku na dziko .Podobno jest tam jakis autokamping ?

Jest coś po drugiej stronie przy "małym"jeziorze.

Odpowiedz do tematu