Ubezpieczenie zdrowotne |
Autor |
Wiadomość |
BaWa
weteran

Nazwa załogi: JaroW
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 31 Paź 2008 Piwa: 36/62 Skąd: z kamperlandii
|
Wysłany: 2011-06-07, 12:24 Ubezpieczenie zdrowotne
|
|
|
Witam,
Proszę Was o pomoc w kwestii ubezpieczenia zdrowotnego. Czy i jakie wykupujecie wybierając sie na wojaże po europie.Czy korzystacie z EKUZ ? Wszelkie info mile widziane.Dzięki |
_________________ Nie zawsze chce mi się gadać. A jak już mi się nie chce,to zwykle nie odzywam się,dopóki czegoś nie powiem.- P.Coelho
 |
|
|
|
 |
Elwood
weteran

Twój sprzęt: Rimor Katamarano 1
Nazwa załogi: elwood'ki
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Mar 2008 Piwa: 84/50 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 2011-06-07, 15:36
|
|
|
My osobiście oprócz EKUZ zabieramy ze sobą ubezpieczenie z PZU Wojażer |
_________________ Nie pozwólmy by nasze marzenia zarosły chwastami.
http://picasaweb.google.pl/Elwood.eg/
 |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2011-06-07, 16:50
|
|
|
My mamy EKUZ.Oprócz tego ubezpieczamy się dodatkowo w Warcie |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
antwad
stary wyga
Twój sprzęt: Dethleffs Advantage T5801
Pomógł: 5 razy Dołączył: 22 Sty 2007 Piwa: 17/66 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-06-07, 18:10
|
|
|
Do dodatkowego ubezpieczenia polecam:
https://www.inseco.pl/turystyka/form.html
Można porównać warianty ubezpieczeń, wybrać najbardziej odpowiadający i zakupić bez wychodzenia z domu.
Trzy lata temu zacząłem korzystać z tej formy wyboru i zakupu ubezpieczenia, a zmotywował mnie do tego agent PZU, który wówczas wyliczył jakieś chore stawki za trzytygodniowy wyjazd. |
_________________ "Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat przy każdej okazji" - św. Tomasz z Akwinu |
|
|
|
 |
BaWa
weteran

|
Wysłany: 2013-03-12, 13:36
|
|
|
czy w dalszym ciągu polecacie ubezpieczenie turystyczne wojażerPZU czy może jakiejś innej firmy.Prroszę napiszcie jakiego rzędu kwoty są realnymi kwotami na które trzeba się ubezpieczyć by mialo to sens a nie bylo "pic na wodę" |
_________________ Nie zawsze chce mi się gadać. A jak już mi się nie chce,to zwykle nie odzywam się,dopóki czegoś nie powiem.- P.Coelho
 |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 49/68 Skąd: Gdańsk-Wrzeszcz
|
Wysłany: 2013-03-12, 13:40
|
|
|
my oprócz EKUZ mamy "pakietowe" (bez kosztów) ubezpieczenie podróżne do karty kredytowej w mBanku, ale nie korzystaliśmy jeszcze z usług medycznych na wyjeździe i nie wiemy czy i jak działa TU Benefia |
_________________ Camper Diem! |
|
|
|
 |
Bigos
stary wyga

Twój sprzęt: Ducato Fendt
Nazwa załogi: GRZEŚKI
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sty 2013 Piwa: 37/20 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-03-12, 14:22
|
|
|
wojażer chyba jest bardzo atrakcyjny cenowo, to wydatek około 150 zł na dwa tygodnie , dla 2+2 , podstawowy |
_________________ Zapalony kajakarz
www.splywy.jimdo.com
Szef załogi Grześki |
|
|
|
 |
tadek27
zaawansowany

Twój sprzęt: adria coral 660 SP
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Piwa: 2/3 Skąd: Świecie
|
Wysłany: 2013-03-12, 14:40
|
|
|
kartę EKUZ należy wyrobić na wszelki wypadek , a oprócz tego osobiście korzystam z UNIQA . jakieś 150zl na 4 osoby i kolega sprawdzał dobrze działa (złamał rękę na nartach w Austrii) wszystko bezgotówkowo i profesjonalnie (nie musiał nawet prosić o lekki gips ) |
_________________ Pozdrawiam
tadek
 |
|
|
|
 |
BaWa
weteran

|
Wysłany: 2013-03-12, 14:42
|
|
|
Nie pytałam ile zapłacę za polisę tylko na jaka kwote powinny byc tak +- koszty leczenia, transportu i takie tam....... |
 |
|
|
|
 |
Ahmed
Kombatant Burak

Twój sprzęt: Bezdomny
Nazwa załogi: Buraki
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lut 2009 Piwa: 207/306 Skąd: Bielsko-Biała
|
|
|
|
 |
grzegorz997
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2013-03-12, 15:44
|
|
|
np. na eskapady narciarskie nasze ubezpieczenie powinno być min. od 5 000€ (absolutne minimum) i zawierać także OC (nie mylić z samochodem), może tak być iż słowo przepraszam nie wystarczy.
"Z polisy OC uregulowana zostanie należność za poszarpane spodnie i wypłacone odszkodowanie za szwy na łydce oraz rozstrój nerwowy." |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2013-03-12, 16:25
|
|
|
BaWa napisał/a: | na jaka kwote powinny byc tak +- koszty leczenia, transportu i takie tam....... |
Jak najwyższe Basiu (OC również)
My na wyjazdy narciarskie ubezpieczamy się od lat w Warcie. |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
grzegorz997
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2013-03-12, 16:52
|
|
|
TUTAJ przykłady wyszukane z internetu |
Ostatnio zmieniony przez grzegorz997 2013-03-12, 16:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Witold Cherubin
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Mar 2007 Piwa: 81/48 Skąd: Warszawa-Międzylesie
|
Wysłany: 2013-03-12, 16:52
|
|
|
Camper Diem napisał/a: | my oprócz EKUZ mamy "pakietowe" (bez kosztów) ubezpieczenie podróżne do karty kredytowej w mBanku, |
My mamy też ubezpieczenie pakietowe w PEKAO SA i podobnie jak Camper Diem ustrzegła nas Bozia od konieczności korzystania z opieki medycznej podczas wojaży za granicę. Od znajomych wiem, że to działa - trzeba tylko mieć kontakt telefoniczny z centrum pomocy tego banku.
Pozdrawiam i życzę udanych wojaży, bez potrzeby wyciągania jakiejkolwiek karty (włącznie z kredytową). |
_________________ Witek |
|
|
|
 |
antwad
stary wyga
Twój sprzęt: Dethleffs Advantage T5801
Pomógł: 5 razy Dołączył: 22 Sty 2007 Piwa: 17/66 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-03-12, 19:16
|
|
|
BaWa napisał/a: | na jaka kwote powinny byc tak +- koszty leczenia, transportu i takie tam |
Ostatni przypadek naszego rodaka, który w Egipcie dostał udaru mózgu. Ubezpieczenie (obowiązkowe biura podróży) zostało "zjedzone" po kilku dniach pobytu w szpitalu. Na pokrycie pozostałych kosztów leczenia i transportu chorego do kraju rodzina zbiera pieniądze.
W komentarzach do tego zdarzenia wymieniano kwotę ubezpieczenia min. 60 000 EU jako zabezpieczenie dla podstawowych przypadków |
_________________ "Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat przy każdej okazji" - św. Tomasz z Akwinu |
|
|
|
 |
|