|
|
Przesunięty przez: janusz 2012-08-09, 11:21 |
N O R D K A P P 2011 plany! |
| Autor |
Wiadomość |
young-traveler
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Hymer
|
Wysłany: 2011-06-08, 16:37
|
|
|
Potrzebuję pomocy, a raczej rady.. Już caalutką trasę do Norwegi mam przygotowaną. Jestem z siebie dumna i wdzięczna wielu osobom, które napisały bardzo piękne relacje ze swoich podróży po Norwegii, które w dużym stopniu wykorzystałam do Naszej podróży. Teraz przejdę do rzeczy. Nie wiem zupełnie którędy wracać, proponujecie bardziej Szwecję, czy może Finlandię? W żadnym z tych krajów nie byłam i zupełnie nie wiem, czego spodziewac się po nich, a czas goni, w sobotę wyjeżdżamy. Czytałam gdzieś na forum, że Finlandia jest trochę monotonna, może wybrac więc Szwecję? pomocy! |
|
|
|
 |
darboch
Kombatant KMW_SILESIA

Twój sprzęt: Rimor Super Brig 648
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Lip 2009 Piwa: 68/48 Skąd: Górny Śląsk
|
Wysłany: 2011-06-08, 17:00
|
|
|
Osobiście doradzam Szwecję....sporo pięknych miejsc.Skąd konkretnie będziecie wracać z Norwegii? Parki Sarek i Abisko są godne polecenia |
|
|
|
 |
young-traveler
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2011-06-08, 17:24
|
|
|
Będziemy wracac z Nordkappu. Tak właśnie myślałam, że Szwecja jest ciekawsza:) Dzięki Wielkie! |
|
|
|
 |
darboch
Kombatant KMW_SILESIA

|
Wysłany: 2011-06-08, 18:07
|
|
|
| Polecam sie.A można wiedzieć jaki jest wasz plan wyprawy ? Może coś podpatrzę dla siebie na tegoroczny wypad albo podpoowiem.... |
|
|
|
 |
young-traveler
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2011-06-08, 18:39
|
|
|
To nasz pierwszy wyjazd, dopiero się uczę. Pewnie wiele jeszcze wyjdzie w praniu. Jedziemy przez Niemcy, ok. 7 dni zwiedzamy Danię, całą zachodnią stronę. Korzystając z tego, że prom mamy z Hirtshals -zwiedzimy oczywiście akwarium i Skagen. Promem do Kristiansand i okoliczne miejscowości, Stavanger i okolice, Lysefjord, wzdłuż Josenfjorden, lovrafjorden, Sand, Rosendal, Hardagenfjord, Bergen i okolice, Voss, Flam,Sognefjord, Laerdal i Aurlands fjorden, Lom, Nordfjord i okolice, Alesund, Molde, Kristiansund, wyspa Grip, Sunndalen, Trondheim, Bodo, Narvik, Lofoty, wyspa Senja, Tromso, Alta, Nordkapp i okolice, Karasjok, Kautokeino... no.... to koniec. Wiadomo, wszystko co w okolicach, wyspy, wysepki, w końcu 2 miesiące zobowiązuje |
|
|
|
 |
darboch
Kombatant KMW_SILESIA

|
Wysłany: 2011-06-08, 20:42
|
|
|
Safari wielorybnicze w Sto albo w Andenes macie w planach ?? Warto
Akwarium w Bergen ?
Droga Atlantycka ?
Szczerze polecam jeśli nie mieliście do czynienia z przewodnikiem Pascala o Norwegii jeden nazywa sie praktyczny bo jest mnóstwo opisów...co i kiedy otwarte etc etc a drugi bardziej ilustrowany ale świetnie wszytko regionami pokazane... |
|
|
|
 |
young-traveler
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2011-06-08, 21:19
|
|
|
Oczywiście, że mamy! przepraszam, ogarnęło mnie straszne lenistwo(nie moja godzina) i już nie chciało mi się tego pisać:) Mam 4 przewodniki i szczerze mówiąc korzystam tylko z jednego "wiedza i życie". Najbardziej przypadło mi do gustu i tylko tak na prawdę z niego korzystam i oczywiście z Waszych relacji, campertemowców. To dzięki nim tak na prawdę skonstruowałam całą drogę, więc mam nadzieję, że to co na prawdę warto zobaczyć, nie ominie Nas. Ufam Wam!:))) |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/469 Skąd: z Nienacka
|
|
|
|
 |
young-traveler
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2011-06-09, 00:48
|
|
|
Wszystko to, oprócz lodowca jest na naszej liście. Chyba jednak zdecydujemy się na powrót przez Szwecję dobrej nocy. |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/469 Skąd: z Nienacka
|
|
|
|
 |
young-traveler
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2011-06-09, 12:12
|
|
|
Ok, dzięki chłopaki. Na mapie mam ten lodowiec zaznaczony, ale w notatkach zero. I tak będziemy przejeżdżac w pobliżu, więc już zapisuję Dzięki wielkie! Za 2 dni wyjazd:) już nie mogę się doczekać. |
|
|
|
 |
young-traveler
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2011-06-10, 16:42
|
|
|
Przepraszam, że tak zawracam głowę, zadam to pytanie tutaj, bo nie wiem gdzie mogłabym je zadać. Co myślicie o zabraniu skutera do Norwegi? Zabieramy rowery oczywiście. Myślimy nad tym, czy są tam warunki do jazdy na skuterze itp. Czy ktoś w ogóle ma doświadczenia związane ze skuterem w Norwegi? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|