Ducato I - brak napięcia na wentylatorach |
Autor |
Wiadomość |
zibikruk
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.8 JTD - LAIKA Kreos 3009
Nazwa załogi: Kruczki
Pomógł: 13 razy Dołączył: 24 Cze 2010 Piwa: 93/116 Skąd: Zielonka
|
Wysłany: 2011-06-26, 20:42 Ducato I - brak napięcia na wentylatorach
|
|
|
Potrzebuję pomocy lub kontaktu na elektryka w okolicach Warszawy.
Mój kamperek to Ducato 1.9 TD rocznik 91.
Po ostatniej jeździe zauważyłem, że nie działa dmuchawa.
Po sprawdzeniu skrzynki bezpieczników okazało się, że bezpiecznik 13 jest "zgrzany" tak, że trzeba go było usuwać szczypcami. Obecnie brak napięcia na bezpiecznikach 1 i 13 czyli chyba odpowiedzialnych za wentylatory.
Nie wiem jak do tego podejść.
Liczę na pomoc, może zna ktoś elektryka od takiego Fiata. |
_________________ Retirement is the time of your life ... to have the time of your life!
 |
|
|
|
 |
airgaston
weteran

Twój sprzęt: Daimler Benz S650 i Ducato 2.5D HEKU
Nazwa załogi: misitaki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Piwa: 13/18 Skąd: stolica i okolica
|
Wysłany: 2011-06-26, 23:07
|
|
|
Dobry warsztat znający się na ducato jest w Kobyłce jak jedziesz od Zielonki przez Maciołki koło jeziorek. Jutro będę tam przejeżdzał to podam Ci dokładny adres. |
_________________ pozdrawiam
Jarek
przeciętny inaczej...O święty benzyniarzu który zapodajesz nam przenajświętszą benzynę -zmiłuj się nad nami
 |
|
|
|
 |
zibikruk
weteran

|
Wysłany: 2011-06-27, 09:47
|
|
|
airgaston, dziękuję za reakcję - czekam na namiary. |
_________________ Retirement is the time of your life ... to have the time of your life!
 |
|
|
|
 |
tachowp
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato 1,9 TD '89 Dethleffs
Nazwa załogi: Halinka i Włodek
|
Wysłany: 2011-06-27, 10:11
|
|
|
Gdzieś na forum widziałem schematy instalacji elektrycznej Ducato. Poszukaj może się przydać. |
_________________ Moje rodzinne miasto w którym się .... gubię ..czasami!
6,8 l/km, 70-80 km/h.
 |
|
|
|
 |
zibikruk
weteran

|
Wysłany: 2011-06-28, 11:38
|
|
|
airgaston,
wczoraj poszukałem warsztatu we wskazanej lokalizacji, znalazłem i zostawiłem kamperka do naprawy.
Pracownicy wydają się fachowcami.
Po odbiorze z naprawy napiszę więcej na ich temat i jak bedzie OK to podam namiary.
Jeszcze raz dzieki za pomoc. |
 |
|
|
|
 |
airgaston
weteran

|
Wysłany: 2011-06-28, 21:48
|
|
|
Zbyszku miałem na myśli warsztat pod koniec Maciołek po prawej stronie przed przystankiem autobusowym i zakrętem na wprost którego jest stacja gazowa a po lewej stronie jest piekarnia Kobusa w głębi. Szeroka przy Malinowej. Jakby co mam też schematy do ducatoI , mam też dukato które parkuje w Zielonce gdybyś chciał podejrzeć a sam mieszkam za miedzą w Kobyłce. Jakby co to też jestem dyplomowanym elektrykiem samochodowym i znam ducato ale w życiu robię ciut co innego. |
Jarek
przeciętny inaczej...O święty benzyniarzu który zapodajesz nam przenajświętszą benzynę -zmiłuj się nad nami
 |
|
|
|
 |
zibikruk
weteran

|
Wysłany: 2011-06-28, 23:16
|
|
|
Jarku,
bardzo dziękuję za wskazania, ale ten warsztat znalazłem dzięki Tobie - w Kobyłce, Szeroka 3a - E.R.A Turowscy.
Dzisiaj zrobili mi porządek w elektryce, wymienili rozrząd oraz znaleźli przeciek w chłodnicy.
Jutro rano wymienią chłodnicę i będę zadowolony.
Kontakt z pracownikami bardzo dobry, są kompetentni i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Wstrzymam się z jego poleceniem do czasu "organoleptycznego" sprawdzenia rezultatów ich pracy.
Jestem z zawodu elektronikiem-informatykiem, ale praca zawodowa nie daje mi tak dużo czasu abym mógł sam wszystko zrobić -lepiej czasem dać zarobić specjalistom.
Bardzo chętnie spotkam się z Tobą na naszym terenie - mieszkam na osiedlu wojskowym w Zielonce. Mój telefon w awatarze. |
 |
|
|
|
 |
airgaston
weteran

|
Wysłany: 2011-06-29, 09:40
|
|
|
Cieszę się że mogłem choć ciut pomóc. Ten warsztat polecił mi nasz klubowy kolega Maczek z Kobyłki który serwisował tam swojego ówczesnego ducato i był bardzo zadowolony. Zawsze najciemniej jest pod latarnią. Ja też wole dać zarobić "krajanom" którzy są dobrzy i solidni a sam wolę zarobić w inny sposób. Ceny są też nie Warszawskie a to jest ważne |
Jarek
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|