Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Pawcio
2014-08-27, 07:31
Assistance
Autor Wiadomość
zrenica 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp 46
Piwa: 6/2
  Wysłany: 2011-07-04, 16:35   Assistance

Witamy,
w zeszłym roku wykupiliśmy assistance dla naszego kamperka (Fiat Ducato Hymer z 1991 roku) w PZU za 319 zł. Była to wersja na całą Europę. Dziś chcieliśmy przedłużyć ubezpieczenie i miły Pan poinformował nas, że od 1 lipca 2011 PZU nie ubezpiecza samochodów kempingowych w takiej opcji. Pytaliśmy również w Uniqa gdzie mamy OC.
Tam również nie da rady.
Czy ktoś może wie gdzie by się udać i załatwić takie ubezpieczenie w podobnym przedziale kwotowym?
Pomóżcie :)

Duduś 
stary wyga

Piwa: 29/6
Wysłany: 2011-07-04, 16:59   

http://www.starter24.pl/o...comfort,22.html
jak zwykle trafiam w sedno..."
Postaw piwo autorowi tego posta

Wyświetl szczegóły
zrenica 
doświadczony pisarz

Wysłany: 2011-07-04, 18:52   

Dzięki za odpowiedź. Oferta wygląda zachęcająco (199 zł). Raczej skorzystamy. :)

gebi6 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: VW T4/z długą nazwą zabudowy/
Nazwa załogi: GASTAN
Pomogła: 1 raz
Piwa: 6/3
Wysłany: 2011-07-04, 20:02   

Fajna oferta,tylko szkoda że dla samochodów do 3,39 t.Nie wiem czy nasz ,który jest do 3,5 tony należałoby ubezpiczyc jako cięzarowy ,czy wcale się go nie da ubezpieczyć.

zrenica 
doświadczony pisarz

Wysłany: 2011-07-05, 08:30   

"Cena Pakietu Comfort to jedyne:

- 199zł rocznie dla pojazdów o dopuszczalnej masie całkowitej do 3,39 tony
samochody dostawcze zwiń
- 375zł rocznie dla pojazdów o dopuszczalnej masie całkowitej od 3,4 tony do 5 ton"

Chyba jednak pierwsza kategoria. Jak się ma prawo jazdy kat. B to można prowadzić pojazdy do 3,5 tony, a nie od 3,4. Większość kamperów chyba się łapie na tą kategorie.

zrenica 
doświadczony pisarz

Wysłany: 2011-07-05, 09:50   

Ubezpieczenie wykupione. 199 zł za całą Europę. Firma chwali się tym, że ich największym udziałowcem jest niemiecki ADAC i to on obsługuje awarie np. w Niemczech.
Mam nadzieję, że nie trzeba będzie weryfikować tych informacji w praktyce :)
A dla Dudusia za przydatną informację- :kufel
Jeszcze raz dzięki!

gebi6 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: VW T4/z długą nazwą zabudowy/
Nazwa załogi: GASTAN
Pomogła: 1 raz
Piwa: 6/3
Wysłany: 2011-07-05, 11:27   

Ja myślę,że w tym malutkim szczególiku,że do 3,39 t a nie do 3,5 t tkwi pretekst żeby później odmówic usługi.Gdyby tak nie było to wyraźnie napisaliby ,że do 3,5t bo przecież właśnie taką dmc ma większość.A tak zawsze mogą się wymigać bo auto nie mieści się w ich widełkach wagowych.Ale mogę sie mylić.Tylko ,że życie już wielokrotnie nauczyło mnie ,że właśnie takie z pozoru nieistotne szczegóły stają sie bardzo ważne kiedy chce sie wyegzekfować jakiś świadczenie.

zrenica 
doświadczony pisarz

Wysłany: 2011-07-05, 17:31   

Ubezpieczenie zakupiliśmy w agencji ubezpieczeniowej więc sprzedawca chyba wie co sprzedał :)

lordziktom 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Adria coral 680 sp 2005 rok
Wysłany: 2011-07-06, 11:45   

polecam ADAC, mam już 3 rok , sprawdzone, ubezpieczenie na osobę niezależnie czym jedziesz w tym camper http://adac24.pl/portal.php

marcos40 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Ducato Dethleffs
Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2011-07-07, 00:08   

zrenica napisał/a:
Ubezpieczenie zakupiliśmy w agencji ubezpieczeniowej więc sprzedawca chyba wie co sprzedał :)

I z tym się zgodzę :mrgreen: Sprzedawca (agent) na pewno wiedział co sprzedał :) Bo chciał... sprzedać. Krótko - do każdej polisy powinieneś otrzymać tzw Ogólne Warunki Ubezpieczenia, jak nie masz - wracaj do agenta. Jak je spokojnie przeczytasz będziesz pewien tego co masz a czego nie :) Jak masz wątpliwości co do jakiegoś punktu to napisz, jakby trochę moja branża ;)

piobar 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Był ADRIA CORAL 630 .. teraz szukam nowego.
Piwa: 1/1
Wysłany: 2011-10-01, 11:51   

Mam ubezpieczenie w Starter24. Tak sie zlozylo ze 2 razy korzystalem, oba przypadki w Polsce. Obsluga jak najbardziej bez zastrzezen. Ubezpieczylem sie w Starterze bedac za granica bo mi sie Pzu skonczylo i nie mozna bylo go przedluzyc. Ubezpieczalem sie bedac przekonanym ze ubezpieczam sie w ADAC bo tak maja skonstruowana www i reklamuja sie jako wylaczny partner Adac w Polsce. W rzeczywistosci Starter24 jest w 49% wlasnoscia Adaca, stylizuje sie na Adaca, ale to jest inna firma. Chcialem byc w ADAC bo mam karte znizkowa ADAC CampCard ktora dziala tylko jezeli sie jest czlonkiem Adaca. Teraz karte mam tylko dla ozdoby :( , a szkoda bo jezdze sporo do Austrii, a tam ta karta sporo daje praktycznie na kazdym kempingu w gorach. Wykupie sobie teraz ta CCI. W Adacu ubezpieczenie jest na czlowieka wiec obowiazuje czymkolwiek sie poruszasz, w Starterze jest przypisane do konkretnego samochodu wiec samochodem moze podrozowac ktokolwiek. Oba rozwiazania maja wady i zalety, zalezy co komu pasuje. Co do tonazu to w obu moich przypadkach podczas zglaszania usterki rozmowca ze startera weryfikujac dane pytal sie rowniez o dmc samochodu proszac o podanie wartosci z konkretnej rubryki z dowodu rej. (moj ma akurat 3300) wiec ja bym radzil jednak na to uwazac. Sadze ze nie odmowia uslugi jak cos bedzie nie tak, ale kaza sobie doplacic. Tak na marginesie mozna z nich korzystac nawet jak sie nie jest u nich ubezpieczonym, maja taka opcje. Oczywiscie to odpowiednio kosztuje.

dziwaczek 
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato EuraMobil 625 1995r.
Nazwa załogi: dziwaczki
Piwa: 58/18
Wysłany: 2011-10-01, 20:12   

piobar napisał/a:
Tak na marginesie mozna z nich korzystac nawet jak sie nie jest u nich ubezpieczonym, maja taka opcje. Oczywiscie to odpowiednio kosztuje.

Korzystałem z tej usługi kilka lat temu. Przyjechał "warsztat na kołach" Pan pogrzebał niestety nie udało mu się usunąć usterki (potem wyszło ze poleciała cewka zapłonowa i komputer silnika przy okazji także - ford focus). Zaproponował ze może podchować do domu lub warsztatu, nieskorzytałem. Usługa nic ie kosztowała. Zasad samochód nie uruchomiony - wiec nic się nie należy.

Michal 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Pickup4x4+Terrano+?????
Nazwa załogi: Michal Alicja AnnaMaria JanGustaw
Piwa: 1/2
Wysłany: 2011-10-02, 22:12   

ADAC plus. :spoko choc jak mialem awarie we francji to sam ja naprawilem.

matro 
weteran
musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Piwa: 71/111
Wysłany: 2011-10-03, 17:42   

piobar napisał/a:
Mam ubezpieczenie w Starter24. ....DMC3300.... Oczywiście to odpowiednio kosztuje.

Na wszystkich chętnych kamperowiczów do ubezpieczenia się teraz w Starter24 czeka nie miła niespodzianka... Owe DMC (pole F2) które teraz nie może być większe niż 2599kg - mój ma 3100 więc odpada na całej linii... mam tam ubezpieczone T4 oraz wcześniej T3westfalie ( T3 zbyłem - nadwyżkę wypłacili bez problemu) ...tyle, że jak ubezpieczałem T3 (sierpień'11) to mieli jeszcze wówczas opcję dla kamperów- traktowany jak osobowy do DMC 3390kg.
Chciałem wykupić Startera na Ducato, jak widać z powyższego nie da rady. :roll:

...może i integra bardziej przypomina dom za to alkowa bardziej przypomina kamper... ! ;)

piobar 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Był ADRIA CORAL 630 .. teraz szukam nowego.
Piwa: 1/1
Wysłany: 2011-10-03, 18:56   

Nie rozumiem cos tego cennika, czy to sformułowanie w ich aktualanej ofercie: "brak pakietów, ceny wg. cennika" dla sam. powyzej 2.6t oznacza ze trzeba placic wg. tam prezentowanego cennika za kazda usluge?? brak zryczaltowanej oplaty rocznej? czy zdrozalo do 380zl/rok ?

http://www.starter24.pl/o...comfort,22.html

Kurcze, najpierw PZU sie wycofalo z kempingowych, teraz Starter drozeje masakrycznie, chyba to jakis trend :(

Odpowiedz do tematu