PILNIE POTRZEBNA POMOC dla naszego KOLEGI |
Autor |
Wiadomość |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 134/101 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2010-08-18, 19:28
|
|
|
Stasiu zupełnie masz rację po nas następni poszkodowani tam gdzie tv tam robi się medialną pomoc potem zostajemy sami no nie całkiem pamietają Ludzie z wielkimi serduchami nie Państwo.
Żyjemy przyzwyczailiśmy się do warunków nic się nie zmieniło.W miedzy czasie pakowaliśmy się trzeci raz
Wczoraj dostaliśmy dopiero pieniądze i pozwoli nam to ruszyć do przodu. Zakupiłem piec do CO i na dniach będziemy mieli ciepłą wodę. Trudno znaleść ekipę do remontu poprostu brak ludzi do pracy, a ceny za usługi poszalały.
Pracujemy trochę w domu trochę zarabiamy pieniążki i tak czas nieubłagalnie idzie do przodu.
Na ulicy same rozbiórki domów po powodzi krajobraz pomału pustoszeje.
Grunt że jest w nas optymizm i jak patrzymy na te rozbiórki domów to nie mamy prawa narzekać my mamy dach nad głową inni zaczynają od nowa.
Kamper się tuła po Beszczadach .zjechał kolega niespodziewanie po 5 latach z Hiszpani tam też kryzys ,a mieszkanie oddał dla sąsiada który ma dom do rozbiórki i nie ma gdzie mieszkać więc dałem mu kamperka żeby wreszcie odpoczął z musu i pozwiedzał wreszcie Polskę mam nadzieję ,że po powrocie będzie następny członek CT.
Poszukuje jakiejś małej ekipy do pomocy max 2 osoby jakby kto z was wiedział o wolnych mocach przerobowych dajcie znać płacę gotówką
Mam jeszcze jeden dylemat ale to nie na ogólnym |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 278/1300 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-07-27, 09:44
|
|
|
Ponownie Jacek Bim ma klopoty.Podtopione juz podworko woda w garazu.Straz i policja juz szaleja
Taka info od Jacka dostalem na pw.Przytaczam w calosci
" Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
Skrzynka :: Wiadomość
Od: Bim
Do: Skorpion
Wysłany: Dzisiaj 8:48
Temat: Re:
Nie wesoło tak lało że wokól domu mam jezioro tak jak po powodzi garaż zalany do domu woda nie weszła kamperka ewakułowałem w nocy bo było tyle że sięgała do 3/4 wysokości kół woda do domu nie weszła.
Pozalewane garaze na osiedlu do połowy ludzie nie powyprowadzali samochodów. ul Krakowska w Sandomierzu zamknięta była podobno się skarpa zaczełą obsuwać.
Narazie pospolite ruszenie strżay pełno i policji a najgorsze że deszcz pada ale nie taki mcony jak w nocy to normalnie byłą ściana deszczu.
Na osiedlu Papieskim w Wielowsi pozalewało domy sytuacja rozwojowa " |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

|
Wysłany: 2011-07-27, 11:18
|
|
|
Tadziu nie jest tak już źle noc przetrwana w południe zaświeciło słoneczko woda opada już szybciutko narazie ma gdzie wsiąkać przy tych anomaliach pogodowych pewnie wielu ludziom pozalewało piwnice i garaże |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 278/1300 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-07-27, 12:20
|
|
|
Jacku ale zawsze i na zimne trza dmuchac |
|
|
|
 |
ptasznik
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: pickup
|
Wysłany: 2011-07-27, 14:58
|
|
|
Jacku, przede wszystkim jestem z Tobą!
Polecam Ci te oto linki. Na zagrożenie lub jego brak (nawet po kilku dniach z opadami ) składa się bardzo wiele czynników, których zrozumienie dopiero z czasem pozwala w jakimś sensie bronic się samemu.
Produkty radarowe: (strefa przemieszczania się opadów o określonym natężeniu)
http://pogodynka.pl/polska/radary/gradary
http://www.shmu.sk/sk/?page=65&id=
Suma opadów aktualizowana co 10 min
http://pogodynka.pl/polsk...ia_gornej_wisly
Dane telemetryczne: (przyrostów stanów rzek)
http://pogodynka.pl/polsk...ia_gornej_wisly
Trzymaj się!
Grzegorz
PS Najgorsze jest to, że pojemność wodna gruntu została wyczerpana i całość opadów spływa już bezpośrednio do zlewni potoków i rzek. Zalecam obserwację sytuacji! |
Ostatnio zmieniony przez ptasznik 2011-07-27, 16:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
krzysioz
weteran

Twój sprzęt: Zefirek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Kwi 2009 Piwa: 72/71 Skąd: Płóczki Dolne
|
Wysłany: 2011-07-27, 16:02
|
|
|
Chlopie rzuc to i wracaj na stare smieci toc Lubomierz na gorce i mozna spac sokojnie |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

|
Wysłany: 2011-07-27, 16:27
|
|
|
Krzysiu nie da się
Lubomierz na górce. Ja mieszkałem w Milecicach przy małej rzeczce ta to umiała zaszkodzić chyba mi pisane w tym zafajdanym życiu mieszkać w takich terenach.
Grzesiu dzięki za linki będę śledził sytuację.
Takiej ulewy gdzie spadło tyle deszczu w ciągu paru godzin to chyba nie pamiętają w tych okolicach tym razem i prawobrzeżny Sandomierz ucierpiał .
Niektórzy z Was kto był w Sandomierzu rozpozna miejsca co potrafiła zrobić ulewa i głupota ludzka skarpa obsunięta na zdjęciu nr 43 schody na starówkę od strony kempingu tzw "kozie schodki" i pomnika papieskiego
Ostatnio szedłem z Halszką ,Tadeuszem i Wiktorem to już historia
zdjęcie 11 to odbudowana rozdzielnia gazu przy mojej ulicy
http://www.echodnia.eu/ap...arams=Itemnr=10
http://forum.echodnia.eu/...mierzu-t125270/
Pod drugim linkiem wypowiedzi ludzi z Sandomierza |
|
|
|
 |
Zaradek
stary wyga

Twój sprzęt: Peugeot Boxer PILOTE Pacific 65px
|
Wysłany: 2011-07-27, 19:46
|
|
|
Mieszkałem w Sandomierzu 6 lat. Masakra jakaś z tym deszczem. Pamiętam jedynie, że w 2001 roku było ciężko ale zalane były okoliczne wsie. Teraz widzę, że miasto jest co roku ciężko doświadczane. Smutne to wszystko. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|