|
|
Przesunięty przez: janusz 2012-08-09, 12:21 |
Szukam miejsca na spanie we Wrocławiu lub okolicy. |
Autor |
Wiadomość |
stach63
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 87 Frankia
Nazwa załogi: Pomezanie.
|
Wysłany: 2011-07-25, 22:53 Szukam miejsca na spanie we Wrocławiu lub okolicy.
|
|
|
Planujemy z rodzinką zwiedzanie Wrocławia. Chciałbym się dowiedziec o miejsca do przenocowania kamperkiem. Tanie albo darmowe (stacje benzynowe itp). Podpowiedzcie proszę. Potem wybieramy się dalej do Jeleniej Gory. Może w tych okolicach macie jakieś ciekawe namiary? |
_________________ "Nie ma żadnej drogi do do szczęścia. Szczęście JEST drogą." (cytat) |
|
|
|
 |
terenowiec
trochę już popisał

Twój sprzęt: Toyota LC + przyczepa 545
|
Wysłany: 2011-07-26, 08:06
|
|
|
W zasadzie, jeżeli nie masz informacji od rodowitych Wrocławian, to jako podwrocławianin mogę Ci zaproponować ogromne centrum handlowe na Bielanach Wrocławskich (jest to koniec Wrocławia, dokładnie przy wylocie na Jelenią Górę). Nie wiem jak to wygląda przy innych centrach, ale tutaj teren jest nieogrodzony, oświetlony, położony w ruchliwym miejscu i ma możliwość pomieszczenia łącznie kilku tysięcy samochodów - albo nawet więcej. Sklepy to Media M, Tesco, Loran Merlen (czy jakoś tak), Dekatlon, Auschen, Obi, Castorama, Elektro Word i inne. Co ważne, są to 4 gigantyczne place oddzielone drogami krajowymi lub autostradą. Ja proponuję dwa place, albo przy Auschen i Media Markcecie, albo po drugiej stronie autostrady przy Tesco i Obi. Tu jest tez Mc Donalds. Z tych dwóch placów w godzinach dziennych jeżdżą darmowe autobusy z centrum i do centrum miasta, które przywożą klientów do hipermarketów. Co dla Ciebie ważne, wiele razy widziałem tam stojące kampery z zakrytymi oknami bez ludzi w przedniej części auta. Oczywiście widziałem je jako klient, czyli nie wiem czy na noc nie odjeżdżały, ale nawet nocą na placu zawsze stoi sporo różnych aut.
Do centrum z tego miejsca jest 4-6 km, bo są to peryferie Wrocławia. |
|
|
|
 |
EwaMarek
Kombatant Marek

Twój sprzęt: Kamper PLA na Fiacie i budka LMC
Nazwa załogi: Marek, Ewa, córki Wiktoria i Gabriela
Pomógł: 6 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Piwa: 25/13 Skąd: Czołowo / Koło
|
|
|
|
 |
majmarek
weteran
Twój sprzęt: camper knaus fiat ducato
Nazwa załogi: alibaba
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Cze 2010 Piwa: 23/50 Skąd: warmińsko mazurskie
|
Wysłany: 2011-07-27, 19:31
|
|
|
witam
można i tak
wybieram miejsce gdzie można zaparkować camperem. może to być centrum miasta lub punkt najbliżej od miejsca zwiedzania
człowieka który najbliżej mieszka pytam czy za 10 zł pozwoli mi sie podpiąć do prądu bo mam lodówkę. albo poradzi bo miejscowy gdzie najlepiej zaparkować.
właściciele knajpek są wręcz zainteresowani bo liczą ze coś jescze zjesz lub wypijesz'
reszta w twoich możliwościach negocjacyjnych.
np w krakowie na kazimierzu od piątku od 17tej do poniedziałku 9 ta rano nie trzeba płacić opłat w strefie parkowania
powodzenia i wiary w życzliwych ludzi
i daj znać jak ci poszło
pozdrawiam
mm |
|
|
|
 |
bogusław
trochę już popisał
Twój sprzęt: arca-ducato
|
Wysłany: 2011-07-27, 19:43 parking we Wrocławiu
|
|
|
Na ulicy Mickiewicz jadąc od ZOO jest za parkiem Szczytnickim parking bezpłatny okolice parku Szczytnickiego i Hali ludowej. Do tramwaju 100 m. Dojazd do placu Grunwaldzkiego skręt w prawo znaki na Oławę, Jelcz Laskowice, ulicą M.C. Skłodowskiej do mostu Zwierzynieckiego na Starej Odrze za mostem podjazd ok 100 m do skretu przed Halą Ludową. Przed Halą Ludową ostro w lewo do ulicy Mickiewicza. Po prawej Pergola, Hala Ludowa zaraz za parkiem po prawej stronie parking w otoczeniu zieleni
Z placu Grunwaldzkiego zaraz za centrum handlowym ostro w prawo. Dalej ulica Grumwaldzką do Katedry. Skrzyżowanie ze światłami pojechać prosto zaraz przy skrzyżowani teren po wyburzonych budynkach, koło Ogrodu Botanicznego. Tramwaje 50 m pomieści się ze 100 samochodów.Bezpłatne
Bogusław |
|
|
|
 |
ekosmak.dabrowska
weteran

Twój sprzęt: Ford Transit 94' Rimor
Nazwa załogi: Dziubki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Sty 2009 Piwa: 26/115 Skąd: toruń
|
Wysłany: 2011-07-27, 19:50
|
|
|
majmarek napisał/a: | człowieka który najbliżej mieszka pytam czy za 10 zł pozwoli mi sie podpiąć do prądu bo mam lodówkę. albo poradzi bo miejscowy gdzie najlepiej zaparkować. |
Często tak robię i zwykle się sprawdza |
_________________ Jak chcesz rozśmieszyć Pana Boga to opowiedz Mu
o swoich planach |
|
|
|
 |
majmarek
weteran
Twój sprzęt: camper knaus fiat ducato
Nazwa załogi: alibaba
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Cze 2010 Piwa: 23/50 Skąd: warmińsko mazurskie
|
Wysłany: 2011-07-27, 19:54
|
|
|
myślałem że coś opatentuję
pozdrawiam |
|
|
|
 |
stach63
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 87 Frankia
Nazwa załogi: Pomezanie.
|
Wysłany: 2011-07-27, 22:41
|
|
|
Dziękuję wszystkim za podpowiedzi.Rozpatrzę wszystko oprócz kempingów.Mam złe doświadczenia. |
_________________ "Nie ma żadnej drogi do do szczęścia. Szczęście JEST drogą." (cytat) |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|