Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wrzesień 2011 - Francja-Włochy
Autor Wiadomość
listek29 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2011-08-01, 17:02   Wrzesień 2011 - Francja-Włochy

Witam,
Zaplanowałem na wrzesień podróż kamperem przez lazurowe wybrzeże do włoch.
Trochę poczytałem na forum i w związku z tym mam parę pytań dot. noclegów na trasie mojej podróży.

Zaczynając od Saint Tropez - na forum znalazłem informacje o Stellplatzu ok. 5km od centrum, ale za to przy morzu. Za 10euro z obsługą kampera, ale bez sanitariatów. N 43 st. 14'20,6" E 06 st. 39' 43,6". Był tam ktoś, albo gdzie indziej w st tropez i może coś polecić?

Przez Cannes, Nicea i Monte Carlo chciałbym przejechać zatrzymując się na zwiedzanie. Jeśli chodzi o Monte Carlo znalazłem informację o Monte Carlo i garażu podziemnym dla kamperów (N 43 st. 43' 35,8" E 07 st. s5' 01,3") Natomiast o Cannes i Nicea, nic nie znalazłem, jakieś propozycje?

Dalej po Monte Carlo chce się przemieścić do Rzymu i tu znalazłem KamerPark polecany na forum (GPS: N 41 47'04.84” E 12 37'33.49”) cena za dobę 12 EUR z prądem I 10 EUR bez prądu. Stanowisko serwisowe (woda, ścieki czarne i szare).

Dalej chcemy wyruszyć do Neapolu i tu nie mam żadnej wiedzy, bardzo proszę o pomoc jeśli chodzi o miejsca noclegowe?

Później powrót na północ do San Marino, tam wiem, że jest jakiś parking pod brama miasta za 2euro/h, dalej Riminii i tutaj też mile widziane jakieś propozycje fajnych miejsc noclegowych?

Ostatni etap podróży to Venezia, znalazłem parking dla kamperów i autobusów (GPS:
N 45 26 36.74 E 12 18 22.31) cena: 21 eur/12 godz. w tym prąd, wymiana płynów(WC, woda).

Tak wyglądają wstępne plany, mile widziane wszystkie dodatkowe miejsca noclegowe w których byliście i możecie polecić.
Postaw piwo autorowi tego posta

Camper Diem 
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Piwa: 49/68
Wysłany: 2011-08-01, 17:28   Re: Wrzesień 2011 - Francja-Włochy

listek29 napisał/a:

Później powrót na północ do San Marino, tam wiem, że jest jakiś parking pod brama miasta za 2euro/h, dalej Riminii i tutaj też mile widziane jakieś propozycje fajnych miejsc noclegowych?

miałem być w San Marino, ale zmieniliśmy plany (za rok się zatrzymamy), w każdym razie pewna wiedza pozostała ;)

do San Marino można dojechać autobusem z Rimini (lub z innych miasteczek po drodze).
ADAC podaje parking w Rimini, Via Roma 86. koszt 7E, 1E woda, 2E ścieki
ja dałem sobie spokój z tym hotelowym kurortem

wielu kamperowców zatrzymuje się na placu w Serravalle i stąd dojeżdża do San Marino.
można pojechać na jeden z parkingów w mieście, a na Via Napoleone Bonaparte (N 43 56 09,38 E 12 26 37,26) podobno możliwy jest również bezpieczny nocleg.

listek29 napisał/a:
Ostatni etap podróży to Venezia, znalazłem parking dla kamperów i autobusów (GPS:
N 45 26 36.74 E 12 18 22.31) cena: 21 eur/12 godz. w tym prąd, wymiana płynów(WC, woda).

za każde kolejne 12 godz. kasują mniej, bo 16E, tylko w czerwcu nie było ani prądu, ani wody, ani serwisu, nie wiem jak teraz?
to jest najlepsze miejsce do zwiedzenia Wenecji, możesz zajrzeć do relacji mojej żony, może coś Cię zainteresuje: http://www.camperteam.pl/...ic.php?p=235184 poszukaj tam Wenecji ;)

listek29 napisał/a:
Tak wyglądają wstępne plany, mile widziane wszystkie dodatkowe miejsca noclegowe w których byliście i możecie polecić.

zajrzyj do Cesenatico (pomiędzy Rimini, a Wenecją)- darmowy stellplatz, darmowy serwis, sympatyczne miasteczko- poszukaj w relacji, do której link Ci podałem wcześniej :spoko

autobusy san marino.pdf
nie do końca aktualny rozkład jazdy autobusów Rimini-San Marino ;)
Pobierz Plik ściągnięto 206 raz(y) 55,05 KB

listek29 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2011-08-02, 19:07   

Bardzo dziękuję za wszelkie informacje.

Bardzo fajna relacja z podróży.
Mam też dodatkowe pytanie, bardzo chciałbym skorzystać ze stellplaztu, który zaproponowałeś, tylko nie wiem, jak wtedy zabrać się za San Marino, czy faktycznie jadąc z Neapolu, zatrzymać się na placu Serravalle, zwiedzić San Marino i pojechać na nocleg do Cesenatico, czy rozwiązać to jakoś inaczej?

Jeszcze raz bardzo dziękuję za wszelkie wiadomości i bardzo proszę, jeżeli ktoś ma jakąś wiedzę o informację dot. Neapolu, Cannes, Niceii i St Tropez!?

Santa 
weteran

Twój sprzęt: dreamliner
Nazwa załogi: ROMULUSI
Piwa: 236/171
Wysłany: 2011-08-03, 23:48   

Do San Marino najlepiej pojechać kamperkiem. Parkingów po drodze jest kilka - dobrze oznakowane. Jeden z nich jest dostosowany dla kamperów. Godzina 2 euro. Z parkingu do centrum miasteczka na szczycie - wjeżdża się windą :szeroki_usmiech Na San Marino wystarczy kilka godzin.
Informacja dodatkowa - w San Marino warto zakupić perfumy (ceny naprawdę zachęcające) - strefa bezcłowa. Im wyżej, tym taniej :szeroki_usmiech

W Wenecji - na Tronchetto nadal nie ma prądu i wody :? Tylko cena ciągle bez zmian - 21 euro za 12 godzin.

Jeśli ktoś lubi takie rozwrywki http://www.mirabilandia.it/show.php , to dodam, że jest to niedaleko Ravenny i obok tego parku, parking dla kamperów - 8 euro za dwie doby :szeroki_usmiech
Wejściówka do Mirabilandii - 33 euro od osoby za 2 dni.

papamila 
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Piwa: 121/5
Wysłany: 2011-08-04, 04:17   

Dla fanow mptoryzacji dodam ze,
Jadac z Rimimi do San Marino mniej wiecej w polowie drogi
po lewej stronie znajduje sie muzeim Ferrari

gryz3k 
Kombatant

Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Piwa: 568/306
Wysłany: 2011-08-18, 18:52   

Witam, jestesmy wlasnie
w Mediolanie, po wizycie we wloszech az na sycyli oraz we francji na lazurowym wybrzezu i we wschodnich alpach. Po powrocie postaram sie podrzucic troszke informacji.

listek29 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2011-08-20, 12:27   

gryz3k napisał/a:
Witam, jestesmy wlasnie
w Mediolanie, po wizycie we wloszech az na sycyli oraz we francji na lazurowym wybrzezu i we wschodnich alpach. Po powrocie postaram sie podrzucic troszke informacji.

a kiedy wracacie? bo my wyjeżdżamy 1.09 i mam nadzieje, że się nie miniemy!

gryz3k 
Kombatant

Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Piwa: 568/306
Wysłany: 2011-08-21, 23:54   

Przyjechaliśmy dzisiaj, ale jestem troszkę zbyt zmęczony żeby napisać wiele szczegółów. Jeżeli chcesz to napisz na pw lub zadzwoń do mnie. tel w avatarze.

Odpowiedz do tematu