|
|
Przesunięty przez: janusz 2012-08-09, 11:12 |
Włochy, Dolomity i via ferraty |
Autor |
Wiadomość |
KrzysF
zaawansowany
Twój sprzęt: "Hyniek" - Hymermobil 540 1978r
|
Wysłany: 2011-08-06, 11:26 Włochy, Dolomity i via ferraty
|
|
|
Witam,
wybieramy się pojutrze na tydzień w Dolomity pospacerować trochę po górach (via ferraty). Poszperałem w archiwum ale niewiele się dowiedziałem, jedynie tego, że rejon nieprzyjazny kamperom i że kradną . My jednak jesteśmy zdeterminowani bo kuszą nas żelazne percie.
Mam pytanie. Czy ktoś z Was ma doświadczenia kamperowe związane z turystyką górską w tym rejonie, a w szczególności z chodzeniem po via ferratach?
Chodzi mi zarówno o sugestie miejsc noclegowych (mam listę stellplatz'ów ze strony wo-mo), jak i o przemyślenia dotyczące logistyki. Wiadomo, trzeba pod ferratę podjechać, przejść ją, potem gdzieś nocować, następnego dnia zrobić następną ferratę, itd. A jak się znudzi to gdzieś w przyjemnym miejscu odpocząć.
Wszelkie informacje i sugestie mile widziane.
A może ktoś się z nami wybierze?
Ze swej strony obiecuję relację po powrocie. |
_________________ Pozdrawiam, Krzysiek
...milczenie jest głupie, jeśli jesteśmy mądrzy, ale mądre, jeśli jesteśmy głupi...(Charles Caleb Colton)
|
Ostatnio zmieniony przez KrzysF 2011-08-06, 16:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pp
weteran
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Kwi 2007 Piwa: 4/20 Skąd: wadowice
|
Wysłany: 2011-08-06, 14:30
|
|
|
ja w dolomitach widziałem zawsze dużo camperów tak latem jak i zimą! Często nocowały na parkingach przy kolejkach |
_________________ zawsze jest szerszy kontekst
|
|
|
|
|
Neno
zaawansowany
|
Wysłany: 2011-08-08, 02:28
|
|
|
Co prawda auta osobowe ( i przed sezonem - głównie czerwiec, choć w tym roku również maj ) ale zostawialiśmy bez totalnej opieki pod schroniskiem. Po powrocie po 4-5 dniach włóczenia się po żelaznych drogach wszystko było ok .
Jeśli by Cię interesował masyw Dolomiti di Sesto - daj znać, wytłumaczę gdzie, co i jak |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|