|
|
|
Kilka pytan mam:) |
| Autor |
Wiadomość |
Fenianek
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Crafter, 2,5 TDI, w budowie...
Nazwa załogi: Motylki
|
Wysłany: 2011-08-14, 19:43 Kilka pytan mam:)
|
|
|
Witam!!
Klasycznie jestem nowy na forum i chce zakupić kamperka!Od wielu lat marze o podróżach kamperem, a kilka miesięcy temu udało mi się poślubić kobietę która jakimś cudem ma takie samo marzenie:)Jakby tego było mało wczoraj wróciliśmy z Francji gdzie kamperów co nie miara i podsyceni tym, oraz małym zastrzykiem finansowym zaczęliśmy przeglądać allegro... Nasz budżet nie jest duży, wynosi 25 000. Mam nadzieje, że uda nam się coś nabyć:) Planujemy podróżować tak 8 miesięcy w roku po Francji, Hiszpani i krajach graniczących, w tym stacjonować we Francji 4 miesiące, mamy tam robotę:) Wymagań dużych nie mamy, byle byśmy się pomieścili z dużym psiakiem i gratami. Będę bardzo wdzięczny za pomoc!!
Znalazłem coś takiego - http://otomoto.pl/fiat-du...o-T2523313.html , http://otomoto.pl/fiat-ducato-hymer-T2478805.html i takiego - http://moto.allegro.pl/ca...1750380028.html
Z góry bardzo dziękuje za wszelka pomoc!!
Pozdrawiam gorąco!!!:) |
|
|
|
 |
Dembomen
weteran

Twój sprzęt: KOMEDIA Fiat-Detleffs Globetrotter 2,5D 1989
Nazwa załogi: Dembomenki
|
Wysłany: 2011-08-14, 20:47
|
|
|
Hej!
Fenianek, poczytaj trochę na naszym forum o zakupie i bez nerwowych ruchów.
Każde oferty przemyśleć, samemu dokładnie sprawdzić, na naszym rynku potrafi być dużo przekrętów, w tej kwocie najlepiej poszukać po sezonie w Niemczech lepiej na tym wyjdziesz.
Powodzenia pozdrawiamy
Hej! |
_________________ Misiek
Świat jest piękny,tylko my go psujemy!
 |
|
|
|
 |
Fenianek
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2011-08-14, 23:34
|
|
|
| OkejOkej z tym, że ja z deka poza netem nie wiem jak szukać. Wolałbym coś w PL nabyć... |
|
|
|
 |
Banan
Administrator LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Pomógł: 30 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Piwa: 360/498 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2011-08-15, 08:10
|
|
|
Witaj
Jeśli wolisz krajowy, to ja bym wybrał ten: http://archi.inosak.org/i...50380028_1.html
Już ci piszę dlaczego...
Jest od użytkownika z prywatnych rąk, a nie od handlarza.
Odpadają Ci procedury rejestracyjne związane z przywiezionym autem zza granicy.
Nie jest rozszabrowany - komplecik, wsiadasz i jedziesz w plener wypoczywać
Ja kupiłem swojego kamperka od kolegi z forum i jestem zadowolony
Nie zdradziłeś tajemnicy skąd jesteś
Było by łatwiej coś doradzić, peugeocik z tego linku jest z okolic Jeleniej Góry, więc jak by coś, mogę podjechać i go "obwąchać", jak nikt z Jeleniej nie miałby czasu, czy możliwości
Zasady przy kupnie, tak jak pisał Dembomen, wszystko jest opisane na forum. |
_________________ Pozdrawiam - Darek
 |
|
|
|
 |
makdrajwer
weteran Artur,Ola,Zosia,Zuzia

Twój sprzęt: Bezdomny
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2011 Piwa: 50/75 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2011-08-15, 08:23 Re: Kilka pytan mam:)
|
|
|
| Fenianek napisał/a: | | udało mi się poślubić kobietę która jakimś cudem ma takie samo marzenie:) |
I o to chodzi !!! |
_________________ keep calm and dance
 |
|
|
|
 |
Fenianek
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2011-08-15, 09:10
|
|
|
Dzięki za info!Jestem z Kutna w centralnej PL, więc do Jeleniej kawałek drogi mam:)Przyznam szczerze, że nie mam ciśnienia by kupić go w tym roku, za 2 tygodnie znowu śmigamy do Francji na winobranie, pod namiotem się przekulamy. Kampera lepiej kupić raczej po sezonie, więc chyba lepiej do zimy poczekać, prawda?
Pozdrawiam:) |
|
|
|
 |
krzysioz
weteran

Twój sprzęt: Zefirek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Kwi 2009 Piwa: 78/76 Skąd: Płóczki Dolne
|
Wysłany: 2011-08-15, 10:37
|
|
|
Co do czasu kupna akurat nie ma zadnych regul. Trzeba po prostu kupic jak sie trafi dobra sztuka wtedy , gdy sie trafi. czesc ludzi , ktora np planuje wymienic sprzet sprzedaje zaraz po urlopie wiec teoretycznie wkrotce zaczynaja sie zniwa. Wiel tu jest na temat kupowania tylko trzeba dobrze poszukac. ja sam przegapilem kilka fajnych sztuk czajac sie choc ogolnie to chyba dobrze wyszlo. ( Do Jeleniej ma nieco blizej od banana ale w domu bede doiero za 2 tygodnie)
Powodzenia |
|
|
|
 |
ccsrally
zaawansowany

Twój sprzęt: Był FENDT 640 , vw T4multivan teraz szukamy
Nazwa załogi: Kotek i Słoneczko
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Gru 2008 Piwa: 3/5 Skąd: wroclaw
|
Wysłany: 2011-08-17, 07:26
|
|
|
hej
jeśli jesteście tak długo we Francji w ciągu roku proponowałbym tam poszukać kamperka. jeśli znacie język kupujesz gazetki czytasz lub z neta telefon oglądasz i kupujesz:)
a co do opłat to nie wiem czy przy takiej pracy nie opłaca sie go trzymać na francuskich tablicach
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Fenianek
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2011-08-17, 08:02
|
|
|
| We Francji już się orientowałem i cenowo wcale nie wygląda to lepiej niż u nas, nie opłaca się... |
|
|
|
 |
krzysioz
weteran

Twój sprzęt: Zefirek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Kwi 2009 Piwa: 78/76 Skąd: Płóczki Dolne
|
Wysłany: 2011-08-17, 13:22
|
|
|
Jak czytam ten watek to zdaje sie ze z takim podejsciem to zyc sie nie oplaca. Nic samo pod nos nie przyjdzie i do tego dobre i tanie.
Zycze zeby wstapila w Ciebie jakas motywacja |
|
|
|
 |
Fenianek
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2011-08-17, 13:54
|
|
|
Drogi krzysioz210 gwarantuje Ci, że z opłacalnoscią mojego życia wszystko jest w jak najlepszym porządku:) Motywacje mam wielką bo szukam domu na kółkach w którym będę mieszkał przez jakieś 10 miesięcy w roku z moją rodziną. Będąc we Francji orientowałem się i wiem, że cenowo wraz z opłatami wychodzi podobnie jak w Polsce, temu padło na zakup u nas w kraju. Więc kontynuuje poszukiwania, będę wdzięczny za wszelką pomoc doświadczonych Kamperowiczów!
Dziękuje i pozdrawiam:) |
_________________ Tam twój dom, gdzie twój zadek! |
|
|
|
 |
Fenianek
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2011-08-18, 12:35
|
|
|
| A wy ile szukaliście swoich Wozów?? |
|
|
|
 |
olcha20
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Brak :( Aktualnie przyczepa
Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Lis 2010 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2011-08-18, 16:17
|
|
|
Macałem allegro tak ze dwa miechy, a takie prawdziwe poszukiwania trwały 2tyg. Sporo pomogli forumowicze wybijając mi z głowy co poniektóre sztuki. (które sami oglądali i wytknęli wady)
Szkoda życia, na robienie doktoratów nad każdą śrubką, i czekanie na ideał... a potem że może trzeba było kupić tego, itd itp... znajdziesz fajny i będzie Ci pasował to kupuj.
Niektóre panny tak całe życie mężów szukają |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|