proszę o pomoc w sprawie WC |
Autor |
Wiadomość |
prezes1960
zaawansowany

Twój sprzęt: Burstner 580 mobil
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Maj 2011 Piwa: 6/1 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 2011-09-08, 10:40 proszę o pomoc w sprawie WC
|
|
|
Witam
Jestem posiadaczem Burstnera 560 z 93r,kamper jest po przeżyciach(nie ma jeszcze łazienki).Prośba sprowadza się do opinii jaki WC zakupić ? .Czy taki jaki był czyli Thetford c200 z podłączeniem wody ze zbiornika kamperowego,czy nowego Thetforda c 402 ze zbiornikiem wody napełnianym ręcznie ?.Chodzi o to który jest wygodniejszy w użyciu i nie chodzi o jego " główne zastosowanie",ale o napełnianie wodą,czy ręcznie czy na prąd?. |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2011-09-08, 11:18
|
|
|
Oczywiście że jeden zbiornik i pompka |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato EuraMobil 625 1995r.
Nazwa załogi: dziwaczki
Pomógł: 17 razy Dołączył: 30 Sie 2010 Piwa: 58/18 Skąd: Osowiec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2011-09-08, 12:00
|
|
|
Tego C402 mozna spokojnie przerobic na napełnianego z istalacji wodniej, trzeba poprostu jakimś krocem doprowadzic wode do zbiornika górnego. A jak bedziesz miał dostep do wlewu to zawsze można tam wlac płyn do spłuczki tj. czerwony. I bedzie działało. Mam taki własnie kibelek do zamontowania w moim dziwaczku (wymiana baaardzo starego). Zamierzam podłaczyć sie do wody poprzez dodatkowy zawór i króciec do zbiornika. Ten kibelek C402 to nowy model ma bardzo fajny zbiornik na kółkach i systemem wentylacji. Kibelek jest fajny. Jakbyś znalazł C403 to jest własnie taki do kamperka z podłączeniem do wody. Zmierz dokładne miejsce na kibelek i dzwiczki aby sie zmiescił. Jakby co to pytaj temat przerobiłem „dogłębnie”. |
_________________ Dziwaczek II oraz Dziwaczek I
 |
|
|
|
 |
prezes1960
zaawansowany

Twój sprzęt: Burstner 580 mobil
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Maj 2011 Piwa: 6/1 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 2011-09-08, 12:31
|
|
|
Dzięki za podpowiedzi już kupuję niestety c402 ,ale myślę że da się przełożyć instalację elektryczną ze starego c200 a raczej ze szczątków jakie pozostały po wypadku!.
P.S
Czy cena 950 zł za nowy c402 jest dobrą ceną?Czy można kupić gdzieś taniej taki WC?. |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 278/1300 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-09-08, 14:28
|
|
|
Ja za swoje c400 z montarzem zaplacilem 1400zl |
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato EuraMobil 625 1995r.
Nazwa załogi: dziwaczki
Pomógł: 17 razy Dołączył: 30 Sie 2010 Piwa: 58/18 Skąd: Osowiec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2011-09-08, 19:16
|
|
|
Ja za swoją dałem 700zł była z ekspozycji ale nie jest zniszczona-nówka, ale montaż w własnym zakresie przewiduję. |
_________________ Dziwaczek II oraz Dziwaczek I
 |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 278/1300 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-09-08, 19:44
|
|
|
Moja tez byla nowka sztuka bo wymontowana byla z przyczepy ktora miala miec zainstalowany inny kibelek z mozliwoscia stacjonarnego podlacenia do szamba u klienta na dzialce ,ami udalo sie kupic fabrycznie nowy kibelek i zamontowac go w samochodzie.Jezeli mialbym wybireac pomiedzy zasilaniie spolkiwania ze zbiornika wody czy ze swoim wlasnym zbiornikiem wybiore ta druga opcje w ktorej moge zaaplikowac plyn do plukania |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|