Przesunięty przez: janusz 2012-08-09, 12:33 |
Kraków - Gdzie nocować |
Autor |
Wiadomość |
Ania i Mati
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Reimo Osiołek
|
Wysłany: 2011-09-08, 17:16 Kraków - Gdzie nocować
|
|
|
Witam,planujemy wybrać się na weekend do Krakowa.
Proszę o jakieś ciekawe miejsca noclegowe, może być na dziko albo tanim campingu |
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato EuraMobil 625 1995r.
Nazwa załogi: dziwaczki
Pomógł: 17 razy Dołączył: 30 Sie 2010 Piwa: 58/18 Skąd: Osowiec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2011-09-08, 18:42
|
|
|
Możecie nocować na placu elcampu można zrobić serwis kampera, jest za darmo (prąd jest tylko dodatkowo płatny). Dzwoniłem do nich i zapraszali, wieczorem należy poprosić ochronę aby wpuścili.
http://www.elcamp.pl/doda...6,Camper%20Park |
_________________ Dziwaczek II oraz Dziwaczek I
 |
|
|
|
 |
Ania i Mati
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2011-09-08, 21:39
|
|
|
Dzięki za odpowiedz, o takie coś nam chodziło
Wstyd się przyznać ale nie pomyślał bym ze w Polsce są Stellplatz
W ten weekend nie damy rady, połamał się wahacza, a nowe dwa kosztują tyle co samochód |
|
|
|
 |
StasioiJola
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Bürstner
Nazwa załogi: StasioiJola
Pomógł: 12 razy Dołączył: 25 Lip 2008 Piwa: 81/283 Skąd: Gąbin
|
Wysłany: 2011-09-08, 21:53
|
|
|
Nie jest tak żle!!! Nowy wachacz bez sworznia kosztuje około 200zł i ma już wciśnięta nową tuleję, Sworzeń to około 70 zł no i masz kpl nowy wachacz na kilka lat!! A jak kupisz używkę na aledrogo - to jak będziesz wiedział czy nie jest skorodowany i czy w następnej podróży nie pęknie Ci znowu!!To jest przypadłość starych Transitów, że siadają sworznie wachaczy lub pękają całe wachacze!! Tak tylko staram sie Tobie doradzić , a wybór i tak należy do Ciebie!!! |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Cze 2011 Piwa: 288/628 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2011-09-08, 23:00
|
|
|
Clepardia cemping ul.Pachońskiego Krk. |
_________________ komplet |
|
|
|
 |
Ania i Mati
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2011-09-08, 23:28
|
|
|
StasioiJola napisał/a: | Nie jest tak żle!!! Nowy wachacz bez sworznia kosztuje około 200zł i ma już wciśnięta nową tuleję, Sworzeń to około 70 zł no i masz kpl nowy wachacz na kilka lat!! A jak kupisz używkę na aledrogo - to jak będziesz wiedział czy nie jest skorodowany i czy w następnej podróży nie pęknie Ci znowu!!To jest przypadłość starych Transitów, że siadają sworznie wachaczy lub pękają całe wachacze!! Tak tylko staram sie Tobie doradzić , a wybór i tak należy do Ciebie!!! |
Stawiam zgrzewkę piwka znajdź proszę wahacz do modelu 1991 (86-91) wersja przed liftem.
Wahacze różnią się, od tego z nowszegomodelu i podobno nie pasują - szukam lewego. |
|
|
|
 |
majmarek
weteran
Twój sprzęt: camper knaus fiat ducato
Nazwa załogi: alibaba
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Cze 2010 Piwa: 23/50 Skąd: warmińsko mazurskie
|
Wysłany: 2011-09-08, 23:45
|
|
|
ale to daleko do centrum.
sprawdziłem na każimierzu w bocznych uliczkach nie pamiętam nazwy knajpki.idziesz do właściciela i za 10zł masz prąd za dobę.w wekendy nie trzeba płacic za parkowanie. bodajże od piątku od 18tej do poniedziałku do 8mej rano.
ot i wszędzie masz blisko
powodzenia |
|
|
|
 |
StasioiJola
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Bürstner
Nazwa załogi: StasioiJola
Pomógł: 12 razy Dołączył: 25 Lip 2008 Piwa: 81/283 Skąd: Gąbin
|
Wysłany: 2011-09-08, 23:47
|
|
|
Tak - masz rację -wahacze się różnią do 91 i po 91. Na razie nic z lewej strony nie wyszperałem!! Prawe są dostępne!!! Postaram się sprawdzić jaka jest różnica pomiędzy wahaczami do starszego modelu do 91r i po 91!!! W Twoim avatarze jest zdjęcie samochodu z tyłu i tym sie zasugerowałem myśląc, że jest to model po lifcie!! Przepraszam za zamieszanie - ale miałem dobre intencje!!! |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 49/68 Skąd: Gdańsk-Wrzeszcz
|
Wysłany: 2011-10-20, 19:30
|
|
|
witajcie, nie będę nowego tematu zakładał, podepnę się tutaj
w sobotę odwiedzimy groby naszych bliskich w Gdańsku, dzięki czemu w długi weekend na przełomie października i listopada zamierzamy pojechać tam, gdzie- parafrazując Sztaudyngera- trudno nie stanąć tyłem do zabytku, w tym zabytków zbytku
hasłem przewodnim stały się smoki krakowskie- okazuje się, że smoków i bazyliszków jest w tym mieście bez liku
przeczytaliśmy chyba wszystko co o Krakowie miał do powiedzenia do tej pory camperteam, niemniej nie mamy jeszcze idealnego miejsca postojowo-noclegowego, a nasz terminarz nie jest w 100% zajęty. gdybyście mieli jeszcze jakieś propozycje ponadto co na forum już napisano, byłbym wdzięczny za sugestie |
_________________ Camper Diem! |
|
|
|
 |
vincent
zaawansowany

Twój sprzęt: Carthago
|
Wysłany: 2011-10-30, 10:43
|
|
|
My w zeszłym roku nocowaliśmy na "bezpłatnym" (co łaska) parkingu nieopodal Sanktuarium w Łagiewnikach. Jeśli nie potrzebujesz prądu i noclegu w centrum Krakowa to polecam ten parking.
mapka - parking
pozdrawiam
vincent |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 49/68 Skąd: Gdańsk-Wrzeszcz
|
Wysłany: 2011-10-30, 11:18
|
|
|
dzięki
wprawdzie nie pojechaliśmy nigdzie (choroba), ale dopisuję podany parking do swojej listy, w przyszłości, mam nadzieję, skorzystamy |
_________________ Camper Diem! |
|
|
|
 |
|