Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2013-03-22, 00:40
alledrogo
Autor Wiadomość
łoś 
Kombatant
szary stary łoś

Twój sprzęt: złom hymer eriba 544 87'
Nazwa załogi: łoś
Piwa: 79/24
Wysłany: 2011-11-22, 18:57   

Cytat:
kimtop napisał/a:
Mógłbym mieć prywatnego taksówkarza

Przyjmuję tę pracę!!! :ok :-P

:haha: :haha: :haha:
Postaw piwo autorowi tego posta

Tadeusz 
Administrator
CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Piwa: 1610/2356
Wysłany: 2011-11-22, 19:19   

łoś napisał/a:

Mnie ze spotkań i z wyjazdów (ze wspomnień) nic nie ukradną.
I coś jeszcze. Camper to majstrowanie i zmiany w nim. To zamiłowanie i wariactwo. Udoskonalanie i wreszcie wyjazd.
Jak ktoś tego czadu :haha: nie czuje to niech sobie naprawdę odpuści.
P.S. Mimo, że zimno to robię nadal przy swoim camperku w każdej wolnej chwili. Z nadzieją na nowe wyjazdy i nowe zloty.
:spoko
:spoko :spoko

Święte słowa, Boguś! :ok

Przy okazji - śledzimy Twoją pracę przy kamperku i jesteśmy baaardzo ciekawi postępów. :szeroki_usmiech :spoko

Pawcio 
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Piwa: 141/469
Wysłany: 2011-11-22, 19:22   

Każdy z innej beczki.. to i ja ze swojej.

Dzięki kamperowi poznałem wiele zajefajnych osób. Część stało się moimi przyjaciółmi, część dobrymi znajomymi. Są oczywiście i osoby obojętne.

Jak wyliczyć finansową wartość tych znajomości?
Jak wyliczyć wartość radości, którą niesie kamper?
Dla jednych jest to wyjazd weekendowy nad rzekę do gminy obok.. dla innych połykanie kilometrów w drodze na Nordkapp.. dla jeszcze innych po prostu spotkania kamperowych znajomych nawet bez wyjazdu kamperem.

Tego po prostu nie da się wyliczyć.
Choć z jednej jednak strony zgrzeszyłbym, gdybym nie wspomniał, że dzięki ICH poradom i pomocy troszkę udało się zaoszczędzić grosza.

Kierunek tematu zmierza ponownie do nierozstrzygniętej kwestii "o wyższości kampera nad" :szeroki_usmiech

Mutek 
zaawansowany

Twój sprzęt: Ducato Riva
Nazwa załogi: Zibi i Dona
Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 2011-11-22, 19:26   

Łosiu kocham Cię za to co napisałeś lepiej nigdy bym tego nie ujął. :kamp

Zibi :spoko

łoś 
Kombatant
szary stary łoś

Wysłany: 2011-11-22, 20:08   

Mutek napisał/a:
Łosiu kocham Cię za to co napisałeś lepiej nigdy bym tego nie ujął. :kamp

Bo tak to wygląda, gdy zakręcony pisze od serca :bigok :bigok :bigok
:spoko :spoko :spoko

Skorpion 
Kombatant
Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Piwa: 280/1363
Wysłany: 2011-11-22, 20:41   

Bogusiu za Twoj taks polecialo odemnie skromne male piwko

Tadeusz
Byle do przodu

janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2011-11-22, 21:01   

Pawcio napisał/a:
Kierunek tematu zmierza ponownie do nierozstrzygniętej kwestii "o wyższości kampera nad" :szeroki_usmiech

Tylko teraz to o wyższości kampera nad samolotem. :haha:
Kaziu napisał, że za 10% wartości kampera można mieć wypasione wczasy. Może to i prawda tylko, że:
Nie przez trzy tygodnie dookoła morza Tyrreńskiego z noclegiem na szczycie góry, na plaży z wyjściem z hotelu prosto do morza. Bez dźwigania bagażu z domu do samochodu, z samochodu do samolotu, z samolotu do samochodu, (z samochodu do hotelu, z hotelu do samochodu)x20 każdy nocleg w innym miejscu. z hotelu do samochodu, z samochodu do samolotu, z samolotu do samochodu, z samochodu do domu. jakieś 100 kg bagażu x 50 przemieszczeń = 5 t. A miały być wakacje a nie pokuta.
Samolotem nawet Kapitan Tadeusz Wrona nie przeleciałby serpentynami Korsyki, nie wylądowałby w zatoczce na plaży. Aby zobaczyć to co zobaczyliśmy trzeba byłoby 20 razy wypożyczyć samochód i podróżować po wąskich górskich ścieżkach nie swoim autem bez możliwości zjedzenia obiadu w lesie korkowym (przeczytacie o tym w Elkowej relacji).
Byliśmy kiedyś kamperem na Krecie, pisałem kiedyś o tym. Nocowaliśmy między restauracją a ogródkiem piwnym tej restauracji. Nie byłoby problemu ze śniadaniem do łózka, wystarczyło skinąć na kelnera. Spotkaliśmy polskie małżeństwo spędzające "samolotowe wakacje". Spytali jak długo zostajemy. Do jutra a jutro na drugi koniec wyspy. Oni w następnym tygodniu pojadą na drugi koniec na tydzień do innego hotelu.
Myślę że na jedne "samolotowe wakacje" z taką ilością wrażeń ja te nasze brakło by 30% wypasionego kampera.

silny 
Kombatant
czlonek KBP

Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Piwa: 51/50
Wysłany: 2011-11-22, 21:11   

los napisal- I coś jeszcze. Camper to majstrowanie i zmiany w nim. To zamiłowanie i wariactwo. Udoskonalanie i wreszcie wyjazd.
Jak ktoś tego czadu nie czuje to niech sobie naprawdę odpuści.
P.S. Mimo, że zimno to robię nadal przy swoim camperku w każdej wolnej chwili. Z nadzieją na nowe wyjazdy i nowe zloty.
losiu , co bys robil jakbys kupil tego za 200000 . czy wlasciciela takiego okretu nie omija cos waznego i milego :?:

gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........

--------------------------------------------------------

łoś 
Kombatant
szary stary łoś

Wysłany: 2011-11-23, 00:24   

gazownik123 napisał/a:
losiu , co bys robil jakbys kupil tego za 200000 . czy wlasciciela takiego okretu nie omija cos waznego i milego :?:

Myślę, że nie.
Właśnie wróciłem ze spaceru z psem. I jaki to ma związek z ceną campera, jakiego się posiada. Ważne są przyjemności jakie mamy. I na jakie nas stać.
Spacer z moim kundlem szlachetnym jest wybawieniem od innych problemów.
Są też i wnioski, bo ktoś musi kupić tego za dwieście i go odsprzedać po latach za mikrą kasę. Resztę każdy sobie dopowie. :bigok

Endi 
Kombatant

Twój sprzęt: LaLunia II / Mobilvetta K-yacht MH 85
Nazwa załogi: PaPi Team
Piwa: 311/484
Wysłany: 2011-11-23, 16:02   

Kampering ??? jest czymś niezwykłym ale realnym. Pewnym spektrum, ludzkiej osobowości, słabości, kultury…
Co tu liczyć ? Jest - najpiękniejszym hobby świata :ok które łączy niezliczoną ilość - ludzi.

łoś napisał/a:
Resztę każdy sobie dopowie.

Łoś, może i stary ale łepek…ho,ho !! Jedno piwko więcej mu nie zaszkodzi. ;)

:bigok

makdrajwer 
weteran
Artur,Ola,Zosia,Zuzia

Twój sprzęt: Bezdomny
Piwa: 50/75
Wysłany: 2011-11-23, 19:09   

Ja jestem świeżo po głębokich przemyśleniach . Kilka dni temu zapadła decyzja : kaczka idzie na wiosne do ludzi . Bo paliwo drogie, bo nie ma czasu , itp .Potem posiedziałem z kalkulatorem : dupowóz pali 30zł /100 km, kaczka 50 zł. Czyli 200zł różnicy na 1000 km. Przez sezon przejechałem ok . 3000 km czyli jestem rocznie w plecy 600 zł. Dużo czy mało ? Roczne utrzymanie wynosi mnie ok 700 zł . Czyli w uproszczeniu wydaje na kaczke 109 zł miesięcznie. Dużo ? Cena zakupu była niska, auto już nie traci na wartości wiec zawsze mogę odsprzedać bez strat. Czyli sprzedawać czy nie ? Jako że lubie szybkie spontany to pomyślałem : jak wpadne na pomysł wyjazdu w piątek o 14 to kamperkiem wyjeżdżam zapakowany o 17 . A tak : telefony, noclegi, pakowanie itp. Bez sensu ...
Kolejna sprawa : dupowóz jedzie 90-130 km/h a kaczka 70-80 . Czyli wolno ... Ale za to bez stresów, wyprzedzań, gonienia ... To też jest odpoczynek. Wyjeżdżam o 2 w nocy, rodzinka z tyłu śpi i o 8 rano jesteśmy na miejscu prawie wszyscy wypoczęci .
I ostatnia sprawa : przecież kużwa , to było moje marzenie. Ile fajnych chwil z rodzinką spędziłem w moim kamperku, ile wyjazdów dookoła komina było fajnych, ile mam pomysłów co zmienić w środku aby było jeszcze lepiej ...
Wniosek : KACZKA ZOSTAJE !!!
Kamperowanie to jest hobby, które jak każde nie musi być do końca logiczne . Ale jak przynosi radość rodzinie to zanczy że jest dobrze ...
I jednemu wystarczy stara kaczka za pare groszy , inny woli integrala za pare stów. Po to jest demokracja i wolny rynek. A kamperowcem się jest albo nie ... Niezależnie od tego czy jego kamper spełnia norme Euro-5 czy Afro-1.

Bim 
Kombatant
Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Piwa: 193/109
Wysłany: 2011-11-23, 19:43   

makdrajwer napisał/a:
Wniosek : KACZKA ZOSTAJE !!!
Kamperowanie to jest hobby, które jak każde nie musi być do końca logiczne . Ale jak przynosi radość rodzinie to zanczy że jest dobrze ...

Witamy na powierzchni po paru dniach doła emocjonalnego.

Nie ważne czym i dokąd ważne, aby była chęć ruszenia w drogę i za co :spoko

stefkor 
trochę już popisał
Misjonarz Campingowy

Twój sprzęt: Hymer Exsis
Postawił 5 piw(a)
Wysłany: 2011-11-23, 19:48   

janusz napisał/a:
Pawcio napisał/a:

Kaziu napisał, że za 10% wartości kampera można mieć wypasione wczasy. Może to i prawda tylko, że:
Nie przez trzy tygodnie dookoła morza Tyrreńskiego z noclegiem na szczycie góry, na plaży z wyjściem z hotelu prosto do morza. Bez dźwigania bagażu z domu do samochodu, z samochodu do samolotu, z samolotu do samochodu, (z samochodu do hotelu, z hotelu do samochodu)x20 każdy nocleg w innym miejscu. z hotelu do samochodu, z samochodu do samolotu, z samolotu do samochodu, z samochodu do domu. jakieś 100 kg bagażu x 50 przemieszczeń = 5 t. A miały być wakacje a nie pokuta.
Samolotem nawet Kapitan Tadeusz Wrona nie przeleciałby serpentynami Korsyki, nie wylądowałby w zatoczce na plaży. Aby zobaczyć to co zobaczyliśmy trzeba byłoby 20 razy wypożyczyć samochód i podróżować po wąskich górskich ścieżkach nie swoim autem bez możliwości zjedzenia obiadu w lesie korkowym (przeczytacie o tym w Elkowej relacji).
Byliśmy kiedyś kamperem na Krecie, pisałem kiedyś o tym. Nocowaliśmy między restauracją a ogródkiem piwnym tej restauracji. Nie byłoby problemu ze śniadaniem do łózka, wystarczyło skinąć na kelnera. Spotkaliśmy polskie małżeństwo spędzające "samolotowe wakacje". Spytali jak długo zostajemy. Do jutra a jutro na drugi koniec wyspy. Oni w następnym tygodniu pojadą na drugi koniec na tydzień do innego hotelu.
Myślę że na jedne "samolotowe wakacje" z taką ilością wrażeń ja te nasze brakło by 30% wypasionego kampera.

Porównywanie kamperów do podroży lotniczych jest bez sensu. Zarówno podróżowanie samolotem i kamperem ma swój urok. Jest na swój sposób miłe i wygodne, osobiście uwielbiam obydwa sposoby na podróżowanie i uważam że nie ma co się ograniczać. Trzeba po prostu czerpać jak najwięcej zabawy z podróży :bigok

Witek zbooY 
zaawansowany
kamperuję odwrotnie

Twój sprzęt: C25D '88r , wcześniej J5 '90
Nazwa załogi: zbóje
Piwa: 3/19
Wysłany: 2011-11-25, 12:16   

stefkor napisał/a:
janusz napisał/a:
Pawcio napisał/a:

Porównywanie kamperów do podroży lotniczych jest bez sensu..

skoro tak uważasz to nie będę się rozpisywał o wyższości kampera nad... mieszkaniem domem bo jeszcze przeczytasz i zastosujesz :-P

TomekM 
stary wyga

Twój sprzęt: Blaszana Choinka Jumper L3H3
Piwa: 29/24
Wysłany: 2011-11-26, 22:27   

To ja jako"bezkamperowiec" (ale to tylko stan przejściowy) podam swój tegoroczny przykład wakacyjny: tydzień w apartamencie w Italii 750euro i mieszkanie w bloku, potem tydzień na polu namiotowe (1 km dalej) i wspaniałe wakacje pośród międzynarodowego towarzystwa. Zdecydowanie pole namiotowe wygrywa. Jak jeszcze zamiast namiotu będzie kamper..... ech,marzenia.
Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu