|
|
bulli team na pokładzie T3 |
Autor |
Wiadomość |
Bulli
trochę już popisał

Twój sprzęt: VW T3
|
Wysłany: 2011-11-28, 20:26 bulli team na pokładzie T3
|
|
|
Witajcie,
na razie tylko wstęp, do tego co będę opisywał,
sezon wakacyjny zakończony, Bulli Team przygotował już Bullika na zimę, więc zasiadam do podsumowania naszego pierwszego sezonu kamperowego :-) miło się zaskoczyłem! Pełno życzliwych ludzi, bardzo fajna przygoda, tylko w przyszłym roku nabędziemy łańcuchy.. Wakacje przedłużyły nam się w sumie o kilka dni z powodu deszczy i tylnego napędu naszego T3. Tu prośba do właścicieli kempingów o utwardzanie dróg wyjazdowych..
Wieeeeeelkie podziękowania dla Skorpiona za nieocenione rady i kontakty, które pomogły nam wystartować z lekko niesprawnym Bullikiem,
oraz wyrazy uznania za zaangażowanie we wszelkie prace, jakie wykonał dla nas (już niestety nieistniejący od kilku dni) zakład Polmozbyt przy naszej pięknej ulicy Oleandrów.
Pozdrawiamy
Bulli Team |
|
|
|
 |
matro
weteran musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lip 2008 Piwa: 71/111 Skąd: Trzcianka/Piła/Wlkp
|
Wysłany: 2011-11-30, 11:24
|
|
|
z racji sentymentu do tego pojazdu proszę o jak najszybszą relację |
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 193/150 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2011-11-30, 11:41
|
|
|
sys napisał/a: | :spoko z racji sentymentu do tego pojazdu proszę o jak najszybszą relację |
Ja też , ja też ............ i foteczki
|
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
Witek zbooY
zaawansowany kamperuję odwrotnie

Twój sprzęt: C25D '88r , wcześniej J5 '90
Nazwa załogi: zbóje
|
Wysłany: 2011-11-30, 11:50 Re: bulli team na pokładzie T3
|
|
|
Bulli napisał/a: | oraz wyrazy uznania za zaangażowanie we wszelkie prace, jakie wykonał dla nas (już niestety nieistniejący od kilku dni) zakład Polmozbyt przy naszej pięknej ulicy Oleandrów. |
dajesz dajesz...
no niestety nie ma tego sklepu już tam... przechodzę tam ze 2x w tygodniu a obok nietypowy parking wzdłuż trasy, który nie podlega opłatom parkingowym |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 273/1281 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-11-30, 13:31
|
|
|
Nie tylko ten sklep rzestal tam istniec jeszcze kilka inny rowniez |
|
|
|
 |
Witek zbooY

|
Wysłany: 2011-11-30, 15:49 Re: bulli team na pokładzie T3
|
|
|
Bulli napisał/a: | ...napędu naszego T3. .. |
a propo T3
dzisiaj 30/11 o 20:15 na UW Krakowskie Przedmieście jest spotkanie i prezentacja ekipy busemprzez świat ... ja będę bo teraz niedaleko tu mieszkam a ogórki to fajne samochody |
|
|
|
 |
matro

|
Wysłany: 2011-11-30, 21:42
|
|
|
no Bulli nooo... dawaj fotki |
|
|
 |
Bulli
trochę już popisał

|
Wysłany: 2011-12-05, 21:28
|
|
|
Przepraszam za opóźnienie, już nadrabiam zaległości
Przygoda zaczęła się w Warszawie w lipcu, skąd wyruszyliśmy.
W założeniu mieliśmy przez 9 dni jeździć po Mazurach, ale w końcu postanowiliśmy zahaczyć o Hel, w którym spotkaliśmy wyłącznie znajomych.. świat jednak mały :-)
Pierwszy dzień - Ruciane Nida i "kemping u Andrzeja" nad samym jeziorem - bardzo fajne miejsce, dla tych, dla których liczy się przyjazna atmosfera, cisza po zmroku i bliskość wody. Dla wymagających wygód będzie chyba zbyt surowo. Nam się podobało.
Dalej Mrągowo i okolice.
Koło Mrągowa do polecenia Siedlisko Gizewo, de facto dowiedzieliśmy się o nim z forum.
Miejsce piękne i spokojne. Pogoda w kratkę a deszcz akurat w dniu wyjazdu, więc zryliśmy hektary próbując podjechać pod zupełnie niestromą górkę. Po prostu było za mokro i tylny napęd.. :-))
Następny przystanek Kiersztanowo, na dziko.. polecam to miejsce, 10 minut od Mrągowa, dokładnie po drugiej stronie jeziora od Siedliska Gizewo, nie jest łatwo znaleźć to miejsce - trzeba pytać o świetlicę zbudowaną ze środków unijnych i przejechać przez jej bramę - piękne jezioro, cisza, super widoki i stromo... więc nie polecam wjeżdżać tak jak my.. bez łańcuchów; ps: pozdrawiam Monikę, która wciskała gaz podczas gdy my pchaliśmy 200m pod górę :-)
Na parę godzin, korzystając z pięknej pogody, zatrzymaliśmy się nad jeziorem Juno, kemping nazywa się "Camp-Park" i ma ogromną zaletę w postaci własnego mola, które w słoneczny dzień sprawia wiele frajdy. Pozdrawiamy właściciela, który jakoś tanio nas policzył :-))
Stamtąd już nad morze.
Kempingi w Chałupach (numeru nie pamiętam, ale wszystkie wyglądają tak samo).. dla mnie dramat, ale co kto lubi, potwornie drogo, ciasno i niszczą przyrodę jak nikt inny. Więcej tam moja noga nie postanie!
Hel, Helkamp, brzydki kemping, czyste i ładne łazienki, zero klimatu, w sumie daleko do morza, więc nie bardzo rozumiem jaka jest wartość dodana :-) smród z okolicznych bud i rozwalające się stare łajby mnie nie ujęły..
Władek, Kamping Horyzont, mistrzostwo świata pod każdym względem, będzie jeszcze lepiej jak drzewka urosną. Jeden minus.. wiatr, ale czasem bywają spokojne dni i wtedy 6+
w Łomiankach rozpadł się cały układ chłodzenia a PZU odmówiło pomocy, mimo, że nasze ubezpieczenie zawierało 24h pomoc z naprawą na miejscu lub holowanie.
Nie polecam PZU, są zawodni a nowy układ chłodzenia w tym chłodnica 2500.
czyli 700zł więcej niż 9 dniowy wyjazd :D
Pozdrawiam
Adam
Bulli Team
IMG_0544 mini.jpg Ruciane Nida - U Andrzeja, bardzo fajne i spokojne miejsce. |
 |
Plik ściągnięto 16652 raz(y) 184,36 KB |
IMG_0606 mini.jpg Kiersztanowo - nie wjeżdżajcie do końca.. ;-) |
 |
Plik ściągnięto 378 raz(y) 239,03 KB |
IMG_0588 mini.jpg Po drugiej stronie jeziora, jest Siedlisko Gizewo. Przepiękne, niedocenione miejsce. Polecam, ale z łańcuchami :-) |
 |
Plik ściągnięto 373 raz(y) 128,8 KB |
IMG_0608 mini.jpg Kiersztanowo cd |
 |
Plik ściągnięto 423 raz(y) 230,98 KB |
IMG_0612 mini.jpg Camp-park Jezioro Juno, 3 minuty od Mrągowa |
 |
Plik ściągnięto 349 raz(y) 236,48 KB |
IMG_0639 mini.jpg widok z latarni morskiej Rozewia |
 |
Plik ściągnięto 332 raz(y) 161,2 KB |
|
|
|
|
 |
Bulli
trochę już popisał

|
Wysłany: 2011-12-05, 22:05
|
|
|
sys napisał/a: | :spoko z racji sentymentu do tego pojazdu proszę o jak najszybszą relację |
SYS - czy Ty nie masz w avatarze mojego Bullika??? ;-))) stąd ten sentyment??? |
|
|
|
 |
Mr.Mclaren
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: VW T3 Westfalia
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Wrz 2008 Piwa: 6/2 Skąd: Pieszyce/Fuerth
|
|
|
|
 |
Bulli
trochę już popisał

|
Wysłany: 2011-12-05, 23:08
|
|
|
Mr.Mclaren napisał/a: | SYS do niedawna miał :arrow: tego tutaj |
ładny egzemplarz,
pytałem czy to nie ta sama wersja, bo szukałem informacji niedawno, kto był producentem tej budy :-) |
|
|
|
 |
matro

|
Wysłany: 2011-12-06, 09:34
|
|
|
hey, hey Bulli ... T3 to naprawdę auto z duszą, a ja niestety tę duszę sprzedałem
...teraz żałuję...
...dzięki Mr.Maclarenowi, którego tu serdecznie pozdrawiam , dowiedziałem się że moja zabudowa to był wytwór jakiegoś rzemieślnika- podejrzewam że każdy miał inne wyposażenie i układ ( ja miałem np. tkz. segment za siedzeniem pasażera w którym znajdowały się szuflady i grzejnik gazowy Truma (bardzo przydatny...nawet latem;)) Do tego miałem specjalne okno w miejscu zlewokuchenki , taka żaluzja, rodem z T1 tyle że wykonane prawdopodobnie specjalnie do T3...szukałem identycznego egzemplarza ale nie znalazłem- poprzedni właściciel jeździł po Europie Południowej i Północnej i ponoć stawiał skrzynkę wódki jak ktoś znajdzie identycznego.
... a ja , no cóż, żałuję że... ale mleko się już rozlało...
|
|
|
 |
Mr.Mclaren
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: VW T3 Westfalia
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Wrz 2008 Piwa: 6/2 Skąd: Pieszyce/Fuerth
|
Wysłany: 2011-12-06, 10:31
|
|
|
sys napisał/a: | no cóż, żałuję że... ale mleko się już rozlało... |
...ja tam bym nad tym mlekiem jeszcze tak nie płakał...
Mówią, że z busa ciężko jest się wyleczyć - także nie mówmy nigdy - nigdy |
_________________ T3Forever |
|
|
|
 |
matro

|
Wysłany: 2011-12-06, 10:52
|
|
|
Mr.Mclaren napisał/a: | sys napisał/a: | no cóż, żałuję że... ale mleko się już rozlało... |
...ja tam bym nad tym mlekiem jeszcze tak nie płakał...
Mówią, że z busa ciężko jest się wyleczyć - także nie mówmy nigdy - nigdy |
powiem tak..nigdy nie lubiłem "seryjnej" produkcji nie wyobrażam sobie w tej chwili przechodzić tego co przechodziłem podczas remontu T3 , choć z drugiej strony jakby tak pomyśleć to zostało mi pewne doświadczenie które spowodowałoby, że za drugim razem mogłoby być łatwiej |
|
|
 |
Witek zbooY

|
Wysłany: 2011-12-07, 15:28
|
|
|
ooo znalazłem zdjęcia z września jak się szwendałem z Dziećmi na spacerze, bardzo im się podobał :-)
Zdjęcie0110.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 16462 raz(y) 48,66 KB |
Zdjęcie0109.jpg Tato - to jest kamper :-) |
 |
Plik ściągnięto 16462 raz(y) 61,46 KB |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|