Twój sprzęt: Wygodny camper z wozidłem i zmywarką Pomógł: 14 razy Dołączył: 26 Paź 2008 Piwa: 77/73 Skąd: tam gdzie lepiej
Wysłany: 2011-12-13, 18:30 Wigilia i Pasterka 2011 gdzieś w północnej Polsce
Witam
Mam wielką prośbę.
Od lat spędzam z moimi bliskimi Święta (Bożego Narodzenia i Wielkanocy) poza domem,poznając i dokumentując regionalne zwyczaje z nimi związane.
W tym roku nie dane mi jest wyjechać za granicę (medycy nie zezwalają)w związku z tym pozostaje mi nasz piękny kraj.
Po rodzinnej naradzie wybraliśmy region północny tj pomorskie i zachodniopomorskie.
Do pełni szczęścia brakuje mi namiarów na mały kościółek,klasztor lub inne sakralne miejsce pełne specyficznego uroku (w mieście,miasteczku,wsi lub w zupełnej głuszy)
gdzie moglibyśmy uczestniczyć w regionalnej Pasterce.
Przeglądam strony internetowe lecz nie mogę doszukać się takiego kościółka.
Proszę Koleżanki i Kolegów o pomoc i wskazanie namiarów.
Serdeczne dzięki
Stefan
[edit] zmiana tytułu tematu
Ostatnio zmieniony przez gino 2011-12-14, 08:35, w całości zmieniany 1 raz
Zdecydowanie polecam 700 letni Klasztor w Żarnowcu.
Nie dość, że wspaniale położony (z jednej strony Jezioro Żarnowieckie, a z drugiej 3 km do plaży w Dębkach) to jeszcze wspaniała ceglana, właśnie 700 letnia budowla położona w parku i otoczona starym kaszubskim cmentarzem
_________________ Pozdrawiamy:
Dorota i Janusz
www.pozadomem.y0.pl
Jeszcze sporo możemy, ale nic nie musimy!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum