Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
We Lwowie koło stadionu na Euro 2012 powstanie camping samoc
Autor Wiadomość
BRUTALIY 
doświadczony pisarz
Ukraińskie samochody turystyczne

Twój sprzęt: Skoda Oct.A5 + Fendt Joker 530
Nazwa załogi: BRUTALIY
Piwa: 3/4
Wysłany: 2011-08-31, 13:29   We Lwowie koło stadionu na Euro 2012 powstanie camping samoc

We Lwowie w pobliżu stadionu zaplanowane jest stworzenie jednego z największych campingów w Europie. O tym 26 kwietnia podczas briefingu zaznaczył prezes fan-klubu samochodowego „ZAZ-Kozak” Jewhen Kraws.

Jewhen Kraws powiedział, że na piłkarskie mistrzostwa w 2012 roku do Lwowa przyjedzie sporo turystów swoimi autami z przyczepami, a więc miasto po prostu potrzebuje campingu samochodowego. Oprócz tego są turyści, którzy uprawiają caravaning, przecież to jeden z najpopularniejszych rodzajów turystyki samochodowej dla mieszkańców Europy i USA, gdzie jest dobrze rozwinięty system campingów.

Mer Lwowa Andrij Sadowy zaznaczył, że miasto uwzględni ten moment i koło stadionu będzie teren, gdzie będą mogli odpoczywać turyści. „Autobusy z przyczepami będą mogły rozmieścić się na odpowiednim terytorium. Teren ten będzie zagospodarowany w odpowiedni sposób, wyposażony w kabiny prysznicowe, będą nadawane elementarne usługi, aby turyści do Lwowa przyjeżdżali samolotami, pociągami, autami, w tym z przyczepami” - zaznaczył prezydent miasta Lwowa.

http://zaxid.net/home/sho...1182148&lang=pl

Postaw piwo autorowi tego posta

artanek
weteran

Piwa: 23/1
Wysłany: 2012-01-28, 16:19   

"Dwuosobowy namiot, dwie karimaty i dwa śpiwory. Do usług gości recepcja, barek przekąskowy i ochrona. Taki 'unikalny' wariant zakwaterowania podczas piłkarskich Mistrzostw Europy proponuje gościom ukraińskiej stolicy Kiev Football Fans Camp za... 612,59 dolarów tygodniowo" - czytamy.

Opisywany kemping znajduje się 2,5 kilometra od najbliższej stacji metra, 15 kilometrów od Stadionu Olimpijskiego w Kijowie. "Ukraina Mołoda" oburza się, że prócz wysokiej ceny miejsce to wyróżnia się bardzo surowymi zasadami traktowania interesantów. Pełną opłatę należy wnieść już w dniu rezerwacji i nie podlega ona zwrotowi nawet w przypadku rezygnacji z pobytu.

Ukraiński dziennik powołuje się na opinie internautów, którzy zauważają, że za miejsce na kempingu nad Morzem Śródziemnym płaci się od 5 do 20 euro za dobę, a podczas piłkarskich mistrzostw świata w Republice Południowej Afryki nocleg w hotelu, w podobnej odległości od stadionu, kosztował 40-60 dolarów."

Wychodzi na to że w czasie mistrzostw trzeba Ukraine omijac szerokim łukiem bo jak za dwu osobowy namiot na tydzien przeszło 600 dolców !!!!
Pomijając to ze ten namiot udostępniaja to naprawde ładna cena .Ciekawe ile za kampera będą brali ?

BRUTALIY 
doświadczony pisarz

Wysłany: 2012-01-29, 11:00   

Jeśli uczciwie ... to bardzo skomplikowano powiedzieć ... stałem w campingu w Lwowie za 6 euro

artanek
weteran

Wysłany: 2012-01-30, 22:39   

BRUTALIY napisał/a:
Jeśli uczciwie ... to bardzo skomplikowano powiedzieć ... stałem w campingu w Lwowie za 6 euro
Wierze ci ale na mistrzostwa w piłce nożnej ceny nie maja nic sie do rzeczywistosci .Ja cytuje ceny jakie pisze sama prasa Ukrainska. To nie mój wymysł.No chyba że jak zwykle prasa kłamie ?

artanek
weteran

Wysłany: 2012-01-30, 22:47   

Jest jeszcze jedna sprawa .Na stronie
http://www.booking.com/ho...CFYK9zAodwAJZrg

nie rozumie jednej rzeczy Hotel i kamp nie toleruje dzieci nie mówiąc już o zwierzętach??

miciurin 
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato S.E.A A640
Piwa: 17/83
Wysłany: 2012-01-30, 23:17   

artanek napisał/a:

nie rozumie jednej rzeczy Hotel i kamp nie toleruje dzieci nie mówiąc już o zwierzętach??

Oby to była jakaś pomyłka :shock:

wbobowski 
Kombatant
moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Piwa: 354/135
Wysłany: 2012-01-31, 01:11   

artanek napisał/a:

Chyba hotelowi pomylili się goście z piłkarzami uczestniczącymi w ME.

Nasze kamperki

BRUTALIY 
doświadczony pisarz

Wysłany: 2012-01-31, 11:23   

artanek napisał/a:
BRUTALIY napisał/a:
Wierze ci ale na mistrzostwa w piłce nożnej ceny nie maja nic sie do rzeczywistosci .Ja cytuje ceny jakie pisze sama prasa Ukrainska. To nie mój wymysł.No chyba że jak zwykle prasa kłamie ?

Всё может быть ... цены могут взорвать к чемпионату

Украинская пресса часто врёт :gwm

Wszystko może być ... ceny mogą przesadzić do mistrzostw

Ukraińska prasa często kłamie :gwm

BRUTALIY 
doświadczony pisarz

Wysłany: 2012-01-31, 11:27   

artanek napisał/a:
Jest jeszcze jedna sprawa .Na stronie
http://www.booking.com/ho...CFYK9zAodwAJZrg

У нас вообще не знают что это такое ... с собаками могут быть проблемы, так что оставляйте их дома ... мне вообще страшно подумать как будет украинская обслуга работать с европейскими туристами

U nas w ogóle nie znają co to takie ... z psami mogą być problemy, tak że pozostawiajcie ich domy ... mi w ogóle straszno pomyśleć jak będzie ukraińska służąca pracować z europejskimi turystami

Niedaleko od Kijowa jest jeden camping który rozumie nasze potrzeby. Oto jego strona internetowa http://www.campingpark.io.ua/

Elmir 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Fiat Ducato 3.0 NeoTraveller
Nazwa załogi: elmir
Wysłany: 2012-05-07, 21:28   

W dniu 3 maja zajechałem kamperkiem pod stadion Lwów Arena - miałem zamiar go obejrzeć . To jest jeszcze wielki plac budowy , nie ma nawet jednego miejsca parkingowego nie mówiąc o kempingu. Portier pilnujący wjazdu na budowę opuszcza sznur tylko wywrotkom.Sprzętu budowlanego pełno a o godz.18 pracowników nie widać.Widocznie tam nikt się nie przejmuje,że Euro 2012 rozpoczyna się już niedługo.

gino 
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Piwa: 639/978
Wysłany: 2012-05-08, 06:49   

a są tacy..co narzekali że u nas nic sie nie dzieje... :-P
ale to chyba domena Polaków...narzekać..narzekać...narzekać.. :haha:

DAKOTA 
stary wyga

Twój sprzęt: CARTHAGO chic T 4.9 nastepny tez T 4.9
Nazwa załogi: DAGOCIK
Piwa: 12/20
Wysłany: 2012-06-07, 13:42   

BRUTALIY napisał/a:

witam
tez bym chcial za 6 euro,ale mimo najszczerszych checi nie jest mi dane .Jestem Od tygodnia na Ukrainie i nie spotkalem ani jednego campingu, przejechalem juz Zakarpacie i Iwano-Frankowsk,calla trase od Chernivitsi -Kosiv Verhowyna-Yaremcha i nic.Drogi katastrofalne jakos nikt sie nie przejmuje ME wszyscy pierdziela ten temat .Nikt nie ma stresu(naturalnie i ja tez nie).GOSCINNOSC jest wspaniala,ale to co widzialem ,nie ma odzwierciedlenia w tym co sie dzieje z <camperkiem .WRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR.

Wsumie do tej pory nic nie uszkodzone szawki wisza ,ale powiem szczerze gdybym tu byl ADRIA (poprzednim camperkiem )to zamiast wieczornego piwerka i biesiady byloby skrecanie szafek i tak codziennie.
Nie w temacie ,ale dodam jeszcze camperek ktory byl na Ukrainie lub w Rosji(po relacji Z Visit Rusija)i ktos takiego chce nabyc to niech dobrze wszystko dokladnie sprawdzi czy funguje i cene sprzedawcy podzieli przez DWA .
pozdrawiam
DAKOTA

Zaden Penis nie jest tak twardy jak zycie

kamyk59 
doświadczony pisarz

Nazwa załogi: Basia i Mariusz
Piwa: 1/6
Wysłany: 2012-06-07, 19:03   

artanek napisał/a:
"Dwuosobowy namiot, dwie karimaty i dwa śpiwory. Do usług gości recepcja, barek przekąskowy i ochrona. Taki 'unikalny' wariant zakwaterowania podczas piłkarskich Mistrzostw Europy proponuje gościom ukraińskiej stolicy Kiev Football Fans Camp za... 612,59 dolarów tygodniowo" - czytamy.

Opisywany kemping znajduje się 2,5 kilometra od najbliższej stacji metra, 15 kilometrów od Stadionu Olimpijskiego w Kijowie. "Ukraina Mołoda" oburza się, że prócz wysokiej ceny miejsce to wyróżnia się bardzo surowymi zasadami traktowania interesantów. Pełną opłatę należy wnieść już w dniu rezerwacji i nie podlega ona zwrotowi nawet w przypadku rezygnacji z pobytu.

Ukraiński dziennik powołuje się na opinie internautów, którzy zauważają, że za miejsce na kempingu nad Morzem Śródziemnym płaci się od 5 do 20 euro za dobę, a podczas piłkarskich mistrzostw świata w Republice Południowej Afryki nocleg w hotelu, w podobnej odległości od stadionu, kosztował 40-60 dolarów."

Wychodzi na to że w czasie mistrzostw trzeba Ukraine omijac szerokim łukiem bo jak za dwu osobowy namiot na tydzien przeszło 600 dolców !!!!
Pomijając to ze ten namiot udostępniaja to naprawde ładna cena .Ciekawe ile za kampera będą brali ?

Kiev Euro Camp 2012
Kiev • Pokaż mapę

Ten kemping mieści się na wyspie Trukhaniv w Kijowie, 16 minut jazdy samochodem od stadionu olimpijskiego. Oferuje on prywatną plażę, saunę oraz strefę dla fanów z dużymi ekranami. 2 osoby oglądają ten hotel Więcej
Rezerwacja możliwa bez karty kredytowej
Zarezerwuj teraz
Cena za 6 nocy
Namiot dla 2 osób

Dostępne
PLN 657,24

Odpowiedz do tematu