|
|
Skandynawia - targi turystyczne w Warszawie |
Autor |
Wiadomość |
bogdanpiotr
zaawansowany
Twój sprzęt: Fiat Talento EURA MOBIL
|
Wysłany: 2012-02-28, 11:05 Skandynawia - targi turystyczne
|
|
|
[quote="darboch"]"Widać, że nie może się już na niego doczekać " W tym miejscu w Oslo stoją dwa prawie identyczne pomniki matki z dziećmi czekającej na męża i ojca wracającego z połowów. Taką wersję słyszałem od spotkanego w Oslo naszego rodaka, którego spotkałem zaraz po wyjściu z kampera przed ratuszem w Oslo. Nie jestem pewien czy to jest wersja prawdziwa. Zagadką dla mnie jest "instalacja" kobiety kuso odzianej na pierwszym zdjęciu. Nie jestem pewien czy się nie zagalopowałem przedstawiając te zdjęcia jako wsparcie tezy, że Norwegowie są z innej "bajki". |
|
|
|
 |
WHITEandRED [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-02-28, 12:23
|
|
|
|
Ostatnio zmieniony przez WHITEandRED 2015-08-17, 22:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
bogdanpiotr
zaawansowany
Twój sprzęt: Fiat Talento EURA MOBIL
|
Wysłany: 2012-02-28, 14:30 Skandynawia - targi turystyczne
|
|
|
Tak masz rację. Norwegowie są bardzo praktyczni. Jak wcześniej pozwoliłem sobie napisać są z "innej bajki" i z inną "kasą". Może kiedyś zawitają i do nas ich firmy z ofertą turystyczną. Te dwa pomniki kobiet z dziećmi przedstawiają jakiś symbol. Może oczekiwanie, może i to co powiedział mi spotkany w Oslo Polak. Przedstawił się jako artysta i architekt. Mieszka już w Oslo od dawna. Nie mogę zrozumieć co ma przedstawiać ta babeczka odziana tylko w kapelusik i pantofelki i postawiona na jednym z placów w Oslo. Podziwiam kraje skandynawskie, szczególnie Szwecję, gdzie spędziłem swego czasu przeszło dwa lata. To jest inny świat, inna bajka.
Serdecznie pozdrawiam z Warszawy (-1 C) |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|