Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Skandynawia - targi turystyczne w Warszawie
Autor Wiadomość
bogdanpiotr 
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Talento EURA MOBIL
Postawił 10 piw(a)
Wysłany: 2012-02-28, 11:05   Skandynawia - targi turystyczne

[quote="darboch"]"Widać, że nie może się już na niego doczekać " W tym miejscu w Oslo stoją dwa prawie identyczne pomniki matki z dziećmi czekającej na męża i ojca wracającego z połowów. Taką wersję słyszałem od spotkanego w Oslo naszego rodaka, którego spotkałem zaraz po wyjściu z kampera przed ratuszem w Oslo. Nie jestem pewien czy to jest wersja prawdziwa. Zagadką dla mnie jest "instalacja" kobiety kuso odzianej na pierwszym zdjęciu. Nie jestem pewien czy się nie zagalopowałem przedstawiając te zdjęcia jako wsparcie tezy, że Norwegowie są z innej "bajki".
Postaw piwo autorowi tego posta

WHITEandRED
[Usunięty]

Wysłany: 2012-02-28, 12:23   

:spoko
Ostatnio zmieniony przez WHITEandRED 2015-08-17, 22:12, w całości zmieniany 1 raz  

bogdanpiotr 
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Talento EURA MOBIL
Postawił 10 piw(a)
Wysłany: 2012-02-28, 14:30   Skandynawia - targi turystyczne

Tak masz rację. Norwegowie są bardzo praktyczni. Jak wcześniej pozwoliłem sobie napisać są z "innej bajki" i z inną "kasą". Może kiedyś zawitają i do nas ich firmy z ofertą turystyczną. Te dwa pomniki kobiet z dziećmi przedstawiają jakiś symbol. Może oczekiwanie, może i to co powiedział mi spotkany w Oslo Polak. Przedstawił się jako artysta i architekt. Mieszka już w Oslo od dawna. Nie mogę zrozumieć co ma przedstawiać ta babeczka odziana tylko w kapelusik i pantofelki i postawiona na jednym z placów w Oslo. Podziwiam kraje skandynawskie, szczególnie Szwecję, gdzie spędziłem swego czasu przeszło dwa lata. To jest inny świat, inna bajka.
Serdecznie pozdrawiam z Warszawy (-1 C)
Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu