Twój sprzęt: VW LT 28
Nazwa załogi: Rockersiki Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Sie 2008 Piwa: 23/14 Skąd: Katowice
Wysłany: 2012-02-22, 22:04
doszłem do piątej strony dalej nie dałem rady więc przeskoczyłem tutaj
wrócę jescze do nazwy karawana nie wiem dlaczego niektórzy twierdzą że pochodzi od karawanu ?? karawaning to sposób podróżowania w sposób wielo pojazdowy ( czy też wielbłądowy ) jeden za drugim. Karawan to karawan, wielbłąd to wielbłąd przyczepa kempingowa to jedno a pojazd kempingowy to drugie ( obecnie przyjęto "kamper" jako uproszczenie )
ale myślę że nie oto chodziło Gosi i Darkowi ( to była tylko iskra która ich wkurzyła aby uświadomić władzom o naszym istnieniu i uświadomieniu " z czym to się je" )
Darku rozumiem że szkoda Ci było ogródka i widzów ale szkoda że nie wylałeś prawdziwego jak to powiedziałeś na wizji g..piiiiiiiiii obecnie nawet na paczkach papierosów stwierdzają że należy docierać do odbiorcy bardziej realistycznie
Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1595/2326 Skąd: Otwock
Wysłany: 2012-02-27, 19:36
Pogawędziliśmy sobie o naszych staraniach dla zapewnienia infrastruktury dla karawaningu.
Jak nas znam to będziemy drążyć ten temat tak długo aż da to efekty.
Póki co, to mamy pierwsze oznaki zbliżającego się EURO 2012 i idące naprzeciw kibicom-turystom inicjatywy.
Oceńcie sami jaki skutek dla popularyzowania Polski jako turystyczno-karawanigowego raju będą miały takie inicjatywy.
Oto najnowsze wiadomości:
Miasteczko namiotowe Carlsberg FanCamp powstanie na Euro 2012 na rozległym trawniku przy Centrum Olimpijskim na Żoliborzu. Ma pomieścić 5 tys. osób. Do ich dyspozycji będą namioty i domki holenderskie. Będzie też możliwość przyjazdu z własnym domkiem kempingowym. Każda z opcji będzie jednak słono kosztować.
Namiot - 112 zł od osoby
Domek holenderski - 330 zł od osoby
Kamper 112 zł od osoby.
Zresztą, popatrzmy sami na informację ze strony internetowej.
information.jpg
Plik ściągnięto 77 raz(y) 53,99 KB
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze. Ks. Jan Twardowski.
Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA: Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2008 Piwa: 15/43 Skąd: Bad Driburg
Wysłany: 2012-02-28, 09:45
Czytajac te ceny to wole jechac do Wloch.
Komfortowy Camping ze wszystkim nie kosztuje 50€ dla 2 osob za dobe.
_________________ Nadszedl czas .
zabawy i wypoczynku
Skorpion Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga
Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 273/1279 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-28, 09:53
andreas p napisał/a:
I dlatego potrzebne sa wzajemne CamperStopy proponowane przez Janusza a zorganizowane przez kolegow z CT.By byly alternatywa dla takich zlodziejskich praktyk
Ostatnio zmieniony przez Skorpion 2012-02-28, 10:49, w całości zmieniany 1 raz
Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA: Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2008 Piwa: 15/43 Skąd: Bad Driburg
Wysłany: 2012-02-28, 13:16
janusz napisał/a:
andreas p napisał/a:
Tylko, że tam nie ma EURO-2012 i nigdy nie będzie.
Ale bedzie ciepla woda , czyste toalety,no i oczywiacie cieple morze bo Kamping jest tylko na 1000 osob. ME bede ogladal w TV bez scisku i wszystko bede widzial
_________________ Nadszedl czas .
zabawy i wypoczynku
Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Mar 2007 Piwa: 81/48 Skąd: Warszawa-Międzylesie
Wysłany: 2012-02-28, 20:47
Jeśli oferują kamping za 25 Euro od osoby dla namiotu i kampera, to raczej pewne, że nie będą mieć chętnych, to samo z domkami holenderskimi za 75 Euro od osoby. Proponuję zastanowić się jak przeciwdziałać takiemu procederowi.
Może znalazłoby się konkurencyjne rozwiązanie - może dogadać się z którąś gminą/dzielnicą i znaleźć miejsce na zorganizowanie kampingu funkcjonującego na normalnych, a nie złodziejskich cenach.
A może wykorzystać tereny targowe, które prawdopodobnie chętnie udostępniłyby swoje parkingi na camperparki z wykorzystaniem zaplecza socjalnego i przyłączy elektrycznych.
Rzucam hasło, może znajdą się młodsi koledzy, którzy podjęliby temat - być może PTTCC mogłoby na tym zyskać jakieś dochody i wykorzystać je na pokrycie kosztów organizacji zlotów itp.
Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
Wysłany: 2012-02-29, 07:07
a ja myslę, że znowu liczymy czyjeś pieniążki
to czy będą chetni..czy nie,to raczej zmartwienie właścicieli kampingów
nie nasze...
ceny b.wysokie bo i temat bardzo gorący..
obciachu w tym nie widzę, bo na całym świecie, gdziekolwiek sa tak potężne imprezy, wszystko drożeje kilkukrotnie, ale tylko na czas trwania owej imprezy
normalne, jest okazja na zarabianie kasy..to zarabiają
dlatego uważam ze mimo wysokich cen,place będą mieli pełne..bo gdzies stanąć kamperkiem muszą, namiot rozbić tez muszą..chociaz namioty, będa pewnie porozbijane w okolicy stadionu nad wisłą
ja wiem jedno...nie wiem gdzie, nie wiem z kim..ale w okresie euro ewakuuję się ze stolicy
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum