Przesunięty przez: janusz 2012-08-09, 16:14 |
Święta Wielkanocne |
Autor |
Wiadomość |
TomekM
stary wyga

Twój sprzęt: Blaszana Choinka Jumper L3H3
Pomógł: 8 razy Dołączył: 10 Sie 2011 Piwa: 25/24 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 2012-03-27, 18:13 Święta Wielkanocne
|
|
|
Czy ktoś może polecić ciekawe miejsca na południu Polski (Beskidy lub Karkonosze) do spędzenia najbliższych świat? Dopiero zaczynamy przygodę z kampera i chętne skorzystamy z waszych podpowiedzi. A może ktoś się przyłączy? |
|
|
|
 |
scuter0
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 3.0 180km
Nazwa załogi: scuter-squad
|
Wysłany: 2012-03-27, 18:56
|
|
|
Witaj,proponuje Karpacz i Szklarska Porebe.Jezeli bedziesz mial wiecej czasu to zachacz jeszcze o Swieradow Zdroj-to juz Gory Izerskie ale blisko.Milego wypoczynku |
|
|
|
 |
krzysioz
weteran

Twój sprzęt: Zefirek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Kwi 2009 Piwa: 68/69 Skąd: Płóczki Dolne
|
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2012-03-28, 17:25
|
|
|
Tomek ja w zeszłym roku byłem tydzien w Karkonoszach i pojechałem bez planu .To rejon tak ciekawy że gdzie nie pojedziesz to zawsze znajdziesz cos ciekawego .Cały czas koczowałem na dziko a miejsc do noclegów nigdy nie szukałem długo.Same sie pojawiały na drodze .Dwa miejsca nawet z drzewem na ognisko zi paleniskami oraz z grilowymi piecami. .Ten region dosć dobrze jest przygotowany na takich jak my. |
|
 |
makdrajwer
weteran Artur,Ola,Zosia,Zuzia

Twój sprzęt: Bezdomny
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2011 Piwa: 50/75 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2012-03-28, 18:58
|
|
|
Beskidy też są super !!!
A Karkonosze to chyba nie za bardzo południe.
Zrób sobie objazdówke : Szczyrk, Wisła, pętla Beskidzka, Babia Góra, Gorce , Pieniny. Wtedy sam stwiedzisz gdzie jest najfajniej. |
_________________ keep calm and dance
 |
|
|
|
 |
TomekM
stary wyga

|
Wysłany: 2012-03-28, 20:21
|
|
|
Dziękuję za odzew. Powiedzcie mi jeszcze czy gdzieś w oklolicy Karpacza, Szkalrskiej (bo tam bym sie skłaniał jechać) jest możliwość naładowania akumulatorów? Nie jestem pewien na ile mi wystarczy akumulator pokładowy (TV nie mam). No i gdzie dolać / wylać wodę tudzież WC wyczyścić? Jak sądzę o tej porze w tamtej okolicy czynnego kampingu aby to wszystko zrobic nie ma.
Pytania dla was "starych" kamperowców może i dziwne, ale to ma być nasz pierwszy wyjazd, więc pomóżcie. Plizzzzz. |
_________________ Misiów5
 |
|
|
|
 |
krzysioz
weteran

|
Wysłany: 2012-03-29, 03:02
|
|
|
Jezeli potrzebujesz campingu - ten chyba czynny caly rok - mozna zadzwonic i spytac:
http://www.camping-milkow.karkonosz.pl/_pl.html
ten tez - tylko ,ze jest w miescie:
http://www.camping.karkonosz.pl/
Moze byc tez czynny ktorys w Szklarskiej Porebie . Jesli chodzi o same Karkonosze sa tez caloroczne kampingi po czeskiej stronie np Harrachov i Spindlerowy Mlyn.
Mysle ze niepotrzebnie tak bardzo se martwisz. Aku pokladowe na jedna noc to zaden problem a w dzien peniwe bedziesz sie przemieszczal co do wody i kota to jest wiele tematow na forum - jak sobie z tym radzic.( o akumulatorach w dziczy oczywiscie tez)
|
|
|
|
 |
BiG Team
Kombatant

Nazwa załogi: Beata I Grzegorz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Gru 2007 Piwa: 53/40 Skąd: Karpacz
|
Wysłany: 2012-03-29, 09:09
|
|
|
W Karpaczu możesz stanąć na parkingu strzeżonym ul. Nad Łomnicą, jest prąd, woda i miejsce na kota |
_________________ Najlepsze, co może nas spotkać to ludzie, których kochamy, miejsca, które oglądamy oraz wspomnienia, które nam pozostaną
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
Duduś
stary wyga

Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Paź 2008 Piwa: 29/6 Skąd: ze stawu
|
Wysłany: 2012-03-29, 10:36
|
|
|
My byliśmy w Krapaczu na Wielkanoc rok temu. Pogoda dopisała i wogóle było super. A tak to wyglądało
 |
_________________ " ..jak zwykle słucham niemodnej muzyki
jak zwykle jest mi wszystko jedno
jak zwykle piszę beznadziejne teksty
jak zwykle trafiam w sedno..."
 |
|
|
|
 |
Duduś
stary wyga

Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Paź 2008 Piwa: 29/6 Skąd: ze stawu
|
Wysłany: 2012-03-29, 11:46
|
|
|
Jadąc do Karpacza wart zatrzymać się w Parku Miniatur Dolnego Śląska w Kowarach i tam zobaczyć najważniejsze zabytki Dolnego Śląska, co pozwoli zaplanować dalszą podróż.
http://www.park-miniatur.com/pl/ |
_________________ " ..jak zwykle słucham niemodnej muzyki
jak zwykle jest mi wszystko jedno
jak zwykle piszę beznadziejne teksty
jak zwykle trafiam w sedno..."
 |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2012-03-29, 13:26
|
|
|
Szczeliniec to na trasie Szczeliniec Radków jest super miejsce nazywane "camping w górach"To miejsce idealne na spokojne noclegowanie .Masz tam ławki krąg na ognisko i na pewno drzewo na palenie w nim.
Ja nocowalem na nim dwie noce .podaje koordynaty.
50 , 28 , 29 , N 16 , 22 , 16 E Niedaleko leży Radków a tam jezioro i zapora tam również można sie zatrzymac. |
|
 |
krzysioz
weteran

|
Wysłany: 2012-03-30, 17:37
|
|
|
Przedmowca zaproponowal Gory Stolowe (Sudety Srodkowe) - rowniez ciekawa propozycja. Niedaleko stad - Gory Sowie - oto piekna relacja kolegi Bies13(piekna strona - jest co poczytac):
http://www.konrad-mw.home.pl/kraina-tajemnic.html
Milej lektury |
|
|
|
 |
futro2606
stary wyga

Twój sprzęt: RAPIDO 9090DF
Nazwa załogi: KRZYSIEK & BEATKA
Pomógł: 3 razy Dołączył: 02 Sty 2009 Piwa: 11/8 Skąd: BRZEG DOLNY
|
Wysłany: 2012-03-31, 12:38
|
|
|
krzysioz210 napisał/a: | Przedmowca zaproponowal Gory Stolowe (Sudety Srodkowe) - rowniez ciekawa propozycja. Niedaleko stad - Gory Sowie - oto piekna relacja kolegi Bies13(piekna strona - jest co poczytac):
http://www.konrad-mw.home.pl/kraina-tajemnic.html
Milej lektury |
Tak czytam i przez chwilę myślałem,że może szykuje się jakiś zlot czy spotkanko w Karkonoszach? |
|
|
|
 |
TomekM
stary wyga

|
Wysłany: 2012-03-31, 15:30
|
|
|
Zlot, spotkanko, zwał jak chciał. Ma to być nasz pierwszy wyjazd kamperem i gdyby była okazja spotkać kogoś z was na szlaku ti było by super. Na razie to martwią mnie prognozy pogody. Z dzieciakami na mróz i deszcz nie wyjadę. Na razie szukam miejsca i patrzę w niebo. |
_________________ Misiów5
 |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 49/65 Skąd: Gdańsk-Wrzeszcz
|
Wysłany: 2012-03-31, 16:24
|
|
|
ja mimo kiepskich prognoz, które podsuwały różne pomysły (niestety zdecydowanie kosztowniejsze w skutkach), jadę odczarować Kraków
optymistą trzeba być - albo jechać np. na Węgry |
_________________ Camper Diem! |
|
|
|
 |
|