|
|
Warszawa i okolice |
Autor |
Wiadomość |
Darek1968 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-05-14, 13:33 Warszawa i okolice
|
|
|
muszę jechać na komunię św. do chrześnicy w Warszawie - Kościół św. Krzyża na Krakowskim Przedmieściu, może znacie jakiś parking w pobliżu Kościoła na który można wjechać camperem tak w okolicy do kilometra? a poza tym co byście polecili do zwiedzania w okolicach w-wy po stronie na Gdańsk, bo chciałbym wyjechać w piątek i pokręcić się sobotę po okolicy, miejsce na nocleg mam w Gminie Czosnów na podwórku u siostry, dziękuję za ewentualną pomoc:) |
|
|
|
 |
Darek1968 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-05-14, 14:36
|
|
|
podbijam |
|
|
|
 |
Witold Cherubin
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Mar 2007 Piwa: 81/48 Skąd: Warszawa-Międzylesie
|
Wysłany: 2012-05-14, 15:45
|
|
|
Witaj,
Krakowskie Przedmieście jest zamknięte dla ruchu kołowego, wiec parkować można w przyległych uliczkach.
W sobotę i w niedzielę w godzinach przedpołudniowych spróbuj zaparkować na dużym parkingu przed Teatrem Wielkim (na Placu Teatralnym) lub w okolicy Teatru Wielkiego, na Placu Zwycięstwa oraz na ulicach Czackiego i Traugutta, trochę dalej jest parking przed Zachętą na ul. Małachowskiego. Można też parkować na ul. Królewskiej przy parku (Ogród Saski).
Jeśli tam nie znalazłbyś miejsca to możesz dojechać Wisłostradą do Mostu Poniatowskiego i "ślimakiem" wyjechać na górę w stronę śródmieścia, po przejechaniu przez wiadukt jest po prawej stronie duży parking przy stacji kolejki "Warszawa Powiśle" lub parking przed Muzeum Narodowym (po drugiej stronie Alei Jerozolimskich), a stamtąd jest dogodny dojazd autobusem przez Nowy Świat do kościoła Św. Krzyża na Krakowskim Przedmieściu.
Na trasie z Gdańska do Warszawy jest Zakroczym z zachowanym fragmentem drewnianego mostu przez Wisłę, jest twierdza Modlin, jest też Puszcza Kampinoska dla lubiących przyrodę. W samej Warszawie jest sporo miejsc godnych zwiedzania jak np. pałac Królewski i park w Wilanowie, Zamek Królewski, urokliwe Stare i Nowe Miasto z jego zaułkami, polecam też wyjazd na Pałac Kultury i obejrzenie panoramy Warszawy z lotu ptaka.
Życzę udanego "komunijnego" weekendu
Pozdrawiam |
_________________ Witek |
|
|
|
 |
Witold Cherubin
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Mar 2007 Piwa: 81/48 Skąd: Warszawa-Międzylesie
|
Wysłany: 2012-05-14, 16:20
|
|
|
Sorry, powinno być, że "Krakowskie Przedmieście nie jest zamknięte dla ruchu kołowego na odcinku od Świętokrzyskiej do Królewskiej, wiec parkować można w przyległych uliczkach." W weekendy Krakowskie Przedmieście jest zamknięte dla ruchu kołowego na odcinku od Królewskiej do Miodowej.
Trzeba uważać na znaki zakazu parkowania, bo straż miejska jest w tym rejonie bardzo aktywna i zakłada blokady na koła.
Dlatego radzę nie szukać miejsca na Krakowskim Przedmieściu. Ewentualnie można spróbować na parkingu przy Pałacu Staszica i Teatrze Polskim, ale tam na ogół jest tłoczno.
Pozdrawiam |
_________________ Witek |
|
|
|
 |
AGAiPIOTR
stary wyga

Twój sprzęt: ford transit 2,5D 1994r zabudowa elnagh
Nazwa załogi: aga i piotr
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Cze 2009 Piwa: 32/109 Skąd: Granica
|
Wysłany: 2012-05-14, 16:33
|
|
|
jeszcze jest parking u podnóża starówki - duży i strzeżony
jadąc od strony Gdańska po prawej stronie przed mostem Śląsko - Dąbrowskim
nie daleko od kościoła
Rysunek1.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 138 raz(y) 126,29 KB |
|
_________________ pozdrowienia
Agnieszka i Piotrek |
|
|
|
 |
Darek1968 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-05-14, 19:23
|
|
|
dziękuję bardzo za pomoc, coś wybiorę z tego na parking dla samochodu, popatrzę po GPS. Zamierzam zobaczyć Modlin, może Zakroczym.. samą W-wę mam pozwiedzaną, siostra mieszka od wielu lat w Warszawie, teraz kupiła kilka lat temu dom w Czosnowie. Dla chłopaka Modlin będzie ciekawy a dla dziewczynki zobaczę jeszcze co można znaleźć. To parkowanie potrzebne mi tak w godzinach od 10 rano do 13-14 potem obiad mamy w miejscu zamieszkania, w jakiejś restauracji w Czosnowie a potem.. do pracy w poniedziałek |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 273/1281 Skąd: Warszawa

|
Wysłany: 2012-05-14, 19:27
|
|
|
Jezeli obidek w okolicach Czosnowa to zapewne " u Witaszka " |
|
|
|
 |
Darek1968 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-05-14, 19:36
|
|
|
nie wiem, nie dopytałem takich szczegółów:) Witaszek to ten gruby były poseł Samoobrony?:) |
|
|
|
 |
Skorpion

|
Wysłany: 2012-05-14, 19:53
|
|
|
a tego to nie wiem ale knajpa fajniasta i dobre zarciatko |
|
|
|
 |
Darek1968 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-05-14, 20:06
|
|
|
pamiętam, że taki był i miał knajpę, więc to pewnie on:) ale nieważne |
|
|
|
 |
Skorpion

|
Wysłany: 2012-05-14, 20:12
|
|
|
pewnie ze nie wazne najwazniejsze ze rodzinne spotkanie w taki dzionek |
|
|
|
 |
Darek1968 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-05-14, 20:16
|
|
|
jak wrócę to napiszę czy to to i jakie wrażenia jak ta sama |
|
|
|
 |
salut
weteran

Twój sprzęt: Weinsberg Cara Loft 700 MEH
Nazwa załogi: SALUCIKI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Paź 2010 Piwa: 108/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-05-14, 20:30
|
|
|
Witold Cherubin napisał/a: | Sorry, powinno być, że "Krakowskie Przedmieście nie jest zamknięte dla ruchu kołowego na odcinku od Świętokrzyskiej do Królewskiej |
Witam
Krakowskie Przedmieście nie dochodzi do Świętokrzyskiej ale nie o to chodzi.
Trakt Królewski jest zamknięty dla ruchu kołowego /oprócz kom miejskiej, taxi i odważnych/ na odcinku Plac Zamkowy - Rondo de Gaulla
Darek1968 napisał/a: | muszę jechać na komunię św. do chrześnicy w Warszawie - Kościół św. Krzyża na Krakowskim Przedmieściu, może znacie jakiś parking w pobliżu Kościoła na który można wjechać camperem tak w okolicy do kilometra? a poza tym co byście polecili do zwiedzania w okolicach w-wy po stronie na Gdańsk, bo chciałbym wyjechać w piątek i pokręcić się sobotę po okolicy, miejsce na nocleg mam w Gminie Czosnów na podwórku u siostry, dziękuję za ewentualną pomoc:) |
Witam
Jeżeli chodzi o parkowanie w tych okolicach w niedziele to polecam parking płatny przy Wisłostradzie na Podzamczu, parking pod Mostem Śląsko Dąbrowskim lub na Placu Teatralnym.
Zwiedzanie Modlina rozczaruje Was bo nie ma tam nic ciekawego. Dla dzieci polecam w okolicach Czosnowa park Pepeland, a w Warszawie wieczorne pokazy fontann /jeżeli zdecydujecie się będzie bardzo trudno zaparkować kamperka w pobliżu/ |
|
|
|
 |
okonek
trochę już popisał

Twój sprzęt: Ducato 1,9TD Riviera '96
|
Wysłany: 2012-05-16, 13:16
|
|
|
Także polecam parking przy Wisłostradzie położony u stóp Zamku Królewskiego i starówki.
(zaprowonowany przez "AGA I PIOTR")
Bardzo blisko na Krakowskie Przedmieście, super widok na oświetlona nocą starówkę no i po sąsiedzku z parkiem fontann który ostatnio cieszy się wielkim powodzeniem.
Na parkingu tym często nocują kampery.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Darek1968 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-05-20, 22:54
|
|
|
dziękuję bardzo wszystkim, byłem w muzeum w Żelazowej Woli (można nocować za frico, rano po 9 przyjeżdża kasownik), zwiedzałem twierdzę Modlin i byłem w Pepelandzie, na drugi dzień stałem na zaproponowanym parkingu przed mostem śląsko-dąbrowskim... schodkami do góry i jesteśmy na Rynku, także pozwiedzałem, odbębniłem rodzinna imprezę i jestem zadowolony (Rodzina też), Witaszek rzeczywiście dobrze daje zjeść, ufff, pozdrawiam i dziękuję Darek |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|