Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
na dziko do grecji,od 2 czerwca-moze ktos tez leci?
Autor Wiadomość
erikson 
stary wyga
Przyjaciel Billa W

Twój sprzęt: MB T1 ARNOLD,85r. N126E
Piwa: 11/1
Wysłany: 2012-05-26, 18:47   

z tego co widze to najlepiej na krakow i dalej chyzne -slowacją na budapesz , i tak lecisz przez wawe wiec mi wszystko jedno czy czekać na ciebie i ruszamy jeszcze kawałek do przodu, czy lecieć samemu do jakiegoś punktu.
Postaw piwo autorowi tego posta

Komplecik 
Kombatant

Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Piwa: 391/782
Wysłany: 2012-05-26, 18:57   

erikson napisał/a:
krakow i dalej

Też wybieramy się do Grecji końcem czerwca, będę celował w miejsca waszego pobytu, napewno się spotkamy :spoko i wypijemy :pifko ;)

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy
Piwa: 351/396
Wysłany: 2012-05-26, 22:22   

Erikson dobrze planuje,jedna strona serbia i macedonia/tankowanie do pelna/powrot przez Albanie.Ale mysle ze Albania juz nie jest tak atrakcyjna jak 3 lata temu,wycwanili sie i zaszynaja oszukiwac np,na wymianie placac w euro.Polecam wam plaze w Kanali na daiko,duzo campow sie zatrzymuje.Godna uwagi jest przy powrocie wyspa Lefkada,jest most nieplatny.No i plazowanie na najpiekniejszej plazy Porto katsiki/dojazd kreta droga,ale takie sa tez i na Peloponezie/,duzy parking i turkus wody.Zdjecia w relacji and 123.My wrocilismy teraz po 25 dniach,Bibione,Istria,baseny Wegier i Slowacji bez jednego kempingu.A angela,zmienila termin i trase.Erkson,niestety ja rowniez i w Grecji zauwazylam naplyw /tak mowila jedna niemka w Tolo/pakistanow,niepracujacych ,musialam sobie po ich pobyciu przy plazy pasprzatac,tak nabalaganili popijajac caly dzien.pozdrawiam,Barbara Muzyk

erikson 
stary wyga
Przyjaciel Billa W

Wysłany: 2012-05-27, 07:52   

aby juz nie zaśmiecać watek sprawami technicznymi takimi jak np miejsce i godz spotkania itd. piszemy na PW.

Czy ktos sie wie czy sa trudności z płaceniem kata visa na stacjach benz. w Serbii i Macedonii. Czy opląty za autostrade za dostawczaka i kampera to kat 2.C czy 3 ?
Ostatnio zmieniony przez erikson 2012-05-27, 11:55, w całości zmieniany 1 raz  

angela_camp 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Peugeot J5 Challenger
Piwa: 12/8
Wysłany: 2012-05-27, 11:53   

Zbigniew Muzyk napisał/a:
Erikson dobrze planuje,jedna strona serbia i macedonia/tankowanie do pelna/powrot przez Albanie.Ale mysle ze Albania juz nie jest tak atrakcyjna jak 3 lata temu,wycwanili sie i zaszynaja oszukiwac np,na wymianie placac w euro.Polecam wam plaze w Kanali na daiko,duzo campow sie zatrzymuje.Godna uwagi jest przy powrocie wyspa Lefkada,jest most nieplatny.No i plazowanie na najpiekniejszej plazy Porto katsiki/dojazd kreta droga,ale takie sa tez i na Peloponezie/,duzy parking i turkus wody.Zdjecia w relacji and 123.My wrocilismy teraz po 25 dniach,Bibione,Istria,baseny Wegier i Slowacji bez jednego kempingu.A angela,zmienila termin i trase.Erkson,niestety ja rowniez i w Grecji zauwazylam naplyw /tak mowila jedna niemka w Tolo/pakistanow,niepracujacych ,musialam sobie po ich pobyciu przy plazy pasprzatac,tak nabalaganili popijajac caly dzien.pozdrawiam,Barbara Muzyk

Tak zmienilismy trase mielismy zaczac europe od Francjii i Hiszpanii, ale jakos nas naszlo na Grecje na poczatke ;- ))

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Wysłany: 2012-05-27, 19:33   

jest drugie planowanie wyjazdu do Grecji,pisze tam affa.Pisalam,tam w Serbii nie ma problemu z placeniem karta visa,natomiast w Macedoni chca tylko gotowke.Pobralismy z bankomatu.

pagand 
weteran

Twój sprzęt: Hymer BC 584
Piwa: 22/6
Wysłany: 2012-05-27, 19:52   

A ja w Macedonii bardzo zwykle płaciłem kartą, ale... po pierwsze zwykle nie ma żadnych informacji na temat tego, że karty są akceptowalne (nie ma naklejek)... po drugie zwykle pytałem czy będę mógł zapłacić kartą i jak usłyszałem, że nie to im dziękowałem i mówiłem, że jadę gdzie indziej i...zwykle wyskakiwali za mną bym u nich jednak zatankował...

Natomiast inna uwaga... zdarza się, że np. nie chce przyjąć np. Visy to dobrze mieć tez Mastercard (albo na odwrót, bo różnie z tymi terminalami bywa).

Najważniejsze to pytać przed tankowaniem...

pagand 
weteran

Twój sprzęt: Hymer BC 584
Piwa: 22/6
Wysłany: 2012-05-27, 20:05   

erikson napisał/a:
aby juz nie zaśmiecać watek sprawami technicznymi takimi jak np miejsce i godz spotkania itd. piszemy na PW.

Czy ktos sie wie czy sa trudności z płaceniem kata visa na stacjach benz. w Serbii i Macedonii. Czy opląty za autostrade za dostawczaka i kampera to kat 2.C czy 3 ?

Temat opłat za autostrady w Serbii był już wielokrotnie poruszany... Sam pisałem do Serbskiego Towarzystwa Motoryzacyjnego (odpowiednik naszego PZMotu) w tej sprawie... Pisałem o tym tutaj

Jary70 
stary wyga

Twój sprzęt: Ford Transit GiottiVan 60FT
Nazwa załogi: DOJARKA
Piwa: 18/13
Wysłany: 2012-05-28, 06:13   

Z tym tankowaniem w Serbii to nie wychodzi tak dobrze: ON ok 6,20zł za litr, podobnie Węgry, Macedonia 5,10zł i to już mnie się podoba :spoko
Trzeba będzie jakoś dociągnąć do Macedonii na oszczędnościach:roll:

erikson 
stary wyga
Przyjaciel Billa W

Wysłany: 2012-05-28, 06:29   

według strony serbskiej
http://www.putevi-srbije....mid=585&lang=en to kategoria 2C ,wydrukowałem sobie ta strone aby im pokazywać na bramkach,może coś to da,a jak dojdziemy z resztą ekipa do wniosku ze sie nie opłaca bo nas będą jednak liczyć za 3kat -42euro(podwójnie wychodzi jak za 2kat-21E. Czy w tych krajach wrescie przestana legalnie oszukiwać?,mnie to tak zniechęca bo już się odzwyczaiłem od takich praktyk) to cześć przejazdu można pokonać Rumunia (chociaż tańsze paliwo jest)
Ja możne dociągnę jakos do macedoni,na baku przejeżdżam okolo 700 + 250 na dodatkowym paliwie z banki
Mam jeszcze jedną koncepcje trasy-Warszawa-Ksice(słowacja)-Oradea-Arad-Timisoara-Kovin(serbia) i droga 24 przez dunaj do Ralja,potem juz nadół do macedonii. Opłaty wyjda 6E winieta w RO i potem jakies autostradowe w serbii- wszystko zależy od jakiego odcinka wskoczy sie na autostradę,lub nieplatymi .

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Wysłany: 2012-05-28, 21:20   

mysle ze wszystko zalezy od limitu czasu jakim dysponujemy?Droga w Sserbi nad dunajem widokowo piekna i asfalt ok.A w Skopje starowka pelna urokow,a jakie jedzenie?

erikson 
stary wyga
Przyjaciel Billa W

Wysłany: 2012-06-03, 05:15   

Jestesmy w drodze,w serbi autostrady place jako druga taksa.

Kuba L. 
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs Nomad 490BLF/Audi Q5 40TDI 204PS
Nazwa załogi: 2kubusie
Piwa: 19/48
Wysłany: 2012-06-03, 08:24   

erikson napisał/a:
Jestesmy w drodze,w serbi autostrady place jako druga taksa.

o kurcze, to chyba dobra informacja!

Camper Diem 
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Piwa: 59/73
Wysłany: 2012-06-03, 08:42   

Kuba L. napisał/a:
o kurcze, to chyba dobra informacja!

raczej neutralna - dobra byłaby, gdyby i mnie tak skasowali ;)

pow 3,5t to już bez naciągania kategoria 3 :gwm ale raz w roku można zapłacić :spoko

Kuba L. 
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs Nomad 490BLF/Audi Q5 40TDI 204PS
Nazwa załogi: 2kubusie
Piwa: 19/48
Wysłany: 2012-06-03, 09:27   

Jak jechałem tamtędy dwa lata temu to płaciłem w trzeciej grupie, dobrze to pamietam a DMC mojego to 3100kg...

czy ja dobrze rozumiem, że w tym roku liczą inaczej??? tzn. normalnie

Odpowiedz do tematu