Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2014-02-23, 22:26
Miejsce na organizację zlotu
Autor Wiadomość
Zduniol 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Obecnie nie ma nic ale zbieram na przyczepkę
Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2012-06-08, 13:55   Miejsce na organizację zlotu

Nie wiem czy miejsce na ten post jest odpowiednie. Jak by co to proszę admina o przesunięcie. Chciałem zaproponowac nowe miejsce na zlot. Jest to Harcerski Ośrodek Wypoczynkowy Hufca ZHP Chorzów w Kucobach k. Olesna Sląskiego. Od Chorzowa to ok 80 km. Znajduje sie to pomiedzy Opolem a Częstochową. To miejsce nigdy nie miało nic wspólnego z tego rodzaju turystyką ale mysle że jeste świetnie do tego przygotowane. Ja prywatnie jestem instruktorem tego hufca i od pewnego czasu patrze na to miejsce własnie pod katem wykorzystania zaplecza własnie w tym celu. Jest dostep do wody, prądu, do oprózniania toalet, jest pełny węzeł sanitarny, miejsca noclegowe w kampingach, budynku, namiotach, jest bardzo duzo miejsca na postój kamperów, przyczep. Mamy boisko do siaty, kosza, noznej, piłki plazowej, w sezonie jest basen (bardziej do schłodzenia bo wielki nie jest ale dla dzieci idealny) Jest krąg ogniskowy, miejsca do grilowania, dostep do rowerów, kajaków, mamy własny malutki zalew z wysepką, posiadamy 4 markery do painballa, warsztat z tokarką, spawarką i co tam jeszcze potrzeba by cos naprawić. Niedaleko jest ośrodek z końmi. Ośrodek jest połozony w lesie. Jest mozliwość wykupienia wyzywienia, które jest bardzo pyszne, domowe, małżenstwo instruktorów którzy opiekuja się osrodkiem od 25 lat sa bardzo chetni do współpracy. Ceny sa bardzo niskie. Jak czegos nie ma, jestesmy w stanie to wykonać, nie ma dla nas rzeczy nie do zrobienia lub zorganizowania. Oto adres strony internetowej: http://www.zhpchorzow.pl/kucoby2/index.htm Gdyby ktoś miał jakies pytania mozna dzwonić równ iez do mnie 602 309 258 lub gg 7070475 Szczerze zapraszam :)
Postaw piwo autorowi tego posta

Zduniol 
początkujący forumowicz

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2012-06-08, 14:03   

Zapomniałem dodać, cena jaką kiedys przy kawie wspólnie ustalilismy za postój kampera z dostępem do prądu, wody, opróżnianiem scieków to 30 złotych za dobę. Myślę że cena jest rozsądna biorąc pod uwage dzisiejsze czasy. Kto ma pytania zapraszam na gg, lub telefon. Wieczorem postaram sie wrzucić jedne z najnowszych zdjęć obiektów osrodka. Aha w opisie na stronie www jest informacja o sciance wspinaczkowej. Ścianki juz niestety nie ma, na jej miejscu stoja dwa duze pawilony mieszkalne.

DSCF6944.JPG
Kamping
Plik ściągnięto 3949 raz(y) 222,74 KB

DSCF6947.JPG
Kamping
Plik ściągnięto 3949 raz(y) 153,3 KB

DSCF6965.JPG
Wjazd do Ośrodka
Plik ściągnięto 3949 raz(y) 156,57 KB

DSCF6969.JPG
Budynek
Plik ściągnięto 3949 raz(y) 130,79 KB

DSCF6948.JPG
Budynek, wraz z miejscami noclegowymi, kuchnią, jadalnią, sala kominkową, węłem sanitarnym.
Plik ściągnięto 3949 raz(y) 225,36 KB

DSCF6948.JPG
Budynek
Plik ściągnięto 3949 raz(y) 225,36 KB

DSCF6955.JPG
Budynek od strony wejścia do jadalni.
Plik ściągnięto 3949 raz(y) 143,54 KB

DSCF6957.JPG
Kampy mieszkalne.
Plik ściągnięto 3949 raz(y) 174,23 KB

DSCF6958.JPG
Jedno z miejsc do grilowania.
Plik ściągnięto 3949 raz(y) 157,45 KB

DSCF6971.JPG
Sklepik, otwarty w sezonie wakacyjnym podczas obozów.
Plik ściągnięto 3949 raz(y) 125,65 KB

Ostatnio zmieniony przez Zduniol 2012-06-08, 23:42, w całości zmieniany 1 raz  

Brat 
Kombatant

Twój sprzęt: Merc310D/1995, Europa560
Piwa: 189/898
Wysłany: 2012-06-08, 14:34   

Miejscówka wydaje się być fajną ... największe wrażenie zrobił na mnie ten franciszkanin przed klasztorem w Borkach Wielkich ... ;)
Dołóżcie namiary GPS na stronę, będzie łatwiej trafić.

krzysioz 
weteran

Twój sprzęt: Zefirek
Piwa: 72/71
Wysłany: 2012-06-08, 15:51   

Najlepiej dodaj do miesc przyjaznych camperowcom jako camperpark. No oczywiscie jesli chcialbys zorganizowac zlot to tez sie nie obrazimy a i ktos do pomocy sie na pewno znajdzie. :spoko

artanek
weteran

Piwa: 23/1
Wysłany: 2012-06-08, 19:09   

Zduniol napisał/a:
Zapomniałem dodać, cena jaką kiedys przy kawie wspólnie ustalilismy za postój kampera z dostępem do prądu, wody, opróżnianiem scieków to 30 złotych za dobę. Myślę że cena jest rozsądna biorąc pod uwage dzisiejsze czasy. Kto ma pytania zapraszam na gg, lub telefon. Wieczorem postaram sie wrzucić jedne z najnowszych zdjęć obiektów osrodka. Aha w opisie na stronie www jest informacja o sciance wspinaczkowej. Ścianki juz niestety nie ma, na jej miejscu stoja dwa duze pawilony mieszkalne.
No nie powiem interesująca propozycja .Zaproponuje kolegom z Sląska mały zlocik w jakis vekend.Chodzby taki na zakonczenie sezonu jak to było w zeszłym roku w Wisle.Hanysy i Gorole co wy na to?Sam jestem instruktorem harcerskim i nalęze do klubu instruktorów - emerytów .Co roku spotykamy sie w Katowicach - Ligocie na spotkaniach instruktorskich.Do naszego klubu należą znane osobistosci takie jak Olgierd Łukaszewicz (aktor)czy naczelny dyrektor Biblioteki Sląskiej prof.Malicki

Zduniol 
początkujący forumowicz

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2012-06-08, 23:44   

Ciag dalszy zdjęć :)

DSCF6977.JPG
Sanitariaty polowe a w nich ubikacje, prysznice, umywalki (obok kampingów)
Plik ściągnięto 3946 raz(y) 146,71 KB

DSCF6984.JPG
Kuchnia obozowa, do przygotowywania posiłków dla kilkuset osób...
Plik ściągnięto 3946 raz(y) 108,36 KB

DSCF6985.JPG
Jadalnia polowa. Mozna organizowac przedstawienia, konkursy etc
Plik ściągnięto 3946 raz(y) 141,23 KB

DSCF6986.JPG
Sanitariaty obozowe - prysznice i umywalki
Plik ściągnięto 3946 raz(y) 138,06 KB

DSCF7013.JPG
Wyspa na zalewie wraz z miejscem do grilowania
Plik ściągnięto 3946 raz(y) 108,93 KB

DSCF7028.JPG
Dyskotekownia
Plik ściągnięto 3946 raz(y) 136,44 KB

DSCF7056.JPG
Zaplecze techniczne - warsztat
Plik ściągnięto 3946 raz(y) 128,57 KB

artanek
weteran

Piwa: 23/1
Wysłany: 2012-06-10, 15:57   

No nie zle to wygląda.Tak jak kolega pisał wyżej - jakies namiary GPS by sie przydały.Teraz zauważyłem że kolega pisze z Swiętochłowic tak więc pochodzimy z jednej miejscowosći .

wbobowski 
Kombatant
moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Piwa: 354/135
Wysłany: 2012-06-10, 16:26   

Zduniol napisał/a:
Nie wiem czy miejsce na ten post jest odpowiednie. Jak by co to proszę admina o przesunięcie

Zgodnie z prośbą przesunąłem do ZLOTÓW.

A przy okazji, miejsce na zlot dobre jak wiele innych. Kwestia, czy Ty podejmiesz się organizacji?
Jeśli tak, przejrzyj temat o Harmonogramie imprez na 2013 > tutaj http://www.camperteam.pl/...ic.php?t=13080, jeśli masz ochotę zorganizować zlot wg opisanych tam reguł, dać znać wpiszę go do Harmonogramu na 2013 jak go utworzymy.
Jeśli byloby np. niewielu chętnych zawsze to może być zlot regionalny.

Nasze kamperki

Zduniol 
początkujący forumowicz

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2012-06-11, 13:08   

Powiem tak, zlotu kamperowców nigdy nie organizowałem, nie mniej jednak nie jest mi obca organizacja imprez jako takich ogólnie. Jezeli bedę mógł liczyć na pomoc "starych wyg" w kwestii istotnych dla tego typu zlotów to z mojej strony nie widze problemu żeby sie podjąć organizacji :)

Przy okazji pozdrawiam kolegę ze Świętochłowic :D

Co do namiarów GPS, to bedę tam naprawdopodobniej w środę to spiszę z nawigacji współrzędne i podam wraz z mapą google żebyście mieli mniej więcej rozeznanie jakie to rejony i jak tu dotrzeć.

Napewno chciałbym omówić kwestie techniczne, ponieważ pewną infrastrukturę musimy stworzyć. Wodę mozna sobie podjechać i zatankować, spuszczenie wody szarej odbywa się podobnie. Jak wygląda sprawa prądu? Ile taki kamper pobiera prądu, jakie zabezpieczenia są na innych kamperparkach? Uprzedzam że może byc sytuacja że w tym roku kamperki bedą podłączone kablami (coś na wzór przedłuzacza ale o odpowiedznich parametrach, równiez z zabezpieczeniami) "na wierzchu". Jeżeli temat zlotu wypali i będzie zainteresowanie, to z Wasza pomocą na przyszły rok przygotujemy profesjonalne skrzynki podłączeniowe a kable bedą juz wkopane w ziemi tak żebysmy nie odstawali technicznie od innych takich placówek :) Oczywiście nikogo bez prądu nie zostawimy ;)

bogus bednarski 
zaawansowany
b.b tulipan

Twój sprzęt: Nie A4, Nie L4 tylko T4
Piwa: 3/6
Wysłany: 2012-06-11, 14:13   

Witam, witam.

Jeśli mogę swoje trzy grosze?
Może dla rozkręcenia tematu należało by zorganizować coś na podobieństwo zlotu, czyli spot.
Mała grupa zakręconych spotyka się na umówiony termin, robi rozeznanie, analizuje za i przeciw, omawia co i jak i następne spotkanie to już zlot.

Zduniol, jako stary harcerz wiesz czego ludziom trzeba będąc poza domem.
Miejsca, wody, troszkę prądu, spokoju i jeszcze możliwości pozostawienia odpadów.
Tak jak piszesz, wszystko to masz prawie na wyciągnięcie ręki.Nic tylko zaproponować spotkanie a reszta potoczy się wartko. :kciuki

Pozdrawiam z Wrocławia.

StasioiJola 
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Bürstner
Nazwa załogi: StasioiJola
Piwa: 81/283
Wysłany: 2012-06-11, 16:50   

Jest dokładnie tak jak pisze Bogus. Zaplecze masz jak się należy- reszta zależy od Twojej inwencji.Dużo z nas to starzy harcerze, wiec nie mamy jakis szczególnych oczekiwań odnośnie warunków, jedynie opłata za pobyt nie moze być wygórowana bo harcerze to biedne ludki!!! :szeroki_usmiech

Mam takiego pomysła;czy nie dałoby sie takiego spotkania/zlotu/ zorganizowac razem z jakimś obozem harcerskim??? Harcerze mieliby możliwość poznania życia camperowego a my przypomnielibysmy sobie stare czasy z lat młodości jak to było na obozach harcerskich. Sami chetnie się piszemy na takie spotkanie!! :szeroki_usmiech :spoko

wbobowski 
Kombatant
moder

Wysłany: 2012-06-11, 16:57   

Zduniol napisał/a:
... Jak wygląda sprawa prądu? Ile taki kamper pobiera prądu...

Jeśli w przyszłości zorganizujecie własne skrzynki rozdzielcze to bardzo dobrze, ale na początek informuję Cię, że CamperTeam posiada 2 własne rozdzielnie (są w Pajęcznie u Janusza). Tyle, że przy ich pomocy można podłączyć 30-40 kamperów. Przy większej ilości robiłaby się zbyt duża pajęczyna przewodów. Kamper potrzebuje na czas zlotu własciwie tylko doładowywania akumulatorów (jeśli nikt się nie wygłupia z elektycznymi czajnikami, czy innymi tego typu 2 kW odbiornikami).
Jeśli organizowałeś inne tego typu imprezy, to nasze szczególnie się nie różnią, a i z pomocą kolegów z Twojego Klubu CT-regionalnego nie powinno być problemów.
Bardzo dobrze, że są nowe propozycje zlotów, bo w ten sposób również zwiedzamy nasz piękny kraj a nie tylko szukamy atrakcji za granicą.

Nasze kamperki

Zduniol 
początkujący forumowicz

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2012-06-11, 22:29   

Szanowni CamperTeamowcy :) Więc tak, po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw jestem za. Podejmuję sie organizacji zlotu CT. Wierząc temu co piszecie, organizowanie tego nie rózni sie specjalnie od biwaku dla harcerzy ;) A propos harcerzy. Niestety nie ma takiej opcji żeby zorganizowac zlot podczas obozu. Napewno było by to ciekawe doswiadczenie dla obydwu stron, ale niestety obozy są ze wzgledów organizacyjnych, imprezą zamkniętą dla ludzi z zewnątrz. Pytanie do głównego dowodzącego... proszę o wyznaczenie terminu który Wam będzie odpowiadał z wyłączeniem weekendu majowego 1-3.05.2013 oraz w miesięcy lipiec-sierpień (sierpien pierwsza połowa). Każdy inny zaproponowany termin jestem w stanie juz zarezerwować. No i oczywiscie ile miało by to trwać, czy takie zloty to kwestia weekendu czy cos dłuzej. Im wiecej szczegółów bedę znał tym lepiej i ciekawiej bedę mógł napisać program. Bardzo proszę równiez o kontakt osoby które taki zlot juz organizowały. Jako "świerza krew" bedę mógł coś zaproponowac od siebie czego jeszcze nie było, ale chętnie skorzystam tez z doświadczenia innych. Macie juz pewne wyrobione nawyki które są sprawdzone więc po co je zmieniac skoro cos jest dobre prawda? ;)

wbobowski 
Kombatant
moder

Wysłany: 2012-09-01, 00:25   

I widzisz jaka cisza :haha: Bo wszyscy chętnie przyjadą jak rzucisz hasło - kiedy i za ile.
A tak na poważnie, to Ty zaproponuj termin. Na co najmniej 3 miesiące przed terminem, trzeba rzucić hasło na forum, aby chętni sie zapisywali i wtedy zobaczysz jakie jest zainteresowanie.

Też organizowalem zlot na terenie Stanicy Harcerskiej na Roztoczu. Coś niecoś moge Ci podpowiedzieć.

Nasze kamperki

Odpowiedz do tematu