|
|
|
Potrzebna krew |
| Autor |
Wiadomość |
BiG Team
Kombatant

Nazwa załogi: Beata I Grzegorz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Gru 2007 Piwa: 53/40 Skąd: Karpacz
|
Wysłany: 2012-06-12, 22:40 Potrzebna krew
|
|
|
Kochani,
mój ukochany wujek musi mieć operację serca i potrzeba zebrać kilka litrów krwi.Może są wśród nas krwiodawcy, to będą wiedzieć o co chodzi. Grupa krwi nieważna /on dostanie odpowiednią/.Przy odaniu krwi trzeba poinformować, że to jest dla Jerzego Fryca Kardiochirurgia UCK Gdańsk, a kartkę z potwierdzeniem oddania krwi wyślijcie bezpośrednio do niego :
Jerzy Fryc, ul. Gen. Maczka 26/1, 82-200 Malbork
lub do mnie Grzegorz Fryc, Nad Łomnicą 17a, 58-540 Karpacz
Na moje PW podajcie koszty jakie poniesiecie i nr konta do ich zwrotu.
Bardzo zależy nam na czasie bo został zakwalifikowany do operacji na cito. |
_________________ Najlepsze, co może nas spotkać to ludzie, których kochamy, miejsca, które oglądamy oraz wspomnienia, które nam pozostaną
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2012-06-13, 05:27
|
|
|
| BiG Team napisał/a: | | Może są wśród nas krwiodawcy |
sa, juz puscilem info...
ja, z wiadomoych powodow krwi oddac nie moge..ale ..chociaz tak postaram sie pomoc...
zdroweczka dla wujka |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
lepciak
weteran
Twój sprzęt: FIAT Ducato 2,5TD Burstner
Nazwa załogi: lepciaki
Pomógł: 9 razy Dołączył: 14 Wrz 2008 Piwa: 61/39 Skąd: Gdańsk-Oliwa
|
Wysłany: 2012-06-13, 19:01
|
|
|
BiG Team | Cytat: | | Bardzo zależy nam na czasie bo został zakwalifikowany do operacji na cito |
Operacja odbędzie się w wyznaczonym terminie jeżeli nawet nikt nie odda krwi bo nie ma takiego przymusu i nie zawsze w rodzinie są osoby które mogą spełnić warunki wymagane przez stacje krwiodastwa. Oddałem w życiu mnóstwo krwi i zawsze bez wskazań na konkretną osobę. Oddałbym ze wskazaniem na Twojego wójka ale ostatnio Gabistaszek zawiózł mnie do szpitala w Kościerzynie gdzie stwierdzono, że jestem za stary (ponad 65 lat) i moja krew tak samo. Kumpel na którego operację miałem oddać krew został zoperowany bez sprawdznia ile litrów krwi na niego oddano. |
_________________ lepciak
''A najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy przeważnie nic nie mają do powiedzenia''
 |
|
|
|
 |
BiG Team
Kombatant

|
Wysłany: 2012-06-13, 19:21
|
|
|
Oczywiście, że operacja się odbędzie. Taką prośbę otrzymałem i staram się ją spełnić nie wnikając w szczegóły /być może to ją przyspieszy/. Kiedyś w podobny sposób udało mi się skrócić kolejkę do przeszczepu dla Beatki z 2 lat do 3 miesięcy |
_________________ Najlepsze, co może nas spotkać to ludzie, których kochamy, miejsca, które oglądamy oraz wspomnienia, które nam pozostaną
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
garbatamilka
stary wyga

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner '88
Nazwa załogi: GarbateMilki
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Sie 2008 Piwa: 12/22 Skąd: Wawa
|
Wysłany: 2012-06-13, 22:49
|
|
|
I tak chyba jest, inaczej na to patrzą w szpitalach. Miałem jakiś czas temu podobny przypadek.
A, że jestem "dojną krową" to i honorowo oddaje. Grzegorz teraz niestety wyjeżdżam, ale na początku tygodnia lecę do wampirów ;-) na upuszczenie.
Gino już mi podesłał info od Ciebie.
Trzymaj się, będzie dobrze. |
_________________ 1, 4, 3 i 2 - życie znał kto Garba miał!
 |
|
|
|
 |
irek65
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Ciągle w planach
|
Wysłany: 2012-06-17, 17:04
|
|
|
Witaj
Nadal potrzebna?
Mogę oddać dla Ciebie dopiero w sobotę 23.06 - wtedy mija mi miesiąc od poprzedniego oddania. Zaświadczenie mogę wysłać.
Daj znać |
|
|
|
 |
BiG Team
Kombatant

|
Wysłany: 2012-06-17, 18:41
|
|
|
Akcja nadal aktualna. Dzięki wszystkim za dotychczasową pomoc |
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|