|
|
|
LT31 ciśnienie turbiny |
| Autor |
Wiadomość |
krzysieks
weteran
Twój sprzęt: Globe Traveller - Voyager
Nazwa załogi: MOKS
Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Maj 2012 Piwa: 157/51 Skąd: Ostrowiec Św
|
Wysłany: 2012-06-22, 14:14 LT31 ciśnienie turbiny
|
|
|
| Mam prośbę powiedzcie mi koledzy jakie ciśnienie powinien mi wskazywać zegar turbiny przy 90Km/h.Samochód LT31 2,4 TD.Pozdrawiam Krzysiek. |
|
|
|
 |
Argo
weteran
Twój sprzęt: Ford Chausson WELCOME 23
Nazwa załogi: Argonauta
Pomógł: 4 razy Dołączył: 19 Gru 2011 Piwa: 31/1 Skąd: Nowa Wola
|
Wysłany: 2012-06-22, 14:42
|
|
|
| Jeżeli masz kolektor dolotowy z zaworem upustowym, to na nim jest wybite ciśnienie upustu. W moim, którego posiadałem w 1994r było 0,9 at. Jeżeli turbinę z zaworem upustowym, to po nr siłownika zaworu upustowego sprawdzisz jakie powinno być. generalnie od 0.9 do 1.3. |
|
|
|
 |
krzysieks
weteran
Twój sprzęt: Globe Traveller - Voyager
Nazwa załogi: MOKS
Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Maj 2012 Piwa: 157/51 Skąd: Ostrowiec Św
|
Wysłany: 2012-06-22, 18:32
|
|
|
| Powiem szczerze że nie mam pojęcia.LT jest z 91r.Przy 90 km/h zegar pokazuje o,5 bara.Pozdrawiam Krzysiek. |
_________________ Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego,czego nie zrobiłeś,niż tego co zrobiłeś.Więc odwiąż liny,opuść bezpieczną przystań.Złap w żagle pomyślne wiatry.
Podróżuj,śnij,odkrywaj.
Mark Twain
 |
|
|
|
 |
Argo
weteran
Twój sprzęt: Ford Chausson WELCOME 23
Nazwa załogi: Argonauta
Pomógł: 4 razy Dołączył: 19 Gru 2011 Piwa: 31/1 Skąd: Nowa Wola
|
Wysłany: 2012-06-22, 19:08
|
|
|
| krzysieks napisał/a: | | Powiem szczerze że nie mam pojęcia.LT jest z 91r.Przy 90 km/h zegar pokazuje o,5 bara.Pozdrawiam Krzysiek. |
A jak dodasz gazu to wzrasta, ciśnienie zależy od ilości spalin. Gdy dodajesz gazu wzrasta ciśnienie wydechu i turbina więcej ładuje. Jeżeli delikatnie jedziesz to jest 0,5 jest prawidłowe. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|