Przesunięty przez: janusz 2012-08-09, 16:08 |
wyjazd na Kretę - wrzesień 2012 |
| Autor |
Wiadomość |
majmarek
weteran
Twój sprzęt: camper knaus fiat ducato
Nazwa załogi: alibaba
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Cze 2010 Piwa: 22/48 Skąd: warmińsko mazurskie
|
Wysłany: 2012-06-14, 21:41 kreta
|
|
|
| polecam jagniecine oraz wycieczkę na santorini |
|
|
|
 |
instruktor12
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: aktualnie Caravelair
Nazwa załogi: Jeszcze nie wymyśliłem :)
Dołączył: 30 Maj 2012 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: 2012-06-18, 09:53 Re: kreta
|
|
|
| majmarek napisał/a: | | polecam jagniecine oraz wycieczkę na santorini |
Santorini jak najbardziej, ale...:
Po pierwsze primo musi być piękna pogoda! Dlaczego?
Bo jak jest pochmurno to nie można w pełni podziwiać zapierających dech w piersiach widoków, zarówno podczas "dopływania" do wyspy jak i na samym wulkanie.
No i jeśli ktoś nie za bardzo lubi...chorobę morską to nie polecam rejsu katamaranem gdy morze jest nieco bardziej falujące a troszkę trzeba tam płynąć. Na spokojnej fali jest oki. |
|
|
|
 |
caromonte
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Fiat Ducato Dethleffs
Nazwa załogi: Nina Krzysztof
|
Wysłany: 2012-06-19, 13:10 wyprawa do grecji
|
|
|
Planujemy wyprawę do Grecji okolice Patry połowa lipca 2012.
Może byłby ktoś chętny na wspólną podróż?
Byłoby miło.
Nasz kamper Fiat Ducato Dethleffs.
Nina i Krzysztof |
|
|
|
 |
Ania i Zdzich
zaawansowany AiZ

Twój sprzęt: Fiat Ducato Dethleffs Globetrotter
Nazwa załogi: Ania i Zdzich
|
Wysłany: 2012-06-29, 11:26
|
|
|
| Zbigniew Muzyk napisał/a: | | Nic sie nie odzywa Ania i Zdzich,Dziekuje za plaze ale te sie znajda jezeli sa przyjazne camperom.Wazniejsze sa polaczenia promowe,patrzylam na tyle ile umiem i nie znalazlam polaczen z Neapolis,a jest to polaczenie pewne no i zalicza sie 2 lub 3 wyspy bo na chwile zatrzymuje sie na Antykitiarze.Prosze o podpowiedzi no icena 2 osoby duzy camper i pies.Bywaja trasy promowe ze cena jest za camper bez dlugosci np.na Sycylie,lub prom z lub na wyspe Evia,Barbara Muzyk |
Już się odzywam
Nie zaglądałam tu od jakiegoś czasu bo w pracy dużo pracy, a do końca września to jeszcze ho ho... Ale na Kretę to chcemy jechać, tylko raczej nie 15-go tylko ciut później - ale możemy się przecież umówić gdzieś na Peloponezie. Peloponez mamy "wyzwiedzany" w 80% ale jest pare miejsc gdzie koniecznie musimy wrócić bo czujemy niedosyt. Jeśli chodzi o prom z Neapolis to mam rozkład na lato: http://www.kythira.info/ferry_ferries_lane3.htm. Poszukam jeszcze cen, jak coś się dowiem to dam znać. Pozdrawiam Basię i resztę Forumowiczów Ania |
_________________ Carpe diem |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 195/112 Skąd: Sandomierz

|
|
|
|
 |
Ania i Zdzich
zaawansowany AiZ

|
Wysłany: 2012-06-29, 13:31
|
|
|
| Oczywiście w ostatniej mojej wiadomości jest błąd. Chodzi nie o prom z Neapolis na Kythirę lecz o prom z Gythio na Kretę (Kissamos), który zaija po drodze na Kythirę i Antikithirę. Niestety trudno mi powiedzieć ile kosztuje, bo nie ma rozkładów jazdy na jesień. |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 351/396 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2012-06-29, 13:31
|
|
|
| Bim pozdrawiam cie serdecznie i ewe rowniez,czy moze wybierzesz sie znami,choc na troche.Nie mam czsy sprawdzac promow ,konczymy pakowanie i jedziemy na krotko na Halkidiki,cos mi sie zdaje ze bedzie nas tam sporo.Kiedy beda morele czy po15 lipca zdaze na nie .Zkontaktuje sie jak wroce,Barbara |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 351/396 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2012-06-29, 13:41
|
|
|
| Ania i Zdzich a jakie to miejsca,bierzemy ze soba 2 laptopy,przyjada mlodzi zanawcy wi-fi to mysle ze zajrzymy na forum.moze cos z Affa popatrzymy na ceny,and 123 jechal na krete z Githio,a czech mi mowil ze z kithiart,a to okazuje sie ze to jest ten sam prom tylko linia bezposrednia.pozdrawiam do uslyszenia z Halkidiki,Barbara |
|
|
|
 |
Ania i Zdzich
zaawansowany AiZ

|
Wysłany: 2012-06-29, 14:56
|
|
|
Hejka, jedno z tych miejsc jest niedaleko Igoumenitsy niedaleko zachodniego wybrzeża. Jest to przełom rzeki Aheron, zaczyna sie we wiosce o nazwie Gliki - na próżno szukać tego w przewodnikach. Nawet w najbardziej upalne dni w wąwozie o prostopadłych ścianach panuje przyjemny chłód, woda w rzece ma źródlana temperaturę. Wzdłuż wąwozu nie ma drogi - idzie się w wodzie pod prąd, czasami woda sięga do kostek, a czasami jest tak głęboka, że trzeba przepłynąć. W miejscowości Gliki, nad samą rzeką są przyjemne łąki, na których można zanocować kamperkiem. Spaliśmy tam kiedyś 2 noce w przyczepce - zupełnie za friko.
Drugie miejsce jest na Peloponezie, na jego wschodnim wybrzeżu, troszkę na północ od miasteczka Pylos, w północnej części zatoki Navarino - jest to piękna plaża - laguna o nazwie Voidokilia, trzeba tam pojechać, aby to zobaczyć, piękniejszej plaży ze świecą szukać. Nad laguną też jest miejsce do kamperkowania za darmo. Piękne plaże są też w Koroni i Methoni na wschodnim "palcu" Peloponezu - ale same miasteczka w sezonie są dość mocno gwarne.
Jest jeszcze parę miejsc na Peloponezie - Monevasia, klasztory w Mistras - których nie widzieliśmy podczas tamtych wakacji. Chcemy przy okazji wyjazdu na Kretę to nadrobić. Jakby ktoś z Forumowiczów chciał to serdecznie prosimy o przyłączenie się pod koniec września. Ania |
|
|
|
 |
Ania i Zdzich
zaawansowany AiZ

|
Wysłany: 2012-06-29, 20:27
|
|
|
| Ania i Zdzich, |
|
|
|
 |
eg19_62
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: iveco
Nazwa załogi: ewa radek
|
Wysłany: 2012-07-02, 20:34
|
|
|
na jaki okres czasu planujecie wyjazd chętnie dołączymy niestety jako pracownicy etatowi musimy wcześniej zaplanować wyjazd pozdrawiamy
Ewa i Radek |
|
|
|
 |
WODNIK
weteran

Twój sprzęt: HOBBY 600
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2009 Piwa: 55/242 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2012-07-03, 10:19
|
|
|
| Ania i Zdzich napisał/a: | | Oczywiście w ostatniej mojej wiadomości jest błąd. Chodzi nie o prom z Neapolis na Kythirę lecz o prom z Gythio na Kretę (Kissamos), który zaija po drodze na Kythirę i Antikithirę. Niestety trudno mi powiedzieć ile kosztuje, bo nie ma rozkładów jazdy na jesień. |
Prom z Gythio na Kretę płynie raz w tygodniu. W zeszłym roku wyczytałem gdzieś, że prom kursuje w niedzielę więc ja dojechałem w sobotę. Potem okazało się w porcie że prom kursuje w czwartki i dwa dni temu popłyną. Następny kurs za tydzień w czwartek. I w ten sposób mój plan wyprawy na Kretę zakończyłem w Gythio.
Pozdrawiam |
_________________ --- B E S K I D N I K ---
Pozdrawiamy Bronia i Janek
 |
|
|
|
 |
Ania i Zdzich
zaawansowany AiZ

|
Wysłany: 2012-07-03, 10:50
|
|
|
| Najprawdopodobniej 22.09 - 14.10, choć prowadzimy własny biznes to i tak jesienią mamy najwięcej pracy, ale niestety latem nie możemy jechać ze względu na sprawy rodzinne. |
|
|
|
 |
Ania i Zdzich
zaawansowany AiZ

|
Wysłany: 2012-07-03, 11:10
|
|
|
| Cytat: | | Prom z Gythio na Kretę płynie raz w tygodniu. W zeszłym roku wyczytałem gdzieś, że prom kursuje w niedzielę więc ja dojechałem w sobotę. Potem okazało się w porcie że prom kursuje w czwartki i dwa dni temu popłyną. Następny kurs za tydzień w czwartek. I w ten sposób mój plan wyprawy na Kretę zakończyłem w Gythio. |
Więc będziemy cyrklować na środek tygodnia . A pamiętacie jakie były ceny?
Pozdrawiam Ania |
|
|
|
 |
eg19_62
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: iveco
Nazwa załogi: ewa radek
|
Wysłany: 2012-07-04, 07:14
|
|
|
Termin nam jak najbardziej odpowiada jak nic nie wypadnie niespodziewanego jedziemy bierzecie rowery?????
ewa |
|
|
|
 |
|
|