|
Prośba o ocenę |
| Autor |
Wiadomość |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

Twój sprzęt: Burstner Viseo 690i
Nazwa załogi: NICKT
Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Gru 2010 Piwa: 83/78 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: 2012-07-17, 20:51
|
|
|
| Gratulacje i witajcie w gronie kamperowców ;-) Ładne cacko wypatrzyliście. Niech służy. Do zobaczenia na trasie... |
_________________ Mariusz
www.cirrus-travel.pl
 |
|
|
|
 |
GregSad
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Buerstner a625 na Ducato 2,8 jtd
Nazwa załogi: Pasjonaci
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Kwi 2012 Piwa: 3/1 Skąd: Brwinów
|
Wysłany: 2012-07-17, 22:12
|
|
|
Witajcie Skalniaki,
Gratuluje zakupu. Fajne autko. Ja niestety jeszcze ciągle wybieram......
Pozdrawiam i do zobaczenia |
_________________ Pozdrawiam
Grzegorz |
|
|
|
 |
MAWI
Kombatant

Twój sprzęt: Carthago E-line L55 Yachting
Pomógł: 17 razy Dołączył: 19 Sty 2010 Piwa: 100/17 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2012-07-17, 22:15
|
|
|
| Skalniaki napisał/a: | | MAWI napisał/a: | Bardzo proszę . |
Wiesiu, a Tobie to po prostu nie wiem, jak dziękować, za oględziny na miejscu. Może będzie lepsza pogoda, jak będziemy go odbierać, więc zapraszamy na PIFKO w Kutnie
Edyta i Jacek |
Nie ma sprawy.Właściciel komisu to mój kolega.(teraz o tym mogę napisać ,żeby niczego nie sugerować ,chociaż Andrzejkowi wspomniałem)Oględziny starałem się zrobić jak najsolidniej , sugerowałem ,że jeśli z kamperkiem jest cos nie tak ,niech go kupi ktoś inny a wy nie tracili kilometrów i czasu.moim zdaniem komper naprawdę solidny.Poza szczegółami o których nie warto gadać np,stopień i kilka innych drobiazgów (pamiętać należy że to nie nówka).Po prostu ,GRATULUJĘ.
P.S. jak będziecjie odbierac kampa dzwońcie do mnie to podjadę |
_________________ Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy.
MARZENKA i WIESIEK |
|
|
|
 |
Skalniaki
zaawansowany
Twój sprzęt: Już nie bezdomny :)
Nazwa załogi: Skalniak
|
Wysłany: 2012-07-18, 07:01
|
|
|
Oficjalnie przywitamy się, jak będziemy mieć kamperka na placu ale już teraz jesteśmy pod wielkim wrażeniem jedności BRACI KAMPEROWEJ Zatem każdego z osobna i wszystkich razem POZDRAWIAMY z Myszkowa
Edyta i Jacek |
_________________ Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy |
|
|
|
 |
miciurin
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato S.E.A A640
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Sie 2011 Piwa: 17/83 Skąd: ja to wiem?
|
Wysłany: 2012-07-18, 17:09
|
|
|
Gratulacje dla nowych właścicieli kamperka |
_________________ Fiat Ducato 1,9 TD, 1989r, zabudowa Fendt 560 SK - był
Fiat Ducato 2,2 MultiJet, 2007r, zabudowa S.E.A A640 - był
Na pewno będzie kolejny kamper
 |
|
|
|
 |
Skalniaki
zaawansowany
|
Wysłany: 2012-07-18, 17:20
|
|
|
| miciurin napisał/a: | Gratulacje dla nowych właścicieli kamperka |
Na razie tylko zadatkowiczów. Nie wyobrażacie sobie, jak nie możemy się już doczekać, kiedy będzie caaały nasz.
Pozdrawiamy
Edyta i Jacek |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 280/1363 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-07-18, 19:54
|
|
|
| To tak jest juz prawie w domu a jescze nie calkiem.To kiedy bedzie juz w domowych pieleszach w calosci ?? |
|
|
|
 |
Skalniaki
zaawansowany
|
Wysłany: 2012-07-19, 06:02
|
|
|
| Skorpion napisał/a: | | To tak jest juz prawie w domu a jescze nie calkiem.To kiedy bedzie juz w domowych pieleszach w calosci ?? |
Czekamy na telefon od sprzedającego. Jak wrócą dokumenty i będzie gotowy do rejestracji, pojedziemy po niego. Sugerował tydzień do dwóch.
Pozdrawiamy
Edyta i Jacek |
|
|
|
 |
Rycholski
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: FFB/Tabbert Avantgarde 556
|
Wysłany: 2012-07-19, 10:24
|
|
|
Na przyszłość radzę nie dawać zadatku a zaliczkę i spisać stosowną umowę. Zadatek przepada gdy się rozmyślimy a zaliczka do nas wraca. |
|
|
|
 |
pabloarmando
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Jeep
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Lut 2011 Piwa: 6/6 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 2012-07-19, 10:47
|
|
|
| Rycholski napisał/a: | Na przyszłość radzę nie dawać zadatku a zaliczkę i spisać stosowną umowę. Zadatek przepada gdy się rozmyślimy a zaliczka do nas wraca. |
Prawda.
W sumie nie rozumiem jak to jest czekać 2 tygodnie na dokumenty? Przecież stosowne dokumenty powinny być wraz z samochodem. Czy kupowałem auto w Polsce czy za granicą zawsze dokumenty były od ręki. Hmmmm..... |
|
|
|
 |
Argo
weteran
Twój sprzęt: Ford Chausson WELCOME 23
Nazwa załogi: Argonauta
Pomógł: 4 razy Dołączył: 19 Gru 2011 Piwa: 31/1 Skąd: Nowa Wola
|
Wysłany: 2012-07-19, 11:08
|
|
|
| Barierą czasową jest termin opłat i wszyscy biorą samochody w komis. Czekają na dokumenty od zagranicznego sprzedawcy, opłacają akcyzę i wydają sam. finalnemu odbiorcy. Kamper to nie chleb i sprzedawać się może pół roku lub więcej a akcyzę trzeba zapłacić w ciągu paru dni od przekroczenia granicy. |
|
|
|
 |
pabloarmando
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Jeep
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Lut 2011 Piwa: 6/6 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 2012-07-19, 11:11
|
|
|
Teraz rozumiem.... widać nie kupowałem w ten sposób |
|
|
|
 |
Skalniaki
zaawansowany
|
Wysłany: 2012-07-19, 11:15
|
|
|
| pabloarmando napisał/a: | | Rycholski napisał/a: | Na przyszłość radzę nie dawać zadatku a zaliczkę i spisać stosowną umowę. Zadatek przepada gdy się rozmyślimy a zaliczka do nas wraca. |
Prawda.
W sumie nie rozumiem jak to jest czekać 2 tygodnie na dokumenty? Przecież stosowne dokumenty powinny być wraz z samochodem. Czy kupowałem auto w Polsce czy za granicą zawsze dokumenty były od ręki. Hmmmm..... |
Zadatek został zapłacony na podstawie umowy. Auto było świeżo sprowadzone, więc nie miało jeszcze nawet opłaconej akcyzy. Oryginalne dokumenty auta, jak również umowę między sprzedającym i komisem otrzymałam do wglądu. Czekam po prostu na opłatę akcyzową. Sprzedający mówił, że może to potrwać do tyg. może trochę ponad. Czy może to wzbudzać jakieś podejrzenia?
Pozdrawiamy
Edyta i Jacek |
|
|
|
 |
Argo
weteran
Twój sprzęt: Ford Chausson WELCOME 23
Nazwa załogi: Argonauta
Pomógł: 4 razy Dołączył: 19 Gru 2011 Piwa: 31/1 Skąd: Nowa Wola
|
Wysłany: 2012-07-19, 11:40
|
|
|
| Jeżeli kupujesz auto z kompletem dokumentów do rejestracji to na pewno potrwa około 10 dni. |
|
|
|
 |
yaacek
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2012-08-26, 07:32
|
|
|
| Skalniaki napisał/a: | | pabloarmando napisał/a: | | Rycholski napisał/a: | Na przyszłość radzę nie dawać zadatku a zaliczkę i spisać stosowną umowę. Zadatek przepada gdy się rozmyślimy a zaliczka do nas wraca. |
Prawda.
Zadatek został zapłacony na podstawie umowy. Auto było świeżo sprowadzone, więc nie miało jeszcze nawet opłaconej akcyzy. Oryginalne dokumenty auta, jak również umowę między sprzedającym i komisem otrzymałam do wglądu. Czekam po prostu na opłatę akcyzową. Sprzedający mówił, że może to potrwać do tyg. może trochę ponad. Czy może to wzbudzać jakieś podejrzenia?
Pozdrawiamy
Edyta i Jacek |
witam
co sie stalo z tym kamperkiem, bo temat upadl, kamper dalej wisi na allegro, a wy nie potwierdziliscie czy kupilscie, czy tez odpuscicliscie temat.
jesli tak, to z jakiej przyczyny .
pozdrawiam
jacek |
|
|
|
 |
|
|