Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2012-08-09, 15:52
wyjazd do chorwacji i bulgari
Autor Wiadomość
stach63 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 87 Frankia
Nazwa załogi: Pomezanie.
Piwa: 9/8
Wysłany: 2012-07-23, 08:42   

anti at pisze:[jest to glupota][ jak tego nie rozumiesz to sorki]. Dzięki takim zwrotkom coraz rzadziej jestem na naszym forum.

pabloarmando 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Jeep
Piwa: 6/6
Wysłany: 2012-07-23, 09:55   

andi at napisał/a:

stach63 napisał/a:

1. Omijanie autostrad. Chodzi o koszty, Jakie są drogi alternatywne, chodzi o jakość i bezpieczeństwo.

dotyczy 1jest to glupota omijanie autostrad-spisz na autostradzie i masz swiety spokuj
zaplacisz niewiele za autostrade
...ale jak tego nie rozumiesz to sorki

Czego najlepszym przykładem jest Słowenia?
w takim razie ja też tego nie rozumiem.
Postaw piwo autorowi tego posta

majsterus 
stary wyga

Twój sprzęt: T5, Hymer S700
Otrzymał 16 piw(a)
Wysłany: 2012-07-23, 14:27   

od granicy ze Słowenią do Zagrzebia i dalej do mijesca docelowego jedzie się autostradą.
Nie ma sensu pchać się autem w krajówki, dlaczego? szkoda sprzęgła skrzyni biegów i zawieszenia. Są za strome podjazdy i dziurawe drogi. Mówię o trasie równoległej do odcinka autostrady do granicy ze Słowenią. Jechałem tak w zeszłym roku. Małe wioski i bez przerwy górki, a jechałem T4 i lekko nie było.

Kamperem można się puścić magistralą adriatycką jest na co patrzyć, ale i uważać trzeba.

tak więc
Czechy - winieta - szkoda auta na ich dziury, przerabiałem 2x
Austria - winieta
Słowenia - omijamy można odżałować na tę górkę za rzeką graniczną:)
Chorawcja - autostrada

nie ma co ukrywać ale koszty przejazdu do Chorawacji to 60% wydatków

hrys 
zaawansowany
w camperze jestem wolny

Twój sprzęt: VW T4
Nazwa załogi: marys
Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2012-07-24, 06:40   

z chorwacji scenka o 7 rano
spaliśmyna nad morzem na parkingu lekko za miastem 3 kampery ja , niemiec i szwajcar w Senj
rano podjechał facet samochodem pokazał wizytówkę i powiedział, nie można spać na dziko tylko hotel , apartament lub camping.Niemiec zapłacił 160 kun mandat mnie zabrał paszporty i udawał się do szwajcara, ale mocno zaprotestowałem oddał paszporty i dał mi spokój.

WINNICZKI 
Kombatant

Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Piwa: 76/86
Wysłany: 2012-07-24, 12:41   

A od kiedy policja legitymuje sie wizytówkami :haha: NIGDY bym nie oddał żadnego dokumentu obcemu człowiekowi w takiej sytuacji. Albo niech woła policję ,a ta niech udowodni mi ,że nie mogę stać na parkingu albo niech spier......oszust,naciągacz jeden.

majmarek 
weteran

Twój sprzęt: camper knaus fiat ducato
Nazwa załogi: alibaba
Piwa: 22/48
Wysłany: 2012-07-24, 14:49   

witam
trzeba zgłosić taki fakt na najbliższej policji , żeby się to nie powtarzało bo jak raz mu się uda to mu to wejdzie w krew.
pozdrawiam
mm

Andrzej 73 
Kombatant
lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Piwa: 348/86
Wysłany: 2012-07-24, 15:36   

W Chorwacji nic się nie wskóra , policja potępia nocne postoje na dziko i kara mandatami i to niemałymi. W CRO na kemping wjedziesz w nocy o każdej porze.
Moje doświadczenie ze Splitu. Około trzeciej nad ranem zaparkowaliśmy na parkingu kilkadziesiąt metrów od kempingu. Uznałem , że doczekam do rana i wjadę na kemping. Nie minęło dziesięć minut , a ochroniarz z kempingu podbiegł do naszego kampera i poinformował , że mam natychmiast wjechać na ich teren. Z oporami i niechęcią (układałem się do snu) , powoli zacząłem się przymierzać się do uruchomienia kampera , a tu nagle policja. Nim zdążyłem odjechać panowie dojechali mnie.
Po tłumaczeniach , że właśnie wjeżdżam na kemping panowie mnie puścili odprowadzając wzrokiem moje poczynania. Myślę , że i tak miałem szczęście , że obyło się bez mandatu.
W strefie nadmorskiej tj. trzydzieści kilometrów od lini brzegowej jest całkowity zakaz spania w pojazdach/kamperach/przyczepach.
:spoko

darkowski 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Ford Transit Roller '82
Nazwa załogi: A.K.I.D.
Piwa: 35/3
Wysłany: 2012-07-24, 16:17   

riko007 napisał/a:
Witam
"Darkowski" czy mogłbys sie podzielic namiarami na fajne kempingi ktore moglibysmy uwzglednic przy naszej wyprawie. Bylbym bardzo wdzieczny .Pozdrawiam

Koło Dubrovnika - Camping pod Maslinom, miejscowość Orasac, 17 EUR
Koło Trogiru - Camping Adria, miejscowość Kastel (koło lotniska), 30 EUR (bardzo ładna prywatna plaża)
Koło Zadaru - Camping LUKA, na wyspie Vir, 20 EUR (mało camperowców tam dociera, także pusto i kameralnie)

Cena - 2 x osoba dorosła, 2 x dzieci, camper, prąd

majmarek 
weteran

Twój sprzęt: camper knaus fiat ducato
Nazwa załogi: alibaba
Piwa: 22/48
Wysłany: 2012-07-25, 20:48   

witam
niepocieszajace wiadomości - to lipa
pozdrawiam
mm

IAAN 
weteran

Twój sprzęt: Master 2,8 dti Blaszanka
Piwa: 31/9
Wysłany: 2012-07-29, 08:11   

Andrzej 73 napisał/a:
W Chorwacji nic się nie wskóra , policja potępia nocne postoje na dziko i kara mandatami i to niemałymi. W CRO na kemping wjedziesz w nocy o każdej porze.
Moje doświadczenie ze Splitu. Około trzeciej nad ranem zaparkowaliśmy na parkingu kilkadziesiąt metrów od kempingu. Uznałem , że doczekam do rana i wjadę na kemping. Nie minęło dziesięć minut , a ochroniarz z kempingu podbiegł do naszego kampera i poinformował , że mam natychmiast wjechać na ich teren. Z oporami i niechęcią (układałem się do snu) , powoli zacząłem się przymierzać się do uruchomienia kampera , a tu nagle policja. Nim zdążyłem odjechać panowie dojechali mnie.
Po tłumaczeniach , że właśnie wjeżdżam na kemping panowie mnie puścili odprowadzając wzrokiem moje poczynania. Myślę , że i tak miałem szczęście , że obyło się bez mandatu.
W strefie nadmorskiej tj. trzydzieści kilometrów od lini brzegowej jest całkowity zakaz spania w pojazdach/kamperach/przyczepach.
:spoko

tydzień temu w poniedziałek kemping w roviniji wjechałem na parking o 23 camp zamknięty nie wpuszczaja nawet osobówek na camp które wracaja z miasta
stoi jeden kamper i ja do rana było jeszcze ze 3 inne kamery cicho i spokojnie
ale chyba nigdy się nie dowiem dlaczego policja zawracała kampery i mnie jadąc drogą nadmorską w senj kierunek rijejka policjant mówi że objazd po znkach a ja wybrałem inny
dla mnie frajda dla załogi nie można było zobaczyc prawdziwa chorwacje

pagand 
weteran

Twój sprzęt: Hymer BC 584
Piwa: 22/6
Wysłany: 2012-07-29, 10:28   

darkowski napisał/a:

Przy campingu jest przystanek autobusowy, którym dojeżdża się do centrum Dubrovnika - to najlepszy i najtańszy sposób na zwiedzenie Dubrovnika. W 2010 roku ceny za autobus do Dubrovnika to 15 kun osoba dorosła, za 5 latka nie płacilismy, 5 kun za przewóz wózka spacerowego

Marek 
stary wyga

Piwa: 1/1
Wysłany: 2012-07-29, 14:33   

To zawracanie przez policję camperów wiązało się prawdopodobnie z pożarami jakie wtedy wybuchły w rejonie pomiędzy Rijeką , a Seniji. U nas podawali ,że szosa Jadranka na tym odcinku była zamknięta. Ja obserwuję co się tam dzieje gdyż we wrześniu wybieram się w tamte rejony.
Marek :spoko

darkowski 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Ford Transit Roller '82
Nazwa załogi: A.K.I.D.
Piwa: 35/3
Wysłany: 2012-07-29, 19:08   

pagand napisał/a:
darkowski napisał/a:

Przy campingu jest przystanek autobusowy, którym dojeżdża się do centrum Dubrovnika - to najlepszy i najtańszy sposób na zwiedzenie Dubrovnika. W 2010 roku ceny za autobus do Dubrovnika to 15 kun osoba dorosła, za 5 latka nie płacilismy, 5 kun za przewóz wózka spacerowego

Ceny się nie zmieniły, dzieci do 10 lat bezpłatnie

Odpowiedz do tematu