|
|
|
Pomysł budowy campera z chłodni????? |
| Autor |
Wiadomość |
RISTEAM
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Ducato Frankia
Nazwa załogi: RISTEAM
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Paź 2011 Piwa: 21/8 Skąd: Miechów
|
Wysłany: 2012-07-31, 14:02 Pomysł budowy campera z chłodni?????
|
|
|
pytanie oczywiście do doświadczonych budowniczych , co sądzicie o takim patencie praktycznie większość związana z wygłuszeniem i ociepleniem już zrobiona a w dodatku mamy klimę
podaje link do przykładowego autka
http://otomoto.pl/fiat-du...a-T2694632.html |
|
|
|
 |
papamila
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Cze 2007 Piwa: 121/5 Skąd: Trójmiasto i okolica
|
Wysłany: 2012-07-31, 14:29
|
|
|
a zapach?
co to woziło?- trzeba sprawdzić koniecznie
moje kilkuletnie izotermy co woziły wedliny i mieso
zawsze miały ten specyficzny zapaszek wędzonki,
może i dla glodnego miłe, ale tak od rana do wieczora |
|
|
|
 |
RISTEAM
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Ducato Frankia
Nazwa załogi: RISTEAM
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Paź 2011 Piwa: 21/8 Skąd: Miechów
|
Wysłany: 2012-07-31, 14:35
|
|
|
może i ta kwestia jest do rozpatrzenia ale pyzatym to pomysł chyba dobry???
chociaż tak teraz myślę o przeciągnięciu wszystkich instalacji elektrycznych wodnych i odpływów jak już podłoga i ściany gotowe.............. |
|
|
|
 |
Bydgoszczu
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: nie ma znaczenia
|
Wysłany: 2012-07-31, 20:03
|
|
|
Moja pierwsza praca polegała na byciu przedstawicielem handlowym hurtowni mięsa. Najeździłem się chłodnią, nie bardzo widzę sens przeróbki. Zapach według mnie nie do usunięcia, choć podobno jest metoda rozpalić grilla i wsypać na żar paczkę kawy. Zamknąć budę oczywiście Wtedy będzie pachniało kawą, skutecznie przykrywa inne zapachy. A zapachu jest w budzie sporo, a chłodnia to mięso, a mięso to krew. I ta krew z wodą to się tam rozlewa po podłodze czasem. Takie realia transportu, przeładunku skrzynek.
Co do klimatyzatora to to co my mieliśmy zamontowane w samochodach w żaden sposób nie przypominało tego co można nazwać klimatyzacją, owszem chłodziło, ale to był chamski głośny przemysłowy wentylator, a podmuch głowę urywał :-)
Nie wiem co się kryje pod tą stylową pokrywą.
Nie znam jeszcze skali determinacji prawdziwego kamperowca, ale może gdyby to była chłodnia po lekach, to nie trzeba by wymieniać dodatkowo izolacji. |
|
|
|
 |
aroo59
zaawansowany 602517332

Twój sprzęt: Peugeot J5 Eura Mobil
Nazwa załogi: aroo & doris
|
Wysłany: 2012-07-31, 20:14
|
|
|
Po co chłodnia ? Można poszukać izotermy tańsza, lżejsza i bez zapachów wędzonki Tylko czy to wszystko ma sens. Według mnie nie. |
_________________ Pozdrawiam Arkadiusz.
www.ardox.pl
-------------------------------------------------------
Życie jest jak płatek śniegu ... piękne ale krótko trwa. |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2012-07-31, 20:51
|
|
|
| Dla mnie to poroniony pomysł. |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
IAAN
weteran

Twój sprzęt: Master 2,8 dti Blaszanka
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Lis 2008 Piwa: 31/9 Skąd: poznań okolica
|
Wysłany: 2012-07-31, 21:11
|
|
|
moja blaszanka była izotermą lub jak zwał tak zwał woziła kwiaty a te temperatury raczej nie lubią cała ocieplona wełną i styropianem oraz wylaminowana wywaliłem to wszystko został tylko kawałek podłogi w bagażniku i obudowa nadkoli
dlaczego wywaliłem bo było według mnie kiepsko wykonane widoczne nity zrywalne i brudna wełna w scianach
jedyna zaleta takiej zabudowy to to ze nie jest poobijana paka więdz lepiej izoterma chłodnia to smród chociaż są i chłodnie co nie wożą mięsa i wtedy może warto ale cena takiego wyposażenia przewyższa koszty samodzielnego ocieplenia |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|